Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Mobiltelefon adatkábel kérdés/lehetséges átalakítások
Témaindító: lajcsi18, idő: Feb 12, 2008
Hello mindenkinek!!
Egy olyan kérdésem lenne hogy van egy telefon amihez rs232-es adatkábelt adtak hozzá és a számítógépem hátulján van is ilyen soros csatlakozó!! Rácsatlakoztattam de nem csinált semmit!!se jelzés se semmi!!utána gondoltam hogy az rs232-őt átalakítom 25 lábas soros portra!!megtettem de ez is eredménytelenül végződött!!Ilyenkor mi a teendő??? Van erre külön kapcsolási rajz??vagy valami megoldás?? Kérem aki tud segítsen!!! Köszönöm!! Ui: láttam a keresőben hogy van egy usb->rs232 konverteres téma!!gondoltam nyitok egy olyan fórumot ami azzal a témával is foglalkozik meg egyben az én telefonos problémámmal!!Na csak annyit akartam ebből kihozni hogy remélem nem lesz törölve ez a téma!!
Nem lehet hogy a port BIOS alól le van tiltva?
Mit kellett volna kijelezni? ha adtak kábelt, talán adtak valami szoftvert is. Azt telepítsd és indítsd el a számítógépen, és próbálj úgy kapcsolatba lépni.
Telefonon amúgy még sosem láttam, hogy kijelezte volna a soros kapcsolatot.
Attól, hogy soros port, még nem biztos, hogy "szabványos" modem van a mobilban. Tipikusan a Nokia telefonokban szoftmodem van, vagy semmi.
Magát a soros portot ugy lehet ellenőrizni, hogy a 2,3-as pinre )mindegy, hogy DB9, v DB25 egy jumpert rádugsz, és a Hyper terminal vissza kell, hogy echozza a beirt karaktereket. De mit értesz az alatt, hogy nincs "jelzés". Az RS232 port nem USB, nincs "felismerés", meg ilyesmi. Milyen telefon? Mit akarsz csinálni?
akkor kell valamilyen progi ahhoz hogy tudjam kezelni a telefont soros porton keresztül???
LG KG130-as telefonról van szó amire zenéket szeretnék rátenni és csak ez az egy út van(soros port)aminek a segítségével tudnék kommunikálni a számítógéppel!!
Ha nincs felismerés a porton akkor progi kell a telefon kezeléséhez.
és milyen progi kell hozzá??
az előbb kerestem de nem találtam!!lehet hogy rosszul kerestem rá!!
Ez nem jó? Bővebben: Link
Ha a telefonhoz adtak kábelt akkor cd-t is kellett volna adniuk. Nem?
Elég egyszerű átalakító. Van hozzá driver is.
Bizony kell... A telefon egy pici számítógép, és ha két gépet összekötsz, azok se szólnak egymáshoz valamilyen program nélkül.
Ha most vetted a telefont, legegyszerűbb volna visszamenni az eladóhoz, és ott rákérdezni, vagy marad a net. Ezen a lapon találtam egy progit, elvileg jó a te telefonodhoz is, töltsd le, és próbáld ki, bajt nem tud csinálni.
Program kell hozzá. Ha a'nélkül nem látja, akkor sem fogja, ha csinálsz mindenféle konvertert. (abban az esetben, csak a konvertert fogja látni, de ahoz is prog. kell)
Nézz körül az LG honlapon, hogy egyáltalán milyen célra adták a drótot. (ott kellett volna kezdened)
Hi
Ha nincs hozzá semmilyen program akkor teljesen mindegy, hogy milyen soros portba dugja. Ott nincs felismerés, csak ha programod van és azzal megnyitod a portot csak akkor látja, hogy mi van ott. ![]()
Hát igen. Holtig tanul az ember. Egy bolond százat csinál. Nem sértésnek írtam.
Ez érdekes, én az LG honlapon kezdtem, ezt találtam:
Software CD nincs a dobozban (letöltésekhez kattintson ide: click here) Viszont a link nem megy, néztem az oldal forrását is, nem is link a click here ![]() Amúgy szerintem neki valami LG data suite vagy univerzális phone manager kellene, hogy beszéljen a pc és a telefon.
Látom hogy igen régen írtak ide de megpróbálom fel éleszteni ezt a topikot:
Van egy Sharp GX10i telefonom az a kérdésem mivel az infra nem a legjobb ezen a készülék típuson ,lehet e hozzá adatkábelt csinálni házilag.Képek le és feltőltése lenne a cél.
Kár hogy kicsit későn olvastam el ezt a problémát,de
van gyári összekötő kábelem a GX 10i-hez, esetleg le lehetne másolni.
Kedves kollégák segitségre szorulok , van egy jó Samsung GT-E2550 -es mobilom , sehogy sem tudom a címlistát kimásolni belőle képernyőre , stb, van BLUTOOT kapcsolatom és kábelos is , (New PC studió) de csak a behelyezett 2G memoriát látja mindkét kapcsolat . próbáltam a SIM kártyáról a Telefonba másolni a címlistát , akkor sem találom sehol, csak minden duplán lett a cimlistába , kifogytam az ötletekből, kérlek ha tudtok valami jó ötletet adni nagyon megköszönném Tisztelettel Feri
Sziasztok!
Van egy Nokia 1100 telefonom, amiből szeretném a telefonkönyvet és sms-eket kimenteni. Ahogy utánajártam a neten, ehhez egy FBUS kábelre lenne szükség, meg hozzá a megfelelő szoftverekre. Kérdésem, hogy esetleg valakinek már rendelkezésére áll-e a megfelelő kábel és szoftver ehhez és hajlandó rajtam segíteni? De az is segítene, ha valakinek lenne hozzá való rajza, ami alapján össze tudnék rakni egyet magamnak...
Próbáld meg bluetooth kapcsolattal, ehhez le kellene töltened a Nokia PC Suite alkalmazást. Azzal is működik. A Nokia Suite nem jó.
Az FBUS -ból elég nehéz soros portot gyártani.
Szia!
Ha lenne rajta bluetooth, vagy infra, vagy akármi más, akkor azzal próbálkoznék, de sajnos nincs... Megoldásként lemondtam az sms-ről, a névjegyzéket meg sikerült kimenteni simkártyára, azt beimportáltam egy másik telefonnal outlookba, azzal felszinkronizáltam ms fiókba, így legalább a névjegyzék megvan. Azért köszi.
Bocs, figyelmetlen voltam, elnéztem a típust. Így utánnanézve, nemigen maradt más választásod, mint SIM kártyán keresztül átmenteni a névjegyeket. Van igyan lehetőség bűvészkedni a belső szerviz csatlakozóján keresztül, de az elég bonyolult.
Egyébként is érdemes letölteni az ajánlott progit, amíg elérhető egyáltalán. A régebbi még nem egészen Nokia okostelefonokhoz jó a legutolsó változat, sok olyat is tud, amit az újabbak már nem. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |