Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   28 / 198
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Szerintem elírták egy nullával. 18 Nm egészen normális adat lenne. Ez durván 1,8 kg súlyerőt jelent 1 m-es karon, azaz 18 kg-ot 10 cm-en (kb. ekkora a gép fogója).
Kieg.: Újra megnéztem, és ez ütvecsavarozó. Ott egészen mások a viszonyok, mert az ütés pillanatában simán lehet ekkora a nyomaték, de a csavart az átlag fogja terhelni.
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2015
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Sima csavarozásnál OK, de ez ütvecsavaroz. Elég tisztességes ám, ahhoz képest hogy parkszájd. Makiba van ami 230Nm tud.
(#) SzervízMacska válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Nagyot tévedsz, mert az ütvefúró tengely irányban üt, a csavarozó meg forgásirányban - szerintem... Csupán ennyi a különbség a két géptipus között.
(#) Schnitt hozzászólása Jún 17, 2015 /

Ezzel az ütvecsavarozóval 2 problémám van csak:
- Nem állítható a nyomaték, ami meghúzáskor eléggé érdekes eredményt ad, deformálhatja az anyagot a különböző erővel meghúzott csavarsor
- mivel csak nagy nyomatékoknál használható rendesen, ami egy átlag háztartásban ritka eset, az akksija megkukul az állásban. Hacsak nincs másik parkside kütyü, amiben ugyanilyen akku van, és gyakran használt.
(#) nagym6 válasza Schnitt hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Azt írja, hogy "Forgatónyomaték: max. 180 Nm". Ha "max" akkor szerintem állítható valahol.
De nem értem, hogy azokhoz a kicsi csavarokhoz amikhez egy ilyen való minek ütvecsavarozó, és minek nagy erő. Az én 15000Ft.-os Bosch csavarozóm bőven sok egy M6-os csavarhoz is, a beállított nyomaték felett ahogy nyit-kerreg, az is olyan impulzus ütés féle forgásirányban, ami jól útve húzza a csavart.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Oda is an írva, fokozatmentesen szabályozható.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Azt a fordulatszámra gondolom, vagy tévedek.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Valamelyikünk téved, az biztos. Bár még eddig olyan csavarozót nem láttam, amin nincs nyomaték szabályozás.
(#) Bakman válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Parancsolj (melléklet). Éppen emiatt 10 fillért nem ér az egész, én marha pedig vettem egyet...

ixo.png

(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 17, 2015 / 1

Van nekem is olyan Bosch rúdcsavarozó, amin nincs nyomatékáéllítás. Régebbi mint Bakman kollégáé. Begyakorlott művelet, hogy a kívánt meghúzási nyomatékkal arányos erővel fogom markomban, és amikor a csavar szorul, elfordul az egész fúró a kezemben, elmegy a benyomott nyomógomb ujjam alól, és leáll. Nem vicc.

Bosch.jpg

(#) Gery78 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Miért nem ér 10 fillért sem a Bosch IXO? Jó kis szerkezet ez, én nagyon szeretem, szerintem Te sem jártál rosszul vele. Lehet hozzá kapni nyomatékelőtétet, és még sokféle másmilyen előtétet is. Én is vettem hozzá egyet. Még dugóhúzós is van.
(#) botesz válasza Gery78 hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Nekem is ilyen van és éjjel nappal nyúzom.Nekem nincsenek hozzá ilyen kiegészítők mint neked de szeretem.1 feltöltéssel 1 mosógépet szétdöntök meg össze is rakok egyszóval nagyon bírja az aksija.Persze mindig akkor merül le amikor nem kéne de ha sokág nem használom akkor is tartja a töltést.Amit nagym6 ír az tényleg nem vicc én is úgy használom.És kimondottan erős is!
(#) Massawa válasza botesz hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Egy baja van a kis Boschnak, hogy a töltöben néha felrobban ( már 2-vel megjártam, igy azota más márkát használok...)
(#) botesz válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Nekem még nem volt bajom vele.
(#) Massawa válasza botesz hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Addig még müködtek nekem sem, de mikor mentem a mühelybe elég büdös volt amikor leégett az elsö, a másik egy évre rá távozott - nagyon sietett, mert az asztal alatt találtam meg....
(#) botesz válasza Massawa hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Esetleg rájöttél mitől?Mert ezekben elvileg töltőelektronika van tehát nem tölthet túl...Mondjuk manapság amilyen gagyi dolgok vannak bármi elképzelhető
(#) Massawa válasza botesz hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Annyit nem ér az egész vacak, hogy vizsgálgassam. Ezen 2 gépen kivül van még egy sereg más akkus gépem, egyikkel sem volt semmi ilyen baj, igy egyszerübb volt elfelejteni az ügyet és venni egy másik csavarogépet. Mind a két gép kb 2-3 év után ment tönkre.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Nem vitatom a lítium akku sok előnyét, de a Bosch NiMh fúróm kb. 30%-al többet tud, mint a nála picikével nagyobb kapacitású lítiumos Makita. Új állapotukban nézve.
Még sosem robbant a NiMh, csak sajnos hosszabb állásban lemerül.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Nekem már csak litiumos gépeim vannak, és abszolut semmi baj ezen a kettön kivül nem volt egyikkel sem. Pár honapja, ahogy már irtam, a litiumus Lidl minifurogép halt meg az elsö töltés után, még gariban és ki lett cserélve. A többi gép hibátlanul megy. A legjobban a Hitachi vált be. Az már több mint 5 éve müködik eredeti akkukkal, és nagyon sokat van használva. A kis BD is jo. Az Einhell gépek akkuja sokkal gyengébb, 2-ben kicseréltem a cellákat - egész más világ... A nagyobb Bosch is rendben van, de az még tul uj.
(#) szaky27 válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Köszönöm a válaszod.
@elektroncso: neked is köszönöm
(#) Kovidivi válasza botesz hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Ha valakit nagyon érdekel a benne levő elektronika, felraktam egyik topicba, egyszerűen rá kell keresni a hozzászólásokban: IXO user:kovidivi , a töltő rész sima zener diódás fesz. szabályzó, áramot a trafó maximalizálja. Én kicseréltem TP4056-ra, sőt, lehet, hogy nyomatékszabályzást is lehetne bele rakni, figyelve az átfolyó áramot. Bár én annyit nem használom...Bővebben: Link
Megkerestem :
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2015
(#) Alkotó hozzászólása Jún 19, 2015 / 1

Próbálok készíteni egy billenő himbás körfőrészt. Ha minden terv szerint alakul, akkor könnyen és precízen lehet majd a tárcsa magasságát állítani. Egyenlőre a "himbát" raktam össze. Ez fog billeni, hordozza a motort, és a megmunkáló tengely csapágyazását, illetve valamilyen porelvezetőt (ez a rész még kitalálásra vár, bármilyen ötletet szívesen fogadok).
Nekem nincs itthon fogyóelektródás hegesztő gépem, ezért csak elektródával tudok hegeszteni. Nem sokat gyakorolok, biztosan lehet benne hibát találni, de nem fog szét esni. Meglepő milyen iszonyatosan sok hegesztés van ezen a kis vasdarabon. A képeken nem látszik, de minden alkatrész 40x40x3-as zártszelvényből van.
A terv üvegtest szerű, minden átlátszó rajta, ami kissé zavarja az átláthatóságot, de nagyban segíti a nem látszó élek metszéspontjainak megtalálását.
(#) kocsgab002 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Hasonót készít, ha minden igaz Matthias Wandel: Bővebben: Link
(#) Alkotó válasza kocsgab002 hozzászólására (») Jún 19, 2015 /

Amit kigondoltam, az más megközelítése az "asztali körfűrész"-nek. Merevségben, erőben, pontosságban, lényegesen többet várok tőle. Mondjuk 0,2 mm-t emelni a szerszámon, nem fog semmilyen problémát okozni. A 3 kW-os motor, akár 300-as körfűrész tárcsát is képes lesz forgatni (éppen ez van a terven is körvonalazva).
Nem ez az első körfűrészem, igyekeztem a tapasztalatokat kamatoztatni. De várjuk ki a végét, nem lesz ez kész gyorsan. Kevés kreatív pillanatom van, azokat kell jól kihasználnom.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2015
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

A magasságállítást az látom, de a dönthetőséget hogyan képzelted el állítani?
Ez kissé durván kivitelezett, de ötletnek nem rossz.
(#) Alkotó válasza szamóca hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

A felvetés jogos, a válasz pedig sehogy. A tervezés fázisában gondoltam, erre a lehetőségre, de elvetettem.
Van olyan gépem, aminek a felső asztalát lehet emelni, és egyben billenteni is 45°-ig. De még soha (tényleg soha) nem volt erre szükség, illetve ha mégis, akkor sokkal egyszerűbb volt feltenni egy szögben álló vezetőbetétet a sík asztalra.
(#) Massawa hozzászólása Júl 3, 2015 /

Kis városi mühelyekbe meg útra egy remek ötlet. A boltban még nem láttam, csak egy prospektus jutott el hozzám és ez a LINK

http://youtu.be/BjFAghWTm_E

Érdemes tüzetesen megvizsgálni a gépet, mert sziporkázo ötleteket látni a filmen, és ha minöségi anyagokat használtak, akkor akár tartos is lehet. Ha még az ára is érdekes, akkor sok ezermesternek jól fog jönni.

(sajnos ismét nem müködik a Link gomb - bezárja az egész oldalt- igy nem tudom rendesen használni)
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2015
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

(#) Massawa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Tudom melyik a LINK gomb, de nálam elég gyakran raplizik (IOS), s ilyenkor használhatatlan. Ha rátapizok bezárja az egész oldalt.
(#) zolika60 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 3, 2015 /

Egyébként jópofa a szerkezet, csak az tűnik hibájának, hogy egyetlen akku van ennyi géphez. Persze ha a dobozban a helyén tölthető akkor elég lehet olyan helyen ahol van konnektor. A LINK gomb problémája ezek szerint sajnos nem orvosolható.
Következő: »»   28 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem