Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Persze ezt még így is lehetne:
Az a gond, hogy a c stringről semmit nem tudok, nincs valami jó kis leírás hozzá? Igazándiból az összes tudásomat a 60 nap alatt arduinóból tanultam, meg sok fórumolvasásból. (Ott meg erről nem volt szó) Illetve a magam 16 évével különben sem tudok sokat... Most is csak eddig jutottam:
De ez sem jó. Bocsi, hogy ilyen macerás vagyok, és az eddigi összes segítséget nagyon köszönöm!
Nekem is csak hobby!
Nekem már lassan 1 hete megvan a DUE! Eddig nagyon csípem! Villámgyors! Pl.: Alapbeállítás: Serial.begin(115200); és hibátlanul lehet debugolni a programozó USB porton. A char[]-t , vagy hasonló tömböt lehet DMA-val küldeni egyben HW-esen, nem kel megvárni a végét, közben csinálhat mást a gép. Lehet DMA művelet végén megszakítást kérni…. Van 9db 32Bytes TIMER, lehetséges többszálú programok futtatása, a vait-ok teljes mellőzése … Ami hátrány: SPI csatlakozó nem szabványos az AVR-es fedlapokkal. Vigyázni kel rá, nehogy 5V-ot kapjon valahonnan!
SPI nem szabványos?! Pedig az ethernet shieldet akartam rátenni
Üdv! Ezen a fórumon még nem jártam.
Ha van 3 helyen azonos nevű header file, melyiket fogja figyelembe venni? Konkrétan: - /usr/share/arduino-1.6.1/libraries/Adafruit-GFX-Library/Adafruit_GFX.h - /usr/share/arduino-1.6.1/libraries/Robot_Control/src/utility/Adafruit_GFX.h - /usr/share/arduino-1.6.1/libraries/TFT/src/utility/Adafruit_GFX.h Így hívom be: #include <Adafruit_GFX.h> Köszi előre is!
Arduino Due PinOut:
Középen van csak a 2*3-as SPI csatlakozó:
Gondolom láttad azt a skót filmet, hogy csak 1 maradhat?
Dehát az ethernet shield arra megy. Csak nem jutok dűlőre ayzzal a stringgel...
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
És jó a SPI csatlakozó kiosztás is?
SD_CS > D4-re ? ETH_CS > D10-re ?
Igen minden stimmel, úgy tudom, hogy a a shield meg 3.3v-os.
De miért?:
Ez tiszta, azt nem tudom, hogy hogyan tudom a % jel utáni két karaktert átteni egy másik char-be, hogy át tudjam konvertálni.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
Köszi, de hibát ír, hogy a hex2tochar nél char-ból char* lesz.
Ennyit már magadtól is próbálkozhatnál! *dsd = hex2char(asd);
A filmet nem láttam, de gondolom, mire célzol. Viszont - egyelőre - az internetről letöltött mintaprogram hibátlanul lefordul, és fut is. Csak azt nem tudom, a háromból melyiket veszi figyelembe.
Szia!
Nem használom az ARDUINO-t, de a 'C' fordító a "< >" jelek között az un. rendszerkönyvtárban keres ( amit telepítéskor megadtak, ill. ami alapértelmezett !) . Ha nem tudod, hogy melyik az, akkor írj a fájlokba egyesével valami hülyeséget ( amit utána persze ki tudsz törölni!) vagy változtasd meg a nevét és amelyiknél kiabál a fordító az lesz a hunyó !
Ezt már próbáltam, de egy csomó krix-krax lesz belőle, ha az asd-t kiiratom, vagy ha a *asd-t abból is.
Nem vagyok nagyon hozzáértő a "C"-hez, de a <> és a "" közti különbséget az include-nál nagyjából tudom. Csak azt hiszem, az Arduino nem egészen sztenderd módon működik. Van egy "libraries" könyvtár, amibe ha beteszek valamit (alkönyvtárakban) akkor arra a fejlesztő környezet újraindítása után már lehet hivatkozni. A három azonos nevű header file a libraries alatti különböző alkönyvtárakban van, vagyis lényegében azonosak az "esélyei" a beszerkesztésre. Ez után az include után van egy másik, az egy másik alkönyvtárban lévő (más) header filet ér el, pedig az ""-jelek közt van. Úgy tűnik, itt nincs jelentősége, hogy <> vagy "".
Én arra gondoltam, teszek mindegyikbe valami megkülönböztetést amit le lehet kérdezni, de az általad javasolt hibás sort valóban egyszerűbb.
Csodálkoztam volna, ha működik neked!
Mert a végin én is belezavarodtam a sok mutató érték adásba! Szerintem ne erőltesd a mutatókat, old meg tömbindexeléssel. (Csak a profik becsalnak a mély vízbe, had izzadjál!) Fordítás után az eredmény ugyan az lesz! És nem kellene átrakni másik tömbbe a 2 karaktert, csak átadod a kezdő címet és 2 karaktert feldolgozol. utána tömörítesz, a 3Byteböl csak 1 marad. Az utána maradt részt előrébb hozod 2 Bytel, a végén levő 0-val együtt. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Jól van, legyen gyereknap
Ennyi. Nekem ez működik, a webszerverem forrásából másoltam ki. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Ez így tényleg tisztább, ezért érthetőbb is, mint ahogy mi futottunk neki.
El is teszem, majd jól jön alkalom adtán! Köszi! Még 1 kérdés hogy kerülnek a szövegbe a ’+’-ok?
Persze kíváncsiságból összeollóztam:
És az eredmény: DC74766566FA72F32E6373E90D0A Ütvefúró.csé
A '+'-ok: Ebben a hozzászólásban leírtam nemrég.
De akkor jön az újabb probléma!
pl. „C++”, A = C + B; ezt, hogyan írom be? Szerintem erdeidominik inkább elment kézzel öntözni! Nem is tudom! Kel még nekem internetes távvezérlés? A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2015
Jól beszélsz, lehet, hogy maradok a slagnál. Köszi szépen, még egy kérdés: a beérkező c stringből hogyan olvasod a paramétereket? pl.: a=xy, ezt hogyan olvasod ki? Mert most nekem string indexOf-fal van, de az lassú.
Ezt a böngésző fogja elkódolni neked csak be kell írni pl. egy beviteli mezőbe. A szerver oldalon meg csak dekódolni kell. Most össze is vontam a két függvényt egybe, és jól megy (hangyányi gyorsulás):
Tehát ehhez már nem kell a hex2char() függvény.
Ajánlom a csv formátumot! (Nem kel újból feltalálni a gumislagon a lukat!)
Tucatnyi dokumentációt találsz a neten: Bővebben: Link
Nem egyről beszélünk, én arra gondolok, hogy ami az arduinóhoz érkezik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |