Fórum témák
» Több friss téma |
Érdekes, BIOS-os géppel (vagy beállítással) még sose volt ilyen gondom. Nem buherált véletlenül az a telepítő képfájl? Értem ez alatt, hogy bele lettek integrálva az új frissítések is, meg még ki tudja mi. Esetleg megpróbálhaszt egy másik pendrive-ot, erre is finnyás szokott lenni. Végső esetben ki is kapcsolhatod az AHCI-t a BIOS-ban.
Próbáltam már mindent, de nem segített. Végül letöltöttem ujra az iso-t. Azzal jó lett. Viszont ettől az eredeti problémám nem oldódott meg. Veszek egy adag DVD-t ami nem verbatim és próbálkozok. De sok értelme nincs, nemhasználom az égetőt. Lehet, hogy veszek a helyére másik HDD-t. Vagy csak simán externt. Az megoldható, hogy egy partíciót létrehoznák valamilyen módon bootolhatónak, amin csak a telepítés lenne?
Lassabban? 2 és 4 a maximum. A DVD meg 16 os. Adtam neki kettest, de nem olvassa vissza. Üres lemezként érzékeli. Még lehet, hogy égetné is.
Milyen progival írsz?
Előtte pont így csináltad és akkor jó volt?
Sziasztok! Adott egy ilyen laptop Bővebben: Link Ha vennék bele még 8 GB DDR3 1600-as ramot akkor működne úgy hogy a gyári 4GB os modult a slot 2-be raknám?
Szóvval először az ISO-t a windows USB installer progival tettem fel, de kereste a drivereket. Aztán megpróbáltam a Rufusszal, de azzal sem ment.
Végül megpróbáltam kiégetni DVD-R re, sikertelenül. (Támogat mindenféle fajta DVD-t) Utána megpróbáltam kiégetni DVD-RW re, arra kiégette. Mivel nincs sok választási lehetőségem, így a sebesség mindkét esetben 2x volt. Az RW ről letudta olvasni, viszont lassú volt a futása, ezért inkább húztam egy új ISO-t, hátha azzal menni fog kártyáról is. Azzal ment is. Úgy döntöttem, hogy az égető szinte már semmire sem kell manapság ezért cserélném +HDD re. A kérdésem továbbra is fentartom. Tudnák rajta létrehozni egy install partíciót? Esetleg többet, más OS eknek is. (win7, win8, linux) Szabi1: Nem, mivel maximum csak 8GB-ot támogat.
Csak azért kérdeztem, mert a régi laposom hasonlót produkált, de ahogy tiggersoft is írta csak nero-val és alcohollal.
Bármi mással írtam azzal jó lett.... De ezek szerint nálad nem szoftveres lesz a baj...
Én már próbáltam mindenféle SW-t, de a helyzet ugyanaz.
Sziasztok ! Azt szeretném kérdezni ,hogy hol tudom megnézni az alaplap (történetesen ASUS A8NE-FM) duál processzort kezel e ? Ugyanis én sajnos nem találtam rá !! Előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jún 1, 2015
Talán itt.
Köszönöm a válaszodat !
Jön a W10, söt elöször a MS történetében ingyen! ( legalább 1 évig az összes W7 és W8.1 tulajdonos számára.). Már lehet jelentkezni.
Lenne egy elméleti kérdésem, hátha van valakinek tapasztalata:
Telepített Win7 Prof-nak nem a saját (Prof) kulcsot adom meg, hanem a Home Premium kulcsot (valódit), akkor mi lesz? Elfogadja, és visszaveszi a különbséget (XP mód, csoportos megoldások), vagy visszautasítja, és marad az újra telepítés a Home Premium-mal (a nyelv és a 32 bites rendszer ugyanaz). Vagy talán van egyéb megoldás? Csinált ilyesmit valaki?
Még ilyet nem csináltam. De szerintem nem fogadja el. Ha már egyszer a Home kulcs aktiválva volt, csak ugyan arra a PC-re (alaplapra) aktiválni. Vagyis én így tudom.
Nem fogadja el, ujra kell telepiteni....
Idézet: „Ha már egyszer a Home kulcs aktiválva volt” Nem volt. De rákérdeztem az MS-nél. Nincs downgrade. Újra kell telepíteni mindent. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Semmi sincs ingyen. Az ára, így vagy úgy, de meglesz. Ezek a dolgok olyanok mint a krokodil pofája, befelé vezet út, de kifelé már nem nagyon. És mint az elején minden választható, de egyszercsak nem marad menekülés, illetve kötelező lesz.
De eddig olyan sem volt, hogy a teljes verziot ingyen kinálták. Majd meglátjuk mi lesz az ára....
( a Surface katasztrofa után van mit a MS-nek jová tenni). A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Idézet: „... a teljes verziot ingyen kinálták ...” Na igen. Ha a meglévő regisztrált W7, vagy W8-ra van letöltve, és upgradelve. Ma beszéltem az MS Support-tal, és megmondták, hogy csak ez a megoldás ingyenes. Ha kijön az új W10, azt már nem lehet rátenni a meglévő régebbire. A régi kulcsok nem jók a W10-hez. És ha az öszvér módon rátöltött, és upgradelt W10 valamiért elszáll, nem lehet visszaállítani a régi W7 vagy W8 rendszert. Csak újra lehet telepíteni a kezdetektől. Azaz a W10-et meg kell venni, a termékkulcs más lesz, semmi máshoz sem lesz jó. Mint ahogy fordítva sem működik a dolog. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Éljen a virtuális gépes technológia!
Ott az idők végezetéig meglehet "egyben" a frissített 10-es verziója, sosem kell tartani az elszállástól. Gyak. minden csak attól függ, kinek mekkora tárhelye van... ha van sok, akkor lehet próbálkozni (virt. gépeken). Ha valamiért nem kerek a dolog, bármikor bármelyik állapotba vissza lehet állni, a MS az életbe nem mondja meg távolról, hogy vki egy halálból feltámasztott vagy épp egy mentésből visszaállított verziót használ... zsír. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok, de a WXP ota nem láttam elszállt oprendszert ( sok 100 gép volt néha körülöttem üzemben). Az utolso összeesö W az ME volt ( az viszont heti rendszerességgel). És igaza van a kollégának ma már virtuálisan kell dolgozni....
( az sem igaz, hogy a W7/8.1-t nem tudod ujra telepiteni (ha mégis kellene) ha ott van kod a PC-n.) A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Idézet: „Nem tudom nektek mi a tapasztalatotok, de a WXP ota nem láttam elszállt oprendszert” Hajaj, sokat. Kék halál, minden mennyiségben. Mindegyik oprendszernél, nem kivétel a 8 sem. Viszont ezek mind hardver probléma miatt jelentkeznek, az a tapasztalatom. A másik pedig az, hogy dedikált hardverrel a rendszer összeomlása jóval ritkább. Egy innen-onnan, különböző gyártóktól (gyakran a legolcsóbb forrásból) beszerzett alkatrészekből összerakott gépnél gyakoribb a látszólag ok nélküli összeomlás. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy amikor bekapcsolom a laptopot, van úgy hogy a boot-képernyő vagy 5-10percig is látható mire betölti a Windowst?
Ha ez igy van akkor a HW a balhés. Körülöttem majdnem kizárolag notebookok voltak, talán 2-3 tucat desktop és elég sok szerver. Kék képernyövel csak otthon futottam egyszer össze, de ott is RAM probléma volt. ( ráadásul eleg igényes video program futott rajta, és csak ezzel jött a kék halál).
Sziasztok!
Feljebb írtam a DVD író problémámról. Próbaképpen vettem valami "hiperszuper" TDK DVD+R -t (mindegy is), de erről sem tud visszaolvasni. Viszont az írása is felettéb gyanús Bővebben: Link. Ebből kuka lesz.
sziasztok
Meg van bolondulva az egerem ha kattintok valamire vagy mást nyit meg vagy ugy csinálja mint ha 2x nyomnák rá ezt már nem értem volt már ilyen problémám akkor ujra tetem a gépet és jó lett most ujra raktam és nem javult a helyzet :/ válaszotokat köszönöm .
Szia, a mikrokapcsolóját kellene megtisztítani, mert a sok kapcsolgatástól, bekormolódtak az érintkező pogácsák.
Idézet: „bekormolódtak az érintkező pogácsák” Biztos azért, mert ez egy fatüzelésű egér
Próbáld ki másik géppel, rögtön kiderül.
Szia, Próbáld meg a Chew7-el, elég jól dolgozik, s nem érdekli a nyelv a verzió.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |