Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon adatkábel kérdés/lehetséges átalakítások
Lapozás: OK   1 / 1
(#) lajcsi18 hozzászólása Feb 12, 2008 /

Hello mindenkinek!!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy telefon amihez rs232-es adatkábelt adtak hozzá és a számítógépem hátulján van is ilyen soros csatlakozó!!
Rácsatlakoztattam de nem csinált semmit!!se jelzés se semmi!!utána gondoltam hogy az rs232-őt átalakítom 25 lábas soros portra!!megtettem de ez is eredménytelenül végződött!!Ilyenkor mi a teendő???
Van erre külön kapcsolási rajz??vagy valami megoldás??
Kérem aki tud segítsen!!!
Köszönöm!!

Ui: láttam a keresőben hogy van egy usb->rs232 konverteres téma!!gondoltam nyitok egy olyan fórumot ami azzal a témával is foglalkozik meg egyben az én telefonos problémámmal!!Na csak annyit akartam ebből kihozni hogy remélem nem lesz törölve ez a téma!!
(#) AMD válasza lajcsi18 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Nem lehet hogy a port BIOS alól le van tiltva?
(#) kobold válasza lajcsi18 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Mit kellett volna kijelezni? ha adtak kábelt, talán adtak valami szoftvert is. Azt telepítsd és indítsd el a számítógépen, és próbálj úgy kapcsolatba lépni.
Telefonon amúgy még sosem láttam, hogy kijelezte volna a soros kapcsolatot.
(#) Feri007 válasza AMD hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Attól, hogy soros port, még nem biztos, hogy "szabványos" modem van a mobilban. Tipikusan a Nokia telefonokban szoftmodem van, vagy semmi.
Magát a soros portot ugy lehet ellenőrizni, hogy a 2,3-as pinre )mindegy, hogy DB9, v DB25 egy jumpert rádugsz,
és a Hyper terminal vissza kell, hogy echozza a beirt karaktereket.
De mit értesz az alatt, hogy nincs "jelzés".
Az RS232 port nem USB, nincs "felismerés", meg ilyesmi.
Milyen telefon? Mit akarsz csinálni?
(#) lajcsi18 válasza kobold hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

akkor kell valamilyen progi ahhoz hogy tudjam kezelni a telefont soros porton keresztül???

Nem adtak a kábelhez cd-t?
(#) lajcsi18 válasza Feri007 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

LG KG130-as telefonról van szó amire zenéket szeretnék rátenni és csak ez az egy út van(soros port)aminek a segítségével tudnék kommunikálni a számítógéppel!!
(#) lajcsi18 válasza AMD hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

nem adtak hozzá!!
(#) AMD válasza Feri007 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Ha nincs felismerés a porton akkor progi kell a telefon kezeléséhez.

Akkor tölcs le a netről programot hozzá.

és milyen progi kell hozzá??
az előbb kerestem de nem találtam!!lehet hogy rosszul kerestem rá!!
(#) AMD válasza Feri007 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Az rs232 nem a soros port?

de igen!!

Ez nem jó? Bővebben: Link

megnézem!!

Ha a telefonhoz adtak kábelt akkor cd-t is kellett volna adniuk. Nem?

Elég egyszerű átalakító. Van hozzá driver is.
(#) kobold válasza lajcsi18 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Bizony kell... A telefon egy pici számítógép, és ha két gépet összekötsz, azok se szólnak egymáshoz valamilyen program nélkül.
Ha most vetted a telefont, legegyszerűbb volna visszamenni az eladóhoz, és ott rákérdezni, vagy marad a net. Ezen a lapon találtam egy progit, elvileg jó a te telefonodhoz is, töltsd le, és próbáld ki, bajt nem tud csinálni.
(#) aflmor válasza lajcsi18 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Program kell hozzá. Ha a'nélkül nem látja, akkor sem fogja, ha csinálsz mindenféle konvertert. (abban az esetben, csak a konvertert fogja látni, de ahoz is prog. kell)

Nézz körül az LG honlapon, hogy egyáltalán milyen célra adták a drótot. (ott kellett volna kezdened)
(#) Ricsi89 válasza AMD hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Hi
Ha nincs hozzá semmilyen program akkor teljesen mindegy, hogy milyen soros portba dugja. Ott nincs felismerés, csak ha programod van és azzal megnyitod a portot csak akkor látja, hogy mi van ott.
(#) AMD válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 12, 2008 /

Hát igen. Holtig tanul az ember. Egy bolond százat csinál. Nem sértésnek írtam.
(#) Szetya válasza aflmor hozzászólására (») Feb 13, 2008 / 4

Ez érdekes, én az LG honlapon kezdtem, ezt találtam:
Software CD nincs a dobozban (letöltésekhez kattintson ide: click here)
Viszont a link nem megy, néztem az oldal forrását is, nem is link a click here
Amúgy szerintem neki valami LG data suite vagy univerzális phone manager kellene, hogy beszéljen a pc és a telefon.
(#) belfi2 hozzászólása Jan 2, 2011 /

Látom hogy igen régen írtak ide de megpróbálom fel éleszteni ezt a topikot:
Van egy Sharp GX10i telefonom az a kérdésem mivel az infra nem a legjobb ezen a készülék típuson ,lehet e hozzá adatkábelt csinálni házilag.Képek le és feltőltése lenne a cél.
(#) Glitter válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 5, 2011 /

Kár hogy kicsit későn olvastam el ezt a problémát,de
van gyári összekötő kábelem a GX 10i-hez, esetleg le lehetne másolni.
(#) Fülöp Ferenc 49 hozzászólása Márc 15, 2013 /

Kedves kollégák segitségre szorulok , van egy jó Samsung GT-E2550 -es mobilom , sehogy sem tudom a címlistát kimásolni belőle képernyőre , stb, van BLUTOOT kapcsolatom és kábelos is , (New PC studió) de csak a behelyezett 2G memoriát látja mindkét kapcsolat . próbáltam a SIM kártyáról a Telefonba másolni a címlistát , akkor sem találom sehol, csak minden duplán lett a cimlistába , kifogytam az ötletekből, kérlek ha tudtok valami jó ötletet adni nagyon megköszönném Tisztelettel Feri
(#) bbb hozzászólása Júl 25, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Nokia 1100 telefonom, amiből szeretném a telefonkönyvet és sms-eket kimenteni. Ahogy utánajártam a neten, ehhez egy FBUS kábelre lenne szükség, meg hozzá a megfelelő szoftverekre.
Kérdésem, hogy esetleg valakinek már rendelkezésére áll-e a megfelelő kábel és szoftver ehhez és hajlandó rajtam segíteni?
De az is segítene, ha valakinek lenne hozzá való rajza, ami alapján össze tudnék rakni egyet magamnak...
(#) pucuka válasza bbb hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Próbáld meg bluetooth kapcsolattal, ehhez le kellene töltened a Nokia PC Suite alkalmazást. Azzal is működik. A Nokia Suite nem jó.
Az FBUS -ból elég nehéz soros portot gyártani.
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») Júl 25, 2015 /

Szia!

Ha lenne rajta bluetooth, vagy infra, vagy akármi más, akkor azzal próbálkoznék, de sajnos nincs...
Megoldásként lemondtam az sms-ről, a névjegyzéket meg sikerült kimenteni simkártyára, azt beimportáltam egy másik telefonnal outlookba, azzal felszinkronizáltam ms fiókba, így legalább a névjegyzék megvan.

Azért köszi.
(#) pucuka válasza bbb hozzászólására (») Júl 26, 2015 /

Bocs, figyelmetlen voltam, elnéztem a típust. Így utánnanézve, nemigen maradt más választásod, mint SIM kártyán keresztül átmenteni a névjegyeket. Van igyan lehetőség bűvészkedni a belső szerviz csatlakozóján keresztül, de az elég bonyolult.
Egyébként is érdemes letölteni az ajánlott progit, amíg elérhető egyáltalán. A régebbi még nem egészen Nokia okostelefonokhoz jó a legutolsó változat, sok olyat is tud, amit az újabbak már nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem