Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen
Nem volt csak egy darab 1.8k ellenállásom és átmenetileg egy 1k és egy 820 ohmos sorosan volt berakva, amit utána kivettem.
Szia. Valamerre el kell indulni. Ha hibas valamelyik vegfok, a vedelem letilt - es ez csak egy ok a sok kozul ami miatt nem szolal meg a hifi. Ha van vonalkimenet, koss ra egy masik erositot - tudni kene, hogy az eloerosito resze mukodik-e.
A nyíllal jelzett ellenállást kérdem. Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Én is észrevettem hogy nem egyezik a kapcsolási a beültetésivel.
Elkeseredettségemben megpróbáltam a kapcsolási verziót is amelyben csak egy 47k szerepel. Ez csak egy próba volt azóta már bent van minden ellenállás és ic - t is cseréltem. Rossz az ha valamit összerakok és nem tudom hogyan indítsam el.
Megpróbálom amit javasolsz, vagy egy erősítővel vagy egy érzékeny hallgatóval. Máris sokat segítettél.
Sziasztok elkészült a végfokom másik fele is. Ami rosz volt le is probáltam igaz alacsony tápfeszről. 2x28v dcn teszt jellegel.most jöhet neki a 2x72.5v-dc. Kiváncsi leszk mit fog muzsikálni. 2n3442 vel van szerelve 8 darab /oldal sajnos nem akarja engedni feltölteni a fotot. 2mb os képet nem igazán tudok csinálni.
valaki???
Sziasztok! Arra lennék kíváncsi, hogy melyik TDA-ic agya le a legnagyobb teljesítmény 12 voltról, és hogy melyiknek van a legszebb hangja A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
csak sikerült
Nekem nagyon castone ra hajaz így elsőre a kapcsolás vagy mint 2 összegyúrt beag apt 100 mehet annak a +- 75 v bár = 150 v....
Elég pengeélen fog táncolni a 2n3442. Bár 160v os tranzisztorok tehát az a 10v+ amin belül tudsz még mozogni A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
tda ick nem roszak . de 12v elég keskeny neki.hova szeretnéd ? Autoba?
Zotyám meg lesz a doboz rakom is össze aztán jöhet a teszt
Az hogy melyiknek van a legszebb hangja szubjektív.. Nekem a 7293 és a 7294 hangja is tetszik,de van egy fetes végfokom aminek még kellemesebb bizonyos tartományokban a hangja.12 v az egyenfeszültség vagy a ~ ?
450-500w környéke lesz a kimenőteljesítményed várhatóan 4 ohmra.
bocsi 700 va trafóval inkább 330 w környéke.... A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2015
Autóba szeretném. Építettem egyet TDA7560-al 4 sávos elég szép hangja van, de szeretnék még mellé egy egysávost a SUB-na. Milyen IC-t tudnátok ajánlani esetleg egy
Idézet: ? „TDA7294 et egy DC-DC konverterrel”
12 Volt egyenfeszültség autóba kéne...
Az jó ötlet. de ha nagyobb teljesitményen gondolkodsz autoba és tda. Akkor inkább a 7293 javaslom. Az párhuzamositható elég szépen. de kell neki a 2x35v
Sziasztok!
Egy Lepai 2020a+ erősítőre véletlen negatív feszültséget kapcsoltam egy kis időre, azóta nem akar működni. Mi mehetett tönkre? Annyit vettem észre, hogy a relé most már nem kapcsol be. Kapcsolási rajz Áramkör TA2020 IC adatlap
Fordülitott tápnál azonal el szál az ic! Csere megoldja.
Köszi a gyors választ. Sejtettem, hogy ez lesz..
De mielőt nekiálnék keríteni kell egy mélyládát. Köszönöm a válaszokat!!!
Igen, csak ne feletkezzünk meg a másodfajú letörésről. Na meg tudja a fene, hogy mi van a tokban. Most hozott a posta 3 hamis fetet. *
Sziasztok! Olyan kapcsolási rajz érdekelne ami egyszerre több végfokot hajt meg Pl. keverő kimenetről. És egyben tartja a feszültség szintet 770 mV - 1.5 v közötti kimeneti feszültséggel. Segítséget előre is köszönöm! elektrik
Szia! Mit értesz a feszültségszint tartásán, kompresszort, limitert?
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy milyen erősítőt ajánlanátok egy 180 watt-os 8 Ohm-os hangfalhoz??
Üdvözlet!
Remélem tudtok segíteni, egy egyszerű kérdésben. Adott egy 30+ éves erősítő, amibe ismét bele akarok kicsit "piszkítani", egy újra kondenzátorozással. Itt merült fel bennem az, hogy vajon az ellenállásokat érdemes lenne-e cserélni, de dűlőre nem jutottam ezzel kapcsolatban. Gyanítom szén alapúak lapulnak benne, korából és a színükből fakadóan (sárgásbarnás színűek), csak nem tudom, hogy érdemes e velük foglalkozni. Egyáltalán ezeknek a negyed wattos ellenállásoknak mennyi az élettartama? Segítségeteket köszönöm!
Hali! Nekem van ilyen gyáriban, és házilag után építettben is.
ELLER DDS200S. Aranyos kis végfok. Szólj ha érdekel valami vele kapcsolatban, nagyon nincs mostanában időm a fórumot olvasni, csak megláttam és ismerős volt De szívesen mérek ha kell valami.
Még a dobozt is cseréld ki, mert az láthatott pár dolgot 30+ év után
|
Bejelentkezés
Hirdetés |