Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   121 / 264
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

A teetjén és a hátulján is csavarok tartják....
(#) babik003 válasza botesz hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Igen, csak teljesen be van építve és nem lehet ki mozdítani, hogy hozzá férjek :/
Akkor ki kell bonatom és úgy le szedni..
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 16, 2015 /

Bizony...azthittem azzal kiveszed hogy kiveszed a helyéről....
(#) RavaiA hozzászólása Jún 16, 2015 /

Ismét a minapi ESI6241 ügyében érdeklődöm. Kivettem a gépet, és azt tapasztaltam, hogy a felső szórókosár elmozdult (kiugrott a fészkéből, így lehet, hogy a vízvesztés innen eredt, ugyanis más helyről nem tapasztaltam folyást. Elképzelhető, hogy ennyi hibája van, vagy ez csak egy ok. Mellesleg a gép nem indult el, 10-es kódot jelez (vízhiány), nincs elzárva a bejövő vízcsap.
Valami javaslat?
(#) botesz válasza RavaiA hozzászólására (») Jún 17, 2015 /

Nyomáskapcsolót/átfolyásmérőt ellenőrizd.
(#) Dannler hozzászólása Jún 18, 2015 /

Összerektam a Candy ced110-et. Elhoztam a szerelőtől a vezérlést. Kicseréltem a reedet. Rájöttem, hogy alap állapotban a reed nem ad át! Az enyém meg igen, csipogott a műszer. Ez volt a baj. Legalább 150 Forint volt. (a vezérlés bevizsgáltatása meg 5000. Na mindegy, most jó. Köszönöm botesz segítségét!
(#) botesz válasza Dannler hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

Ez hülyeség.Alapállapotban hogy átad e vagy sem az attól függ hogy hol áll meg a lapátkerékben elhelyezett mágnes.
(#) Dannler válasza botesz hozzászólására (») Jún 18, 2015 /

De ha nincs berakva, csak simán ott a kezedben a pici csövecske, akkor nyitott állapotban van.
(#) babik003 válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Le szedtem az oldalát, az egész egy nagy műanyagban van, esetleg ez mire való?
(#) botesz válasza babik003 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

Ez a literszámláló.
(#) babik003 válasza botesz hozzászólására (») Jún 20, 2015 /

És ez okozhatja a problémát?

Igen és sokszor átver ezért érdemes cserélni.Filléres dolog.
(#) babik003 hozzászólása Jún 20, 2015 /

Oké, és van elől is egy ugyan ilyen, az mit mér?

Az elöl lévővel ne foglalkozz az a só szint jelző.
(#) babik003 hozzászólása Jún 20, 2015 /

Akkor majd nézek bele újat. Esetleg más valami hibáhat még?

majd meglátjuk először ez legyen jó.
(#) pizzamen hozzászólása Jún 20, 2015 /

Sziasztok szeretnék segitséget kérni elektrolux mosogatogépemem beallitom a programot szivatyuzással kezd ki is nyomja a vizet tehát nincs dugulás majd nem vált át vizbeengedésre egy idö után leálla a szivatyuzással és kiirja a 20 kodot ami dugulást jelent pedig kinyomja a vizet magábolmi lehet a gond dugulást nem találtam. Koszi
(#) matar hozzászólása Jún 20, 2015 /

Sziasztok!

Mosogatógépem Bomann GSP 776 típus. Problémám pedig: se kép se hang...
Be van dugva a 220-ba de semmi nem történik a power gomb megnyomására. valami bizti kiment, vagy a táp, vagy kondi, nem tudom. (a konnektorban természetesen van áram..)

még a fórum első oldalait olvasva láttam más tipusoknál, hogy az X2 szürke kondi cserével megoldódott a dolog, szétszedtem, de ez másmilyen panel.
Van valakinek tapasztalata mi mentén induljak el a hiba kiderítésében?
A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
(#) botesz válasza matar hozzászólására (») Jún 21, 2015 /

Szia!Először azt nézd meg hogy a panelig eljut e a fesz.Vagyis minden dolgot nézz át ami előtte van.Ha az megkapja akkor nézd meg hogy a panelon a tápfeszek megvannak e(persze csak ha megtalálod) kondizd át a tápot és cseréld a táp ic t.és keress a panelon szemmel látható sérülést hibát.
(#) duduzos pista hozzászólása Jún 30, 2015 /

üdv ujra itt
kerdesem a kovetkezo lenne :askoll M97 szivatyu a mosogatasi ciklus 3/4 ig rendben megy majd urit,vizet enged majd mikor indulna a szivattyu olyan hangot ad ki mint ha erintkezesi gond lenne /mint egy magneskapcsolo ami be-ki huzna/ de nem .ramerve 230 v tehat a feszultseget megkapja . gondolom az sem jo hogy leszedve a vasmag tuz forro .szetszedve a motort kisse kotyan a tengely dehat nem uj mar a benne levo viz gondolom a hutes miatt van .azt nem tudom kell e tovabb keresnem a hibat vagy a motor a gond estetleg meresel megtudom allapitani azzal van e gond

segitsegeteket koszonom
A hozzászólás módosítva: Jún 30, 2015
(#) Dino71 válasza duduzos pista hozzászólására (») Júl 1, 2015 /

Szia!
A hiba okát megtaláltad. Ha tudod perselyezni a szivattyút akkor jó lesz.De lehet kapni ház nélkül ilyen szivattyút 15eFt körül van az ára. Én ezt szoktam használni. Vagy jó egy az egyben ,vagy csak a rotort a perselyekkel átrakom a régi állórészbe.
(#) duduzos pista hozzászólása Júl 1, 2015 /

valki tud e praktikat hogyan tudom leszedni a motor lapatjat koszi
(#) Olife hozzászólása Júl 2, 2015 /

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni Ariston 645 LI gépemhez.A hiba úgy kezdődött,hogy mosogatás közben leverte a biztosítékot.Majd megjelent a víz a konyhában.A gép aljában állt a víz.Kiszedtem és szivattyú tekercsét kiszedtem ,megtisztítottam kiszárítottam.A gép elindul,kiszivattyúzik és elkezdi forralni a vizet - nem is hagyja abba.Kikapcsolom,hogy ne égjen le.Bekapcsoláskor a négy LED-ből a második világít pár másodpercig aztán átugrik az utolsóra - ECO feliratú világít -és így marad.
Kérem a hozzáértők segítségét!Azt megfejtettem, hogy a szivattyú tengelyénél lévő szimmering engedi el a vizet nagy valószínűséggel - de, hogy mi lehet a további hiba oka, azt nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2015
(#) NemodaBuda2 válasza Olife hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Először talán keresd meg miért vizelt maga alá a drága, illetve miért verte le a biztosítót? Sok víz folyott alá, melybe belelógott valamelyik érintkező? Vagy csak végignedvesítette? Fröcskölés látszott? Ha csak csurgás lett volna, s nem vezetéken, akkor miért verte le a biztit? (Ilyenkor az összegyűlő víz nem érheti el a vezetékeket, csatlakozókat.) Zárlattól esetleg a vezérlés is megbolondulhat...

A harmadik képen látszik, a jobb alsó sarokban van a nyomáskapcsoló, no ebbe nem kerülhet víz, de mivel rossz irányba fektetted, biztosan ment bele, mintha buborék is látszana a csőben a vezetékek alatt.
Ürítsd, szárítsd, cseréld, mert további bolondos viselkedést okozhat!
Üdv!
(#) botesz válasza Olife hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Ha már a kiszivattyúzáskor forral akkor ott komoly baj van mert csak akkor fűthet ha keringeti a vizet és ha egyáltalán van benne víz.Lehet hogy a fűtőbetét testzárlatos esetleg a szivattyúnál folyó víz átfolyt a motorba és az okozhatta a zárlatot.
(#) NemodaBuda2 hozzászólása Júl 14, 2015 /

Üdvözlöm a Szakikat!

Én is pont mosogatógéppel bajlódom.
Utolsó mosogatógépünket az asszony elvitte.(Korábban javítattam, vagy SOS vettem másikat, ha nem volt érdemes.) Most azonban egy kisebb keskenyet, használtat szeretnék beüzemelni.
Több baját elhárítottam, miután öt oldalról is megbontottam, Szivárgó repedt gégecsövet, szétmaródott adagolót, görgőket, kondenzátort cseréltem.
Reménnyel felcipeltem a lakásba, s bekötöttem.
Eleinte csak szivattyúzott, vizet nem engedett be, s mintha túl kicsi lett volna a mágnesen a feszültség. Most már jön a víz, de a keringetés nem indul,(Ezt már korábban szárazon is észlelve kapott egy új kondit. Ellenőriztem direkt vezetékről ez is és minden más is működik. Külsőre a vezérlő elektronika is jónak tűnik, a relé is, mégsem kapja meg a fázist a keringető, bár a relé váltása hallatszik.
A típus: Candy CSF 4590 E Melléklet egyhasonló gép fotója.
Elszennyeződhet a relé? Belefolyhat kívülről valami?
Mi okozhat feszültségesést, nulla feszültséget, mikor éppen működni kellene.
Hogyan vehető ki az elektronika szükség esetén - melyet a panel lyukán merőlegesen átálló , de át nem férő, valahogy összepattintott főkapcsoló akadályoz?
Bár a vezérlőtől lefelé felvettem egy bekötési rajzot, de megköszönném e model kapcsolási rajzát, ha lehetséges.
KÖSZÖNETTEL:Janó
(#) NemodaBuda2 válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Nem akartam túl hosszú mesét írni, de még több minden tartozna ide: Az elődömnek elég sok baja lehetett vele (pl ismeretlen helyen való csurgás) és valaki már barkácsolgatta. Például meglepetésemrAzt viszont nem vették észre, hogy a szertől maródva teszik tönkre. Szóval ez egy elég jó tudású kb. 5-6 éves gép (70°, 1h, késleltetés) és nagyon olcsó volt, Bár a maródáson és belső karcokon kívül erősen napsütötte volt, s az ajtó körül zsíros tapadós lerakódás látszott (igaz az U habtömítés végek elég deformáltak voltak, s háziasszonnyal nem találkoztam), de gondoltam majd kívülről megpucolom, javíthatatlan esetben majd jó lesz alkatrésznek. Nos, az ajtó oldalszegélyénél középtől lefelé és a zsanérokon rászáradt ragacsos zsiradék féle volt. Először azt hittem nem szeretett takarítani a gazdája, de az ajtó borítás és a vezérlő fedele levételekor kiderült, hogy az ajtózárat gondosan ée bőségesen megkenték, megszórták valami kenőanyagfélével (Minek?), amely a fizikát ismerve, a melegtől, a gravitációtól, és a kapilláris hatástól végigszivárgott az ajtószegélyben, s a zsanéroknál "cseppkő féléket" is alkotott. Ripityára szedve zsírtalanítottam. Bár spray az elektronika panel körül is szóródott, látszólag arra nem folyott rá a távtartó bakoknak köszönhetően. A burkolat szegélyét és a panelok alá nyúlva foltbenzinnel tisztogattam, de az összepattintott főkapcsolót egyelőre nem akartam széttörni, (mert kétszer annyiba fájna egy új, mint amennyibe az egész gép került) így ennek a panelnak az alkatrész oldalához, melyen a relék is vannak már nem fértem jobban hozzá, mivel a kapcsolótest ezt megakadályozza.
Van valakinek ötlete e sarus főkapcsoló épségben való eltávolításához? (Apró részben látható részben takart bütykök tartják össze két részből. (Egyébként a Lemexben a turkáló ládákban egy hasonló, de nem sarus, panellábas és a rögzítőrész nélküli kapcsolótest csak 200 Ft/ db. Jól ki vannak találva az alkatrész árak. Talán, hogy ne érje meg, s vegyél újat - akár hitelből is?)
Még egy furcsa kérdéses kontaktushely van: Az ajtóborítás mögött két lengő aljzat lóg a vezérlőpanelról, s megy az üst alá. Furcsa módon ezek nem csak összenyomva voltak, Hanem valamiért (kontaktus hiba?, biztos ami biztos?) a felsőkbe/ felsőkre melegragasztót csurgattak, s az összetartozókat műanyag kábel- gyorskötegelővel még össze is szorították. Talán ezt nem kellett volna megbontanom a fenti tisztogatási mániám miatt ?

Talán, itt kellene megnéznem, hogy fentről, a vezérlőpaneltól a motor felé jön-e a fesz, s tovább megy-e, mielőtt a főkapcsolót széttöröm, hogy a relés panelhoz hozzáférjek.

Szóval az egészen gépen visszatérő, felderítetlen hibák miatti ügyetlen bütykölés látszik. Például az üstben alul és felül a palást illesztés (kívül korcolás) résébe akkurátusan sárgásan áttetsző Gumiám szilikon szerűséget nyomtak, melyet már kézhezvételemre a forróvíz már részben lehámozott, - hát lefaragtam. Kiderült, hogy a labirint menetes nyakán egy nem oda való tömítés is van, s a kettő együtt még most sem tömít megfelelően - mivel nem elég vaskosak. Némi vízcseppek itt kijutnak , s a tömlők a tálcába vezetik.
Apropó, SOS van Bp-en valakinek felesleges bontott tömítése - d32 nyakra?

Nyilván nem ez volt a főbűnös - melyet nem találtak meg, hanem a fent leírt, rejtett gégecsőrepedés az átvezetésnél. Innen jöhetett az a sok maró lé, amely az alsó tálcát kitölthette és rozsdás-sós vízkővel? sóvirágokkal borította, és a biztonsági úszót úszkáltatta a háziak, s főleg a szilikonozó szerelő örömére.
(Valami ócsó mosogató/öblítőszer hatására a már említetteken kívül az evőeszköz kosár alja úgy elmaródott, hogy lyukas lett, s a kilógó evőeszközök nyilván többször megakasztották, végigkarcolták az alsó szórókart és az ajtóbelsőt.) Mely mosogató/öblítősz@r lehet a hibás? Van erről valakinek tapasztalata, információja? Megköszönnék egy jóbb állapotú használt evőeszköz kosarat is - Candy-s két részes.

Tud valaki budapesti hulladék háztartásigép bontót, ahol másnak még használható alkatrészeket lehet beszerezni hasznosítás végett, s a környezetvédelem jegyében ?

Remélem tudtok segíteni, illetve segít másnak is amit leírtam.
Egyelőre nem sikerült képet beillesztenem, s nem a mérete miatt. Miért? Hogyan lehet?

Üdvözletem. NemodaBuda2
(#) botesz válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Júl 14, 2015 /

Szia!Látom Te aztán szeretsz kisregényt írni!
Nézd meg hogy a keringető szivattyú tengelye könnyen forog e illetve hogy mekapja e a feszt.A panelt úgy tudod kivenni hogy körbe lecsavarozod az ajtó elejét.Képet valószínűleg azért nem tudsz feltölteni mert mert lehet hogy túl nagy (2mb ot enged csak).
A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2015
(#) NemodaBuda2 válasza botesz hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Szia! A keringető szivattyú jó direkt hálózatról szép csendesen muzsikál. Ma megnéztem a vezérlőpanelról függő csatlakozót megbontva, hogy a feszültség onnan eljut e a motorig - ez rendben mozgatja. Nagy baj azonban, hogy nem jön le a vezérlőtől, bár a relé hallhatóan bont/meghúz, mikor vízvétel után stop/start-ot nyomok. Azért nagy baj, mert mint fent már leírtam szennyeződhetett akár a relé, de nem tudok hozzáférni a panel szerelt oldalához, mivel azon a főkapcsoló egy nálánál szűkebb lyukon átnyúlik. Tehát először ezt kellene sikeresen eltávolítani, de jelenleg csak barbárul tudnám. Ennek módjában kérnék segítséget, vagy egy komplett akár használt bontott kapcsoló lenne a nagy segítség. Kevésbé esztétikus és célszerű megoldás a kapcsoló megszüntetése, vagy az ajtó szélébe egy más típus bebépítése lenne.
A labirint nyakára találtam egy tömítést, s már nem csurog vissza.
Tehát megoldandó a (Candy-Whirlpool főkapcsoló) főkapcsoló leszedés, panel-relé hibakeresés (tisztítás, javítás, csere), majd egy jó evőeszköz kosár kosár (Candy 2 részes) és a szűrő középső műanyag szűrőkosara kellene, mely törött.
A letöltött kép csak 22kB lenne, de hiába tallóztam bele, fél másodpercre egy visszabeszélő ablak beugrott, de az nem volt felfogható. (Saját képem digis gép hiányában nincs. )
Jöhetnek az ötletek!
Köszönetem!
(#) botesz válasza NemodaBuda2 hozzászólására (») Júl 15, 2015 /

Az előző hsz.-omban leírtam hogy tudod kivenni a panelt.A relé nem tud szennyeződni mivel zárt tokban van max beég de ritka!
Következő: »»   121 / 264
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem