Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Igen.
Hát, ha az ember már nagyon belejött, ahhoz meg elpazarol sok pénzt. Ha hobbi, legyen hobbi, szerintem felesleges, de kinek mi a fontos...
Fontos, hogy az amit még hobbiként is készít az ember az legyen tartós..
Ehhez meg kell a zöld trutyi
A hobbi nem azért hobbi, mert mindent bontott alkatrészekből a lehető legkisebb költségvetésből csinálunk meg. Egy ilyen kis nyákra levetítve a fólia ára alig több pár száz forintnál, és mennyivel esztétikusabb megjelenést ad neki, mintha gyári készítésű lenne.
Igen, ez igaz. Én mindig gyantát használok, kb. 5 éve hobbizom, azóta nem volt még vele gond.
Amikor két-három tizedmilliméterre vannak egymástól a lábak, illetve a vezetősávok, akkor azért elég hasznos tud lenni az a zöld trutyi...
A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2015
Főleg nagyfrekin, ott még az is vezet, amiről azt hinné az ember, hogy szigetel.
Az biztos. Kérdés az, hogy mennyire tudod te otthon kivitelezni azt, hogy a forrasztómaszkod pont ott legyen ahol kell. Ehhez egy precíz, pontos film kell, amit a házi, fóliát megnyújtó lézernyomtatóval nem lehet igazán könnyen elérni. Én is csináltam már ezt-azt fototechnikával. Nem a lötstop hasznosságát firtatom, hanem az otthoni felhasználásának az értelmét.
Kisebb nyákoknál nem mászik azért el annyira. Nagyobbaknál meg érdemes úgy kialakítani az áramkört, hogy a finomabb részletet igénylő elemek viszonylag közel legyenek egymáshoz, a többi pedig mehet a maradék részre (egy 603-as ellenállás pl. már nem számít finom résznek ).
Üdv.
Első csöves építményemet szeretném bemutatni ami nem más mint egy ECL86 Se erősítő. Az egész projekt két teljesen kifosztott (csak a áramköri lapok voltak meg) R4900 Melodynnal és egy Unitra Szilézia trafóval kezdődött. Ezután készítettem hozzá egy csöves tápot és már szólhatott is a zene. Ez vot a könnyebb része, a dobozolással szenvedtem meg igazán. Bár a belső nem túlzottan bizalomgerjesztőbb, de legalább nem is brummos amit sikernek könyvelek el
Ezt nagyon szépen megcsináltad, gratulálok! Sok kellemes zenehallgatást hozzá!
Gratula! A csövek alatti króm karikák csap alá valók? Ötletes.
Köszönöm, és tényleg, bár láttam már kilincs alatt is ilyet
Szia! Jó lett. Ötletes. Érdemes lenne majd az EZ80 helyett EZ81-et betenni.
Hello. Tényleg gondoltam is rá, azért nem EZ81 került bele mivel nem volt kéznél. Idővel biztosan ráveszem magam a cserére. Köszönöm az építő hozzászólást
Nem én építettem, csak dobozoltam.
Vettünk egy univerzális alkatrész tesztert innen az apróból, ennek készítettem egy dobozt. Nem lett a legszebb, de a feladatát -ami elsősorban a kijelző védelme- teljesíti. Fából készült a doboz, a szokásos 10mm-es préselt fa. A kijelző előtt üveglap van. Életemben először szabtam üveget, ez az ötödik darab, az előző négyet elrontottam. A pattintásnál rossz irányba törött. Hamarosan készül hozzá egy kiegészítés, hogy 40MHz-ig tudjon frekvenciát mérni. U.i.: A doboz famintás öntapadós tapétával van bevonva. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Kész a programozás is.
Múltkor feltettem a hardvert, most meg bemutatom egy videóval a működését és, hogy mire is hivatott ez az SRAM teszter: Bővebben: előző bejegyzésemre irányít Videó pedig itt: Bővebben: DPTP System - Neo-Geo CXK5814P SRAM teszter
Ügyes, de a helyedben tettem volna rá valami fedelet, hogy a por ne menjen a foglalatba.Ha már fa, akkor inkább valami vékonylazúr, mint tapéta...
Nem lesz ennek ideje porosodni...
Valójában a tapéta csak azért került rá, mert nem lett tökéletes az üveg vágott széle, az egyik másik helyen kicsit lepattogzott, a tapéta ezt az esztétikai hibát takarja el. Meg borsózik a hátam az üveg szélének a látványától, látom magam előtt -pedig még nem is láttam olyat- ahogy spriccel a vágásból a vér. Nagyon rossz érzés. A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Szia!
Nekem úgy tanították, hogy az üvegvágót hűteni kell. Pl.: petróleum, én higítóval próbáltam és így sikerült hullámos vágást is ejteni, hiba nélkül. Vágás után az üveg szélét csiszolva, nem lesz olyan éles.
Tipikus magyar találékonyság! Távtartó kábelszigetelésből. Eszembe nem jutott volna, de megjegyzem, alkalom adtán jól jöhet. Normál csiszolópapírral le lehet könnyen csiszolni az üveg élét. Lehet, hogy a tapétát előbb-utóbb elvágja, bár nem valószínű.
Hobbiüveg- műanyagból. Egy darab szike és egy egyenes vonalzó kell a vágásához, mert szépen pattan a vágás mentén a hajlításra. Nincs vér, Drakula hoppon maradhat!
Csak megjegyezném - az ember amikor alkot és nincs anyaga sok mindent kitalál. Nekem szigetelt távtartók kellettek. Kerekes csővágó(vagy fűrész), alucső, csugorcső és kész a távtartó. Annyira jó lett, hogy ezentúl csak így csinálom. Az alucső filléres tétel a távtartókhoz képest és a szilárdságával sincs gond.
A hozzászólás módosítva: Jún 28, 2015
Hol lehet venni, és milyen méretben?
Sima plexi. Bármely barkácsboltban adnak, fillérekért.
Ez elég "gyárinak" tűnik. Gondolom a nyák nem "házilagos" készítésű és a forrasztás is kemencében történt, mivel pár alkatrész nem épp' forrasztópáka-barát.
Szó mi szó; szép lett. Tán CNC-hez lesz motorvezérlő elektronika? Egyébként azok a hűtőszárnyak kissé érdekesek, megfelelő így a hőátadás az IC-k felől?
Igen CNC vezérlő elektronika lesz belőle. A panel tényleg nem házilag készült, de a beültetés az kézzel pákával történt. Kivéve a QFN tokos IC mert az levegős pákával. Az IC-nek van alul PAD-ja ami teleföldre van kötve és a borda is erre a rézfelületre van forrasztva.
...És ami lemaradt:
Gratulálok a munkádhoz! Látszik hogy adsz az igényességre. |
Bejelentkezés
Hirdetés |