Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Én kapton szalagnak nézem rajta azt a cuccot, első tippem az lenne, hogy amikor kihúzza az USB kábelt jó eséllyel ott nyomja majd le kézzel a csatlakozót és ha esetlegesen statikusan feltöltődött, akkor ne süsse ki magát rajta.
Beültetőgép nem tudná megfogni (vákuumos fej) ha nem lenne rajta.
Hmm, mivel ez kézzel lett forrasztva akkor esetleg, hogy ne süsse meg a kezét miközben odanyomja forrasztáskor? A kapton hőálló.
Köszönöm! Jól mondják a többiek az kapton szalag. Gyárilag van rajta gondolom, hogy a reflow kemencébe a hő ne olvassza meg a belső müanyag részt.
Köszönöm mindenki válaszát.Gondolom én is,hogy a hő miatt van.PS4 Reballnál is használják.
Nagyon jól néz ki! Én csak egy dolgot hiányolok, mint sok más esetben is: a rögzítő furatok hiánya.
Ahogy már Braf írta, azért van rajta, hogy az ültetőgép fel tudja venni.
Ha filléres áru, akkor az Polikarbonát (PC) A plexi nagyon drága anyag. Plometil-metilakrilát.(PMMA) Össze sem lehet hasonlítani a kettőt.
Azt én is nézegettem, de túl mesze van a szalagkábel csatijától, pedig ott terheli az ember. Lehetne valami sínes dobozba való is, amibe csak be kell tolni, csak akkor az USB szerintem nem lóg ki eléggé. De lehet valami fejlesztési példány, ami kap 4 öntapadós gumilábat .
Braf és vzoole már megadta a választ, én csak kiegészíteném valamivel:
Vannak alakatrészek amik felülete egyenletlen vagy lyukacsos. Ezeket a beültetőgép vákuumos megfogója képtelen lenne felvenni, így vagy öntapadós hőálló fóliát ragasztanak a tetejükre (pl. fémházas, ill. anya csatlakozók), vagy valami hőálló antisztatikus műanyag kupakot, dugót húznak rájuk (pl. tüskesorok), így a felület sík és légzáró lesz. Ezek a kész áramkör használata előtt eltávolítandók, vagy eltávolíthatók.
polimetil metakrilát
Azért össze lehet hasonlítani: a plexi az UV-tól szana-szét repedezik egy idő után, a polikarbonát viszont elég jól tűri. Ja, és nem tudom mennyire lehet filléresnek nevezni. Utoljára a víztiszta 2mm-es polikarbonát táblát kb. 20.000,-ért vettem. A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
Ezek a teszterek jó cuccok. Ilyesmit én is csináltam, igaz ez már újabb verzió lehet. Az enyém egy kazetta tokba került beépítésre egy mobil aksival.
Én 3D nyomtattam neki egy dobozt.
A nyáklapot meg most "dobta ki" a CNC.
Megkérdezhetem, hogy mi indokolta azt a sok kanyart a vezető sávokban?
Valamikor ezt én is megkérdeztem PC alaplap kapcsán, és azt a választ kaptam -többek között-, hogy így az adatvezetékek hossza azonossá tehető, aminek bizonyos átviteli sebességnél már jelentősége van.
Ez egy kísérletezésre szolgáló lapka lesz. A számos funkció - amit ki akarok próbálni majd rajta - egyike lesz a nagysebességű DMA perifériavezérlés, ami a belső órajel többszörösével képes működni. Azaz 100MHz feletti sebességről beszélünk, itt már számíthat a jelterjedési sebesség. Persze a feladatok nagy részéhez semmi szükség nem lesz erre a kacskaringósággra, így a másik fő oka, amiért ilyenre csináltam, hogy jól néz ki.
Vannak azért hátrányai is természetesen ennek a megoldásnak (a vezetősávok megnövekedő impedanciája és kapacitása, antennaként is működnek a sávok, stb.).
Nekem is tetszik -már mint a kacskaringó-
Újabb. Nincs egy hete nálam. 2015-ös szoftverrel.
Csatti: Hát akinek 3D nyomtatója van annak könnyű. Nekem maradt a fa.
Én most vettem egy lap négyzetmétert, 12.000-ért. Nagyon jól forgácsolható anyag. De csak az öntött verzió!! (GS) ez nem olvad/ragad bele a szerszámba.
De jól néz ki! Nagyon tetszetős a doboz, remek kivitelezés.
Csak egy PC táp átalakítás, egy kamerarendszerhez, hova kell AC 24v is és DC12 is.
Szép!
Szép! Bár a csatik egyformasága nekem nem olyan szimpatikus. Nagyon könnyű benézni ha fáradt az ember...
Köszönöm a véleményeket! Gyorsan kellett, abból ami otthon volt (minimal költségvetés). Nem lesz szem előtt, de azért nem árt ha strapabíró, kompakt darab. A csatlakozóknál lehet szerencsésebb lett volna, valami eltérő fajta, de végül is egyszer kell telepíteni a rendszert. (most még emlékszem mi van a dobozban, pár év múlva nem biztos, de talán elolvasom a feliratot)
Szia! Mivel én elég feledékeny vagyok - Ahhoz a megoldáshoz folyamodtam a stabil tápjaimnál, hogy vagy gravírozott felirat, vagy világító 7 szegmenses kijelzőre fixen beállítom a feszültség értéket. Így látom egyszerre a működőképességet és a feszültség értékét is. Nem nagy költség és hálás megoldás.Mindössze egy kijelző és néhány ellenállás, vagy dióda.
Az elemtartót már belenyomtathattad volna hogy mobil legyen. Amúgy szuper.
"Véletlenül" vannak is régi pc "turbo" kijelzőim, köszi az ötletet
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
Szándékosan nem tettem bele. Úgy vettem észre, hogy a cucc folyamatosan eszegeti az elemet. Ha nem használom, mindig lekapom róla az elemet ezért, így könnyebb.
Azt én is észrevettem, hogy nagyon gyorsan lemeríti az elemet. Fogok hozzá építeni (amint jobban leszek) egy 9V-os teleppótlót.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |