Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   281 / 377
(#) gain hozzászólása Máj 23, 2015 /

Elnézést, az erősitő egy Hantek 1025G funkció generátor 50 ohm max 3.5V jelét erősiteni fel
a kimeneti paraméterek : 1 Kohm inpedaniánál 12V, mAX 15mA kellene.
(#) ferci hozzászólása Máj 26, 2015 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy lengyel varrógép kapcsrajzára..
Famula veritas electronic a neve. Régi NDK-s alkatrészekből van gyártva, kirajzolást ne javasoljatok, mert komplett gép sincs nálam..
Eddig nem találtam sehol a neten.
Köszi, ferci
(#) vargaf válasza ferci hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

Szia!
"Régi NDK-s alkatrészekből van gyártva", a Veritas Famula electronic gépet az NDK-ban gyártották, nem lengyel.
Veritas Famula
Szerviz leírást találtam hozzá, de fizetni kell érte, az ára 68 €.
Üdv.: Feri
(#) vargaf válasza vargaf hozzászólására (») Máj 26, 2015 /

A második link lemaradt:
Szervizkönyv, kapcsolási rajz
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2015
(#) ferci válasza vargaf hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szia!
Köszi az infót.. - kezelésit én is találtam hozzá, de 68 €-t az egész gép nem ér meg a tulajnak.
üdv, ferci
(#) eyess válasza ferci hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Esetleg ez ?

Kiemeltem egy képet belőle biztos ez kell neked. Viszont a pdf terjedelme több mint 30Mb , így nem tudom feltenni.De , ha leírod melyik részek kellenek , akkor ki szedem neked belőle.

1.PNG

2.PNG

(#) ferci válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Hali!
Ha van benne (!) villamos blokkséma, esetleg az elektronika érdekelne ( még jobban). Mechanika nem.
Ha el tudod darabolni total commanderrel, el is küldheted a mailembe. 2 darabban már átjön.
Köszi, ferci
A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2015

Villamosság nincs benne jobbára csak mechanika. De azzal az egy szem motorral , ami benne van meg a pedállal nem hiszem hogy gondod lenne , vagy mégis ?
(#) (Felhasználó 46585) válasza ferci hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Ezzel egyben is átmegy. ( még exe-t is küldhetsz vele )

www.toldacuccot.hu

Gond, mert kirajzolni nem éri meg, de ha látnád, te se állnál neki szerintem..
Csak a motort meg a pedált tartalmazó gép persze nem téma, volt elég.
Köszi a fáradozásodat..
üdv, ferci

Esetleg ha az segítség lenne , és gondolom , hogy a pedál , és a motor bekötése lenne a lényeg , akkor van nekünk itthon nem pont az , de teljesen megegyező gép ,És csinálhatok róla képeket a bekötésről , és felteszem ide , persze ha kell.
(#) bikfic válasza ferci hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Üdvözletem!
Ha sikerülne a fájl darabolás (a 30MB-ra gondolok), akkor szeretném én is megkapni. Néhány évvel ezelőtt hozzájutottam egy Veritas nevű varrógéphez "hiányos" állapotban. Nem volt meg hozzá a "taposó"-ja. Egy speciális kialakítású dugaszoló aljzat van a gép jobb oldalán, ahová csatlakozik "valami". Erre a valamire kaptam választ Budapesten a Wesselényi utcában egy varrógép szaküzletben, ahol sikerült hozzá betápkábelt és taposót kapnom. A kettőnek együttvéve az ára közel kilencezer forint volt. Nem tudtam megkerülni a dolgot, mert az elektronika a taposóban van, a géptestben pedig egy kollektoros motor és a munkahelyi világítás szerelvényei. Taposó nélkül semmire nem használható a gép; nincs lehetőség a hagyományos lábbal hajtós használatra.
A gépkönyvre azért lenne szükség, mert legalább az alkatrészeinek a szabványos elnevezései és cikkszámai megtudhatóak lennének, ha szükséges valamit pótolni, cserélni, beszerezni hozzá.
Tehát: nagyon örvendenék neki, ha én is megkaphatnám a gépkönyvét a varrógépnek.
Köszönettel: bikfic
(#) ferci válasza bikfic hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szia!
"eyess"-től kérd..
Az "én" gépemben a géptestben van az elektronika, + még egy utánfutást indító valami valahol, a pedál nudli.

Értem után nézek , viszont a miénkben úgy tudom , hogy a pedálban van a lényeg , ahogy bikfic is írta , tehát mégsem egyezik .De mi van akkor , ha ugyan az az elektronika van itt is és ott is , csak az egyiknél a pedálban van a másiknál pedig a gépben hm ??? Én nem tudom csak kérdem.

Felteszem a képét, aztán világos lesz ez is..
Szóval... 200 Ft-ért nem éri meg kirajzolni (!), tesztelni, javítani az előző írásaimat figyelembe véve.
Néha meghal benne a KT207/600, vagy egy idő múlva magától beindul ez miatt, dehát az egyszerű dolog. Sokszor elég egy kis "hűtőcsík" rárakása.
Ha ettől se javul meg, akkor undi a dolog kapcsrajz nélkül, lásd "off".

Ha tökéletesen , és jól varrt a gép , akkor csak megérné.Viszont a panelen az a biztosíték úgy látom elszállt.
(#) eyess válasza bikfic hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Elvileg sikeresen elküldtem a mailedre a manuált .Nézd már meg légy szíves , hogy valóban sikerült e.

Nem mondod komolyan, hogy azon fennakadnék? (........szúrnám magam..)
Rossz a felbontás sajnos.
Abban gépben a motor is megmaradt jónak annak ellenére, hogy 2 szál szigetelése a fekete kábelben végig elporladt, akkor ment el minden valszín. Új triac, bizticsere, stb...
Naszóval... csak kapcsrajzot kérnék valakitől, de valszín az nem lesz, úgyhogy passz.
(#) proli007 válasza ferci hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Nekem valahol a kupiban van egy ilyen vacakom..
(#) ferci válasza proli007 hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Köszi, nekem is van..... de tudod, kicsi asztalon szeretem összerakva mindig a cuccost, hogy tudjam tesztelgetni, de nem egy böhöm olajos géppel és nem cserélek ezt-azt, ameddig nem lesz jó.
Megszoktam, hogy leginkább rajzzal dolgozok.

Rajta vagyok remélem meg lesz. Ja még egy mi a pontos száma a gépnek , vagy csak ennyi van ráírva , hogy Famula Veritas electronik ? Vagy 4891 talán ?

Jó, köszi előre is..

Kérnék valamiféle megerősítést ehhez , hogy még pontosabban tudjak keresni .Ő lenne az , vagy ilyesmi ??

Ezzel teljesen egyet tudok érteni. Csak gondoltam a problémát szeretted volna megoldani. Amúgy szerintem én anno kirajzoltam, meglehetősen "németes". De a rajz, szerintem a régi gépemen van ami a pinyóban porosodik..

Nem ez, sajnos... - egy újabb verziónál is dettó a panel, amit becsatoltam, az már 3+2+3-as csatlakozós, nem külön-külön dugaszolható.

A probléma már csak idegesít, hogy a legutolsó cucchoz is van a neten kapcsrajz, de ehhez a régi kramanchoz meg nincs..

Azért az internet előtt is volt ám élet. Ezt meg amikor készítettét, még Honecker papucsot hordtak a szászok..

Ja, hát ezt tudom gyakorlatból.. de ez már nem létkérdés és van sok más érdekfeszítőbb is, mint ezt kirajzolni, ugye?
(#) bikfic válasza eyess hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Hiánytalanul megkaptam a doksit!
Köszönettel: bikfic
(#) eyess válasza bikfic hozzászólására (») Máj 27, 2015 /

Szívesen
Következő: »»   281 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem