Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hegesztő trafó
Ez az R-C tag nem azért van hogy ne szikrázzanak az érintkezők záráskor, így nem tudnak beégni, vagy pont nyitáskor kell hogy ne legyen ív?
Akkor próbálj meg vele hegeszteni .
![]()
Ha gondolod megmutatom az adatlapját, rá van írva hogy hegesztő.
Lehetséges de akkor az egyik pofának mozgónak kell lennie - amit én nem látok .
Ez valóban hegesztő. Ráadásul ott van felette a köszörűkorong is, amivel a kigyűrődő anyagot le tudod köszörülni. A "Hegesztés" feliratú gombon a kék csőben a szikrázást, érintkező beégést csökkenti az ellenállás+kondi páros. A másik olvashatatlan gomb lehet a visszalágyító.
Igen az a visszalágyító, szerepe hogy kikerüli a tolótekercset és megnyomására a 4.fokozatba kapcsolja a trafót, így lehet szemrevételezéssel visszalágyítani. Hála istennek sikerült visszarajzolni, a semmibe mutató kábeleknek is találtam helyet, csk azt nem tudom ha a trafó is és a zömítő tekercs is 220V-os akkor mit keres benne egy 380V-os tekercsű mágneskapcsoló, ez számomra érthetetlen.
Hali!
Ebben a hozzászólásomban okozhatta a hibát az, hogy a panelt, az alkatrészek felismerhetetlenségéig belepte a por. A képen már tisztított állapotban vannak, langyos vízzel átmosva, kiszárítva, így összerakva, egyenlőre tökéletesen teszi a dolgát.
Gratula .. viszont írtad , hogy le van égve . A transzformátor adatait újra tekercselés után majd közkincsé tennéd ?
![]()
Nem volt leégve, volt egy bandázsólt kötés az 1. fokozaton, ez alatt csak össze volt sodorva a vezeték és el volt oxidálva, azért nem ment.
Helló!
Lenne egy kis ívhegesztőm, kölcsön adtam egyszer, és az a valaki sikeresen leégve hozta vissza. Egy kis teljesítményű készülékről van szó. Olcsón sikerült szereznem két darab 630V/A-es 24V szekunderrel rendelkező trafót, és gondoltam az egyiket beletenném. Olyan kérdésem lenne, hogy ez elegendő-e a hegesztéshez?
Ha te is csak egyszer akarod használni akkor elég. De ha többször is, akkor viszont más megoldást kell keresni, ugyanis ezek az akkutöltőbe való trafók nem igazán valók hegesztőgépbe, pontosabban bevont elektródás hegesztéshez más fajta "hardver" dukál.
Elnézést a késői válaszért, igen, pont ilyen van benne.
Értem, köszönöm a választ!
Nem egyszer szeretném használni, úgy hogy inkább "kihagyom" akkor dolgot. Majd más készül belőle... ![]()
Hali!
Tisztelettel kérnék valakit, írja meg, az 50 nmm es gumikábel/munkakábelnek, mennyi a szigetelés nélküli átmérője? Köszönöm!
Nagyon köszönöm!
Azért kérdeztem, mert van ilyen kábelem, amit eladásra szánok, és nem akarok hülyeséget beírni. Ez viszont vastagabb, akkor ez esetleg 75 nmm-es leget?
Ha már úgyis ott van egy tolómérő vagy subler (meg pici matek) megoldja a problémát
![]()
Sziasztok!
Van egy egyszerű 180A -es trafós MMA hegesztőm. Ehhez szeretnék egy túlmelegedés elleni védelmet (ha esetleg belefeledkeznék a munkába és a folyamatos hegesztés miatt a gép károsodását elkerülendő). Egyrészt az lenne a kérdésem, hogy ez a trafó megbontás nélkül megoldható? Ha igen, akkor hova kellene rögzíteni a szenzort és kb. mennyi a megengedhető üzemi hőmérséklet? Köszönöm
Semleges (ecetmentes) sziloplaszttal felragasztod valahova a tekercsre. 85 fokos alapállapotban zárt klixon tökéletesen megfelel a célra. Ha nem kapsz akkora áramra mint a trafó névleges árama, egy 16A-es relével megerősítheted a kapcsolási áramot.
Sziasztok. Az előzményekben megjelölt trafóról szeretnék érdeklődni, hogy mi a véleményetek róla? Bár több éve volt, de talán még az írója is jár errefele.
Most hirdetnek egy ilyent, egyenlőre erre van keret, ház körül használnám. Hirdetés Köszönöm
Ja, és még ventillátor is van benne
![]() 2-es pálcával őrök élet, és még ha kell, törött üvegű pajzsot is ad mellé. Üveget meg pohár sör áráért kapsz bele... Én is hasonló kategóriás gépet használok sok-sok éve "házkörül". Csak tudni kell a korlátait. Az első dolog volt nekem is egy nagy ventillátor beépítése... A hozzászólás módosítva: Máj 31, 2015
Ház körül jó lesz, de azért csodákat ne várj tőle. Nem sokkal nagyobb a doboza mint az inverteremnek, szóval hű de nagy trafó biztos nincs benne.
Sziasztok! Szeretnék építeni egy hegesztőt, van itt hol egy vaskos trafóm csak nem tudom hogy, hány voltosra tekerjem. 2-2,5-ös elektródához.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Nem feszültségre, hanem áramra kell méretezni; 50-60V gyújtófeszültség, 25-30V hegesztőfeszültség. 2-2.5-eshez 90-110A-re kell (J: 5-10, kiviteltől függ/és mennyi ideig hegesztenél egyfolytában). Mágnessönttel, vagy elektronikus vezérléssel szándékozod? Mekkora a vaskeresztmetszeted?
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Csak hobbi szintre kell, a vaskeresztmetszet 32.2 cm2
Kissé karcsú, de beleszorítható. Lágy indítás kell hozzá.
Nem az a lényeg hogy hány V-osra, hanem hogy hogyan. Az ívgyújtáshoz nem árt ha van legalább 70V körüli csúcsfeszültség, ebből ki tudod számolni az effektívet.
Ha primer csapolásosra csinálod akkor a primer-szekunder közti szórás (csatolás) sem mindegy, ha triakkal szabályozod akkor lehet szorosabb. Az más kérdés hogy ilyennek ma már nekiállni sem érdemes, mert ha rendes trafót akarsz csinálni arra kell kb. 10kg huzal. Ha ezt felszorzod a CuZ árával, akkor abból már egész jó invertert lehet csinálni, és még költőpénzed is marad. Az enyém 20ezerben sincs, és jóval többet tud(hatna) áramban mint egy ilyen trafó, kisebb, könnyebb, meg sokkal jobb vele ívet fogni és hegeszteni is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |