Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor várok...
Valami ilyesmi kellene, de nem tudom tesztelni, mert nem fordul be valami szintaktikai hiba miatt. Hátha valaki tudja miért van gondja a címkékkel.
A BZ-vel volt baja, így talán jó lenne (208ms):
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
KIRÁLY!!!
Nagyon köszönöm, tökéletesen működik!
Alapesetben az is jó lenne, de itt a lényeg egy számolható, a lehető legyorsabb órajel volt. Mivel a végcél az, hogy Sramból olvassak ki mindent, a700ms/full screen sebesség elég gyenge keresztmetszet volt.
Így már ok, mert ezzel a tempóval, ha szépen animálni még nem is lehet (és nem is így kell,de még nem tudok jobbat), viszont kisebb területeket(pl. gombokat) képként frissíteni már tökéletes. A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Hát, remélem sikerül, lesz vele torna.
![]() A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2015
Szimpatikusnak tűnik, köszönöm a linket, este elolvasom.
Az ALTIA egy vezető HMI "compiler" gyártó, ha egyről beszélünk.
C-forrást generál az összekattingatott képeidből, maszkokból mifenékből, amiket aztán hívogathatsz a saját programodból. 99% HMI -gyártó ezt használja. "otthonra" sok kisebb, más okos-TFT van, kezdve a 4DPicasso-tól, EVE-n keresztül az olcsónak számító kínai (STM32F5x-t használó) soros TFT-ig. Sajnos az EVE és 4D picasso nem olcsó. Most jelent meg (nem régen) egy másik kínai gyártó okosTFT-vel, rendeltem egyet tesztnek, de még meg sem jött, már látom, hogy butább, mint a 3000Ft-os (2.4") régebbi cucc. Igaz, ebből is van beépített RAM+TFTcontrolleres (nagyon úgy látom, SSD1963-assal), de tudásban ez sem tud többet, csak a frame-bufferekkel. De majd kiderül, ha megjön. A kis 2000Ft-os vacakon szét röhögtem magam, olyan érdekes utasításai vannak ![]()
Én erről beszéltem:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
A minap találtam egy ilyet:Bővebben: Link
ezt az FPGA-t szóra lehet bírni Pic/Fc párossal? (tudom, a 18f -es széria kevés ehhez az órajelhez, csak elvből kérdezem) A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
Üdv! Említettétek nekem hogy a flowcode-ban komponens makró helyett inkább használjak ki, és bemeneteket. Ennek miért van jelentősége? A memória foglalás miatt? Köszi!
Ahogy simpi is írta és igen, kevesebb helyet foglal az egyszerű be- és kimenet használata.
A kép alapján semmit nem rontottál el.
Forrást oszd meg, abból kifog derülni.
Parancsolj. Picit átvariáltam a változó neveit, hogy érthetőbb legyen. A "Random" nevű makróban van az, amit nem sikerül elfogadtatnom vele.
Ma is tanultam valamit, érdemes volt felkelni. Köszi! Van olyan programnyelv, amiben ez nem okoz gondot, hisz a makró neve "Random", a függvényt pedig "random()" néven kell hívni. Ezért sem jutott eszembe ez a hiba.
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el foglalkozni a Flowcode-dal. Egy mostani projectemnél szükségem lenne a PIC sleep üzemmódjára. A sleep parancsot sikerült egy C kóddal aktiválni, viszont a mikrovezérlő fogyasztása nem esett vissza kellőképpen. Az adatlapon szereplő 40nA helyett csupán 400uA-re, az adott alkalmazásnál ez túl sok. A használt PIC egy 18LF2520, a PIC-en kívűl csupán a 10k MCLR ellenállás van a próbapanelen. Külső és belső oszcillátorral is ugyanez a helyzet. Milyen beállítást kellene még eszközölnöm? A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2015
Az osccon regiszterben be lehet állítani, hogyan aludjon a kontroller. Továbbá, ha jól tudom, az sem mindegy, hogy a kimenetek milyen állapotban vannak a SLEEP utasítás kiadásakor. Extra: adatlap 3.1 -es pontja: "Selecting Power-Managed Modes".
A BOR-t nézd meg, hogy ki van-e kapcsolva + Bakman kolléga javaslatai
![]()
A BOR jó ötlet volt az valóban bekapcsolva maradt.
Érdekes módon a portok kimenetnek való konfigurálása, és L-re állítása nagyobb fogyasztással jár, mint bemenetnek konfigurálva L-re húzni kívülről. Sleep funkcióban (ha nem állítgatom) az IDLEN bit 0-ra vált, a többinek nincs köze a fogyasztáshoz az OSCCON regiszterben. Mindent összegezve sikerült a fogyasztást 40uA-re csökkenteni, de ez még mindíg sok.
Szétszedve és újrahuzalozva sikerült lemennem 0,5uA-ra.
Valamelyik vezetékem szálszakadásos, ez lenne a negyedik az új garnitúrából amit a próbapanelhez vettem. Köszönöm mindkettőtök segítségét!
Sziasztok!
Kérdezném a tapasztaltakat, miért nem működik megfelelően a mellékletben található program. Ez egy Kiddie Ride (hasonló, mint a mellékletben) vezérlője lenne. Így, ebben a formában tökéletesen működik, de ha engedélyezem a Timer1 -et, a kijelző bármilyen mozdulatra megbolondul. Mindegy, hogy belépek az idő beállításába vagy elindítom a játékot, az eredmény kb. megegyezik. Timer1 engedélyezése a "Main" makróban található, valmint egyszer tiltom és engedélyezem a "CoinError" nevű makróban is. Ha bekapcsolás után elindítom a játékot, ekkor ugye csak a "Main" makróban lévő ebgedélyezés futott le, akkor is megbolondul a kijelző. A beállított idő normálisan letelik és ha ezután belépek a beállításba ("Setup" makró) majd onnan ki, akkor sem áll helyre a rend, holott lefut a "Startup" makró, ami elvileg nullázza a kijelzőt. A kijelző egyik lába az A4-es portra van kötve, a felhúzóellenállás beépítve. Letiltott Timer1 esetén működik normálisan minden, csak ugye a díszvilágítás nem megy. Az engedélyezés utáni C kód azért kell, mert különben C0 és C1 lábak nem működnek (T1OSO, T1OSI), gondolom ez hiba a Flowcode-ban.
Figyelmetlen amatöhr!
A stack hiba kiküszöbölve, de a Timer1 használata esetén továbbra sem működik rendesen. Timer0 használatával minden rózsaszín, marad így (ahogy a mellékletben). Viszont érdekel, hogy mitől nem jó ha a Timer1-et izzítom be.
Nem teljesen értem, miről is van szó. Nem mindegy, hogyan van tiltva és engedélyezve? Ugyanakkor a kérdés továbbra is áll.
Idézet: Ha jól megnézed a programot, ez nem fordulhat elő. Meghívás -> feladat -> letiltás. Mindez egy makrón belül, nincs ugrás sehova. Több ilyet csináltam már, soha nem volt semmilyen gond. Mindez tökéletesen működik Timer0 használata esetén, ezért nem értem a dolgot, mi a baj Timer1 esetén. Ha Timer2 -re nincs szükségem csak viszonylag ritkán, miért baj, ha letiltom? A Timer0 tilása azért van benne, hogy látszódjon ha gond van.„Lehet hogy le sem jár te meg ráhívsz.” Tényleg nem kötözködés gyanánt írom, de ha benne van a Reset lehetősége is, miért ne hívhatnám meg? A módosított programot csak holnap tudom kipróbálni, de mindenképpen ráfigyelek, köszönöm!
Próbapanelon tesztelgettem, ez sem jó. Két variációban működik helyesen a kijelző:
1: Timer1 -et nem használom. 2: A kijelző két lábát átkötöm máshova a Timer1 órajel lábairól (C0/T1OSO és C1/T1OSI). Mellékletben egy működő változat forráskódjai, hátha valaki ráér vele foglalkozni unalmában. Timer1 aktiválása esetén a C0 és C1 lábak nem úgy működnek, ahogy az elvárható lenne. |
Bejelentkezés
Hirdetés |