Fórum témák
» Több friss téma |
Azt hol látod rajta?
Viszont ez pedig max 75V-ot kapcsol. Az erősítőben eredetileg milyen feszültség van vele megszakítva?
A relének a tetejére van ráírva hogy tipe dh1u 24VDC TV-5 Alatta hogy 250VAC 80A
Szerintem ami neki kell az DC24V arra gondolt.
Én arra írtam, amit kissattila88 linkelt, nem a tiedre. azt láttam, hogy 24V-os.
Ez az erősítőnek a 230 as részét szakítja a trafónál! Igen arra gondoltam csak abban nem vagyok biztos hogy a váltóáramú résznél a 80A az mennyit befolyásol hogy ha a váltó áramú rész csak 10A bír az gond e
Bocsi akkor félre értettem!
Néztem én is de sajna nem jó! Ahogy mondták a többiek nekem 24v os behúzóval kéne és panelba ültethető 4 pines
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
A conradban van 24v 80A de az csak 75 voltot tud kapcsolni. linkeltem is.
Az a baj hogy az meg lehet leég mert ennek 24v os a behúzója de 230At kap a tápból
Szerintem, indokolatlan oda a 80A. Az már inkább mágneskapcsoló, mint nyákrelé. Érdemesebb egy jobb minőségű 16A-os relével, és a pogácsák védelmében egy ívoltó kondival a kontaktok közé kipróbálni.
Most néztem meg jobban a beküldött linkedet Minden stimmel rajta ez jó is lesz nekem a lábait meg valahogy majd összehozom!
Az az igazság hogy ez gyárilag van benne ez a 80A-es relé csak valai hülyén áthidalta a lábait és lefőtt!
mondjuk még azt is meg lehet próbálni!
http://www.aliexpress.com/item/DEC-RELAY-TYPE-DH1U-24V/1444455992.html ehez hasonló relé van az erősítőbe csak a váltóáram része 80A ez meg csak a váltóáram részen 10A
86mA a katalóguslap szerint: Finder katalógus 5. oldal
Köszönöm szépen a segítségeteket! Nagyon sok hasznos infót és ötletet kaptam tőletek! Mégegyszer köszi!
A relében az rész amit a képen jelöltem, a közepe kb csak úgy kiesett már.
Mivel lehet az vezetéket pótolni, milyen vezetékkel?
Helló! Amit én kiveszek a képből, az a tekercs kivezetése lesz. Talán. Pótolni ugyanolyan keresztmetszetű zománcozott huzallal lehet. Képről a vasatgságá szerintem olyan, hogy pc tápban lévő szűrőtekercsekről lefejtheted a vezetéket hozzá.
Csak kérdem, nem egyszerűbb egy új relé vétele, mint ezt foltozgatni?
Egyszerűbbnek egyszerűbb lenne venni, de most spórolok..
Elég furcsa, ha oxidáció miatt "esett ki" onnan egy darab.
Ebből a képből nehéz megállapítani, hogy az egyik kapcsolószál része, ami az érintkezőhöz megy, vagy a másik tekercskivezetés. Hasonló dróttal próbáld összekötni, de egy hurkot tegyél bele, ha elfér. Könnyebb lesz megoldani, de ha mozogni is kéne neki, akkor a hurok kell mindenhogyan.
Így jobban látszik.(itt már tettem be vezeték, de nem próbáltam még ki)
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2015
Hello!
Van egy 20V-os laptop tápom, ami egy nagyteljesítményű LED sort üzemeltet. Vezérlését egyenlőre egy inverz alkonykapcsoló végzi, foto ellenállás-ellenállás feszültség osztó fény hatására bekapcsol egy hiszterézis komparátort, ami kapcsolja a FET-et. Ezt a vezérlést szeretném most kicsit félretenni a téli időszakra (terrárium világítás, nem elég a fény időtartalma) és egy időzítő kapcsolót betenni a helyére, de szükségem lenne a tápegység feszültségére abban az időben is, amikor az időzítő le van kapcsolva (arról megy az asztali világításom is). Arra gondoltam eredetileg, hogy az időzítőbe nem a tápot dugom be, hanem egy kis elektronikát, optócsatoló-FET párossal, de felmerült az ötlet, hogy relével is lehetne, és akkor nem a tápot kapcsolgatná az időzítő, hanem csak a relét, amire rá van kötve a LED sor, közben nekem rendelkezésemre állna a tápfesz és megszabadulnék felesleges áramkör összeállítástól. Nincs rapasztalatom jelfogók terén, ezért érdeklődnék, hogy van-e lehetőség, hogy közvetlen 230-ról, esetleg egy greatz-puffer simítással meghajtani egy relét, ami kapcsolgatná ezt a 20 V-ot? Kis fesz DC-ről még szilárdtest relével is tudnám kapcsolgatni a hálózati AC-t, de így nem tudom kivitelezhető-e. Esetleg egy tápot is beáldoznék érte, de ha lehet ezt elkerülném. Válaszokat előre is köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2015
Sziasztok!
Olyan relé áramkört keresek, ami akkor húz be ha két érintkező megszakítja az áramkört, és akkor enged el ha újra csatlakoznak. Tudom hogy ez fordított nyomógombbal pofonegyszerűen megoldható, de szeretek abból építkezni ami van itthon. A segítséget előre is köszönöm.
Szia!
Tegyél alája egy tranyót és az érintkezők zárják rövidre a bázis-emitter kört. Ha szakítanak, a bázisellenállás segítségével a tranyó kinyít, a relé meghúz.
Sziasztok!
Relé javításával kapcsolatban lenne kérdésem. (Kifejezetten ilyen topikot nem találtam, de ide talán befér..) Adott egy '89-es JVC erősítő, amiben egy kétáramkörös 24V-os relé felelős a bekapcsolási durranás kivédéséért. Nos, az utóbbi időben egyre bizonytalanabbul kapcsolt (pl. a két csatorna közül bekapcsolás után, bemelegedésig csak az egyik szólt - ami a hangerő párszori felrántására időlegesen helyreállt), így gondoltam megpróbálkozom a javítással. Kiforrasztottam a panelból, szétpattintottam a házat, és megfújkáltam Kontakt 60-nal az érintkezőit. Hagytam pár percet száradni, majd multiméter ellenállásmérőjével ellenőriztem a hatást. Nos, úgy tűnik nem sokkal lett jobb, ugyanis ki-be kapcsolgatva hol 25..30 ohmot mérek az elvileg zárt kivezetések közt, hol pedig ,,végtelent".. Megnéztem alaposabban.. az érintkező pogácsák felülete szénfekete. Arra tudok már csak gondolni, hogy esetleg be lehet égve a keletkező szikráktól, és ez annak az eredményeképp néz így ki. Szóval, merjem megpróbálni, hogy finom polírpapírral ledörzsölgetem róla a fekete részt, vagy az valami gyári bevonat, és nélküle még ennyire se fog menni? A hozzászólás módosítva: Szept 5, 2015
Hello! Nyugodtan pucold meg finom polírpapírral. Veszteni valód nincs. Remélhetőleg nem csak a felületen van az érintkező bevonva, hanem az egész kontaktus anyaga egy. De nézd meg azt is, hogy húz a relé, a vasmag záródik-e rendesen, és megmozdítja-e az álló érintkezőt is a mozgó. Mert "jó" csak ebben az esetben szokott lenni egy kontakt.
Ha jól látom, ilyen relét lehet kapni, többnyire nem is túl drágán. Jobb lenne egy új, de ha nem megy, finom csiszolópapír időlegesen segíthet. Igaz, ez a típusú javítás kicsit olyan, mint a kikopott ventilátorcsapágyak olajozása: ideig-óráig.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |