Fórum témák
» Több friss téma |
Azért ez így elég kókány megoldás, emberek mit meg nem feszülnek azért, hogy egy eszközzel olyan dolgokat oldjanak meg ami nem arra való. A kihangosítós telefon ami neked kellene. Egy sima telefonnal ez az erősítősdi könnyen gerjedésbe fulladhat.
Készen lettem én is a saját kis mikrofon előerősítőmmel.
Abszolút nincs semmi háttérzaj, vagy brummogás, egyedül a gép ventilátorjai hallatszódnak bele egy kicsit. Viszont az érdekes, hogy még 90x-es erősítés is kevés ezeknek a mikrofonoknak. Pedig ami eddig volt annak 60 is bőven elég volt. A mikrofonokat jobb híján így rögzítettem, nem a legszebb, de működik. A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2015
Most komolyan nincs erre semmi megoldás??!
Nincs erre semmi működő, pár, szakboltban kapható tranzisztorból megy egyéb diszkrét elemből összekötögedhető, 5V-ból meghajtható kapcsolás, ami egy elégségesnek mondható telefonhangminőségbe beleférő torzítással egy nyavajás electret izét fel tud erősíteni?!?! Szomorú vagyok...
Az miért nem jó amit egy oldallal ezelőtt tettél be?
Én már egyszer megépítettem azt és tökéletesen működik. A bemenetre kötöd a mikrofon + részét a testre a --oszt. Nekem legalábbis így működött. A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Jaaa...
Mert Ti mintha azt írtátok volna, hogy telefonhoz teljesen más kéne. Akkor majd megcsinálom. De most végülis ahhoz a kapcsoláshoz még mi kell? Egy előerősítő? Vagy csak egy kondenzátor az erősítő és az electret közé? Ha utóbbi, akkor az mekkora kapacitású legyen?
Az úgy jólvan. Egyből lehet bekötni a mikrofont abba a kapcsolásba.
Köszi a megerősítést.
Remélem akkor majd összejön.
Annyi, hogy az erősítés lehet egy kicsit sok annak a kapcsolásnak. Potmétert lehet kell majd ez után és a telefon bemenete elé tenni egyet.
Na és ilyenkor mi van?! Bővebben: Link
Végigellenőriztem sokszor, zárlat nincs benne, és a megfelelő alkatrészeket a megfelelő bekötéssel használtam - legalábbis többször is átnéztem. Vagy előfordulhat, hogy a forrasztásnál megsült az egyik kondi? A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Szerintem az van, hogy te mikrofon erősítő rajzot kértél itt a fórumon, elektret mikrofonhoz.
Viszont a videón szó sincs mikrofon előerősítőről, mert a látottak alapján te a telefon fejhallgató kimenetének a jelét erősíted hangszóróhoz. Nincs sehol elektret mikrofon, amihez a rajzot kérted. Ha ezt építetted meg, akkor ne csodálkozz rajta, ha nem működik, mert ez DC csatolt mikrofon előerősítő, aminek a bemenetére elektret mikrofont kell kötni, nem egy fejhallgató kimenetet. Azt a rajzot kaptad, amit kértél, elektret mikrofonhoz előerősítőt. Ha úgy kértél volna rajzot, hogy a telefonon hallgatott zenét szeretnéd hangszóróra felerősíteni, akkor a megfelelő rajzot adták volna, neked ugyanis nem mikrofon előerősítő kell, hanem végfok.
Van itt mikrofon, ahogy néztem a videót az van bekötve a kapcsolásba. Utána van még valami, azután a hangszórók.
Bár ez nem épp úgy van tervezve, hogy a hangszórót közvetlenül nekinyomva a mikrofonnak és úgy szóljon. Pont, hogy ilyen fél-egy méteres távolságra való. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Ja, látom. Nem néztem teljesen végig. Visszavonva.
Túlvezérli a jel vagy a mikit, vagy az előfokot. Inkább az előfokot. Ez a kapcsolásnagy jelhez nem jó. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Szerintem a mikit. Nekem is ilyen hangot adott ki, ha túl közelről vagy hangosan beszéltem bele.
Inkább a fokozatot. A miki lehúzza a tranyó bázisát GND felé, 1-2V -ra. A tranyó kollektor körében, a munkaellenálláson alig marad feszültség. Hamar túlvezérlődik.
Na szóval, akkor leírom, hogy mi a gond vele, mert úgy látom a videóból nem jött át.
Nem azért nyomtam neki az electret fejhez azt a szerencsétlen mobilt, * világos, hogy én emlékszem a legjobban arra, hogy fél méterről is működő mikrofont akartam volna. Az itt a * nagy gond, és azért nyomtam neki a telefont az electret fejnek, mert egyébként meg a túlvezérlésen kívül ...-tot sem erősít. Egyszerűen ami nincs sacc-per-kb. totál nekinyomva az electret fejnek, azt át se engedi, amit pedig átenged, azt kierősíti a végtelenbe. Ez itt a * nagy gond. Meg az, hogy lét BC212-esem volt, ebből egynek bekötéskor tőből kiszakadt a lába, a másik meg nyílván ebben van. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Az mi, amit bekarikáztam? Az a végfok? Nem látszik, mi van rajta.
Ez a felállás:? Miki -> Előfok -> Végfok a karikázott panelen? Előfoknak ez a kapcsolás lett megépítve? Idézet: Ezzel az a gond, hogy akkora érzékenységnél a hangszóróból visszahallatszó hang miatt gerjedni fog az egész. De ezt már írták neked.„fél méterről is működő mikrofont akartam volna” Nem lenne egyszerűbb a teló fülhallgató kimenetéről megoldani ezt a kihangosítást? A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Kíváncsiságból én is megépítettem. Nálam ilyen hangja van, vonalbemenetbe dugva.
Kb fél méterről beszéltem bele. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Mekkora feszültség esik a mikrofonon?
Az enyémen 3V van. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2015
Sziasztok Tudna valaki segíteni milyen típusú mikrofon lehet ez? Elekret, kondenzátor, dinamikus? És milyen előerősítő kellene hozzá? A Típusa Blaupunkt CDM- 07-S
200 ohmos dinamikus mikrofon, érzékenysége -78 dB.
3 - 10 mV -os mikrofon erősítő, és/vagy mikrofon trafó.
Sziasztok! Van egy kondenzátor mikrofonom ami zajos! Ki szeretném cserélni az erősítőjét, ehhez keresek rajzot, de csak elektret mikrofonra találok. +48 fantom tápról üzemel. Ebben kérném segítségeteket!
Szia. A fantom táp és a kábel hibáját 100% -ra kiszűrted? Nagyon ritka az, hogy egy kondi mikrofon zajos. Általában annak más oka van (nem stabil kontaktok, kábel hiba, fantom táp hiba, stb...).
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
De ez sziszeg. Teljesen jó minden. Most próbáltam egy Akg p420-al meg egy Rode Nt1-A-val azok zajtalanok. Ennél van sziszegés mert ez egy olcsóbb kondimiki. Tehát keresek hozzá kapcsolást, mert úgy érzem többet érdemelne
Kerestem, de sajnos nem találtam kapcsolást hozzá. De szerintem ezekben is csak impedanciaillesztésre használt jFetek vannak.
Hú, nagyon komoly áramkör van némelyik mikrofon belsejében, most találtam rá a microphone-parts.com oldalán. Jó drágák a kitek.
Igen, valószínűleg hasonlít az elektret mikrofonéra, csak a jfet nincs egybeépítve...
Légy szíves egy linket! Ok, hogy kit, de kapcsrajzot keresnék...
Írtam, csak nem linkben, bocsi. Ez az: microphone-parts.com.
Szűrők is vannak az áramkörökön, meg még ki tudja, mik.... A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2016
Ok, lehet, hogy kapkodtam, de nem találtam rajzot.... holnap megnézem alaposabban! Nagyon köszönöm!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |