Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Ha már itt tartunk,hogyan fűtöd el a fölös energiát. Én 24v 600 vagy 900W-os fűtőbetétek keresek de a 600W-osnak is horrorisztikus ára van. Nekem 3kw-os 24V-os szélgenerátort kellene megfogni vele.
Én megoldanám 2000 ft ból...
Vennék egy ventillátoros hősugárzót,abból bőven kijön a hozzá való. Ez nem tűnik drágának. Ráadásul a legtöbb enbernek hentereg otthon ilyesmi Akkor meg ingyen van.
Használhatsz 230V-os fűtőtestet is csak jóval nagyobb névleges teljesítményűvel kell számolni Bojler betétekből lehet összepakolni párhuzamosan többet, vagy használhatsz autó izzító gyertyákat de azok nem bírják a huzamosabb ideig, esetleg többet sorba kötve akár víz hűtéssel..
Számold ki!
230V 3000 W-os bojlerbetétet lehet kapni. 24 volton legalább 32 wattot lead. Hány db kell 600 vagy 900 W-hoz? Javasoltam volna a 24 V 300 W-os pákabetétet, de most látom, az is horror áron van. 24V pákák Egy inverter olcsóbb, mint 2 pákabetét.
Az izzító gyertya vízhűtéssel igen sokáig bírja. Pont azért, mert akkor nem tud izzásig melegedni. Dízel autóban víz melegítésre is használják. Húszon éves gépekben sem tapasztaltam, hogy a víztérben lévő gyertya meghibásodott volna. Viszont elég sok kell belőle, mert egy csak 100-150W-os.
Ha még egyszer ráklikkesz az értékelésre kiveszi a rendszer.
Látod, erre nem is figyeltem. 24 V 300 W-os pákabetétre kerestem rá, aztán minden szemetet hoz, csak azt nem.
Ezt tudja a kugli. Még az a szerencse, hogy egyáltalán fűtőbetétet talált.
Igen régi dízelekben lehet ilyen megoldással találkozni 3db pár perc alatt felfűti azt a néhány liter vizet.
Igen ha a boltban kell venni, akkor inkább inverter+olajradiátor és hasznosítani is lehet a fölös energiát, vagy bojlerben vizet melegíteni...
Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy az oszlopállítás kapcsán van egyéb szabályozás, ami a szomszédtól ill. a telek kerítéseitől való távolságot írja elő, mint például a fák esetén a minimális 3 méter?
Sziasztok szeretnék segítséget vagy egy egyszerűbb leírást kérni hogy tudnám megoldani hogy egy autó-generátorral termelt áramról hajtanám meg itthon a szivattyúmat amivel locsolnék. mennyire megoldható vagy reális a dolog?
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2015
Nem reális. Olvass vissza, fogod látni miért. Ha vizet szeretnél szivattyúzni jobban jársz egy erre való szélkerékkel.
Miért nem csináltok magatok?
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Készítettem egy 9 tekercsből álló, 12 neodym mágnessel rendelkező generátort. Csillagban vannak kötve a tekercsek. A tekercsek 5 cm. átmérőjű kör alakúak, a mágnesek 40 mm x 5 mm kör alakú mágnesek. Az 1. fázis 1-4-7, a 2. fázis 2-5-8 stb. A fázisok között az ellenállás mérése azonos értéket adott. A csillagpont és a fázisok között mért ellenállás azonos értéket adott. Megforgatva a rendszert az 1-2 fázis között (váltó áramot mértem) kb. 70 fordulatnál 1,4 voltot mértem, az 1-3 fázis között 1,4 voltot, a 2-3 fázis között 0,7 voltot mértem. Az 1. fázis és a csillagpont között 1,4 voltot mértem, a 2. fázis és a csillagpont között 0,2 voltot mértem, a 3. fázis és a csillagpont között 0,4 voltot mértem. Én azt vártam volna, hogy minden mérés ugyanolyan értéket ad. Nem tudom mi lehet a baj, csak sejtésem van, hogy a mágnesek és a tekercsek nincsenek összhangban. Tud valaki segíteni mi lehet a baj forrása.
A pörgettyű összeszerelve. Terheletlenül mértem (egyenfeszültséget) 12 volt felett is, kb. 150 ford / perc.
Rövidzárási áram (0,2 A).
Egyenirányító ÖGÁK( Összegányolt áramköri kártya)
Nem sokat tudok hozzászólni,szerintem polaritás gondok lesznek.
Nagyon kevés a feszültség,és az áram is!
Kezdő vagyok a témában. A polaritás gondok alatt mit értsek! (egyébként köszönöm, a reagálást!)
Ehhez a szélkerékhez lenne majd csatlakoztatva a generátor.
Szia! A vasat kispóroltad a generátorból. Anélkül kevés lesz a teljesítményed. Néztél már elkészült, állandómágneses generátorokról képeket ?
Szia! Néztem állandó mágneses generátorokról képeket, de ha tudsz javasolni linkeket szívesen megnézem. Hova gondoltad a vasat?
Szia.
A 9 tekercs és 12 mágnes az rendben van. Az 1-4-7, 2-5-8, 3-6-9 is rendben van. Valószínű a 2-3 fázis között azért mérsz kisebb feszültséget, mert a tekercsek szembe vannak kötve egymással. A tekercs vége nem a másik elejéhez csatlakozik. Ezt ellenőrizd le alsőként.
Ezen van egy csomó féle Szélkerék!
savonius-balaton.hupont.hu/ Hova tűntek az emberek akik évekig itt aktívak voltak? |
Bejelentkezés
Hirdetés |