Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Lapozás: OK   30 / 198
(#) zolika60 válasza granpa hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Rendben, ha meglelem a tiéd.
(#) granpa válasza zolika60 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Köszönöm!
(#) Tjanicsek hozzászólása Júl 16, 2015 /

Üdv minden fórumtagnak,
nemrég csináltattam az Alkotó nevű fórumtaggal egy hétfiókos alkatrésztároló szekrényt. Nagyon igényesen megcsinálta, szuper lett. Így hát ajánlom figyelmetekbe!
(#) kocsgab002 válasza Tjanicsek hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Nekem is azok teljesítenek szolgálatot, már majdnem 2 éve. nem bántam meg, nagyon megérte..
Bővebben: Link
(#) Norberto válasza kocsgab002 hozzászólására (») Júl 16, 2015 /

Egy kis ráadásként, javasolnék rájuk valami igényes és szép feliratot, mi-hol található. Ha nekem lennének ilyen szép rekeszes fiókjaim, tuti éreznék késztetést magamban, hogy ezt ráírjam.

A tesómra gondolva, mivel ő is elég ügyesen bánik a fával, legszebb és leghozzáillőbb eredményt talán az égetés hozná. Igaz, hogy végleges megoldás, vagyis nehéz módosítani, de valamit valamiért...
(#) Alkotó válasza Norberto hozzászólására (») Júl 17, 2015 2 /

A technológia lenyűgöző, de a képek témaválasztása finoman szólva is iszonyatosan távol esik az én ízlésemtől. Tipikus példája annak, mikor a lehetősége megvan a "művésznek", de a tehetsége nincs meg hozzá. Még azt is megkockáztatom, ez a fajta ábrázolás igényelne egy olyan sajátos megközelítést, ami éppen a technológia sajátosságait igyekezne kihasználni. Ez nem festmény, és semmiképpen sem fotómegjelenítés, balgaság azt imitálni. Ha társat keresnék az irányzatnak, akkor talán a rézkarcot tudnám ide kapcsolni, de legjobb lenne azt is a helyén kezelni, és ezt is, illetve minden mást is.
(#) Gafly hozzászólása Júl 17, 2015 / 1

Szerintem itt duguljatok (önmérséklet, minimum egy nap nem szólok hozzá) be.
Pontosan mert mindkettőtőtöket szeretlek
(#) granpa válasza Alkotó hozzászólására (») Júl 17, 2015 /

A képek csak technológiai minták, nem kötelező témaválasztás!
(#) Gafly hozzászólása Júl 18, 2015 / 3

Megint kapható (és akciósan!) a Lidl-ben (szerintem nagyon "baráti" áron ) a 17, vagy 33 fiókos falra (is) szerelhető alkatrész tároló...
(#) nzozz válasza Gafly hozzászólására (») Júl 18, 2015 /

Mondjuk nekem eléggé megdőlt a Lidl -s Parkside termékekbe vetett amúgy se túl nagy hitem. Vettem egy festékszórót abban a reményben, hogy ha a nagyon mély rücskös vakolatú erkélyünket le tudom vele festeni, már megérte. De nem tudtam. Egy ideig egy vékony sugárba nyomta ki magából a festéket, aztán már úgy se... De az tároló tényleg nem tűnik rossznak.
(#) nagym6 válasza nzozz hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Kritikus a festék sürüsége. Higítóval belőhető. Én más gyártmánnyal voltam így, végül működött porlasztott, de elég vacak dolog ez, rendes porlasztást nem tudott.
(#) szamóca válasza nzozz hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Sajnos, nagyon sokan beleesnek ebbe a verembe. Egy rendes szórópisztoly önmagában is megüti a hat számjegyet, nem beszélve a kompresszorról!
Elsőre, én sem hittem a festőnek, gondoltam nagyzol csak. Azután megmutatta.
(#) nzozz válasza szamóca hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Az még nem is lett volna akkora probléma, ha egy levegős festékszóróval szórható anyagról beszélünk, azt könnyebben meg lehetett volna oldani, legfeljebb a felület minőségével lehetett volna gond, de a falfestékek csak nem levegős szóróeszközzel juttathatók ki. Nagyjából ismerem az árakat, de úgy voltam vele, hogy mivel más festékszórót nem tudok szerezni, hengerrel nem igazán festhető, ha ezt az egyet kibírja az a vacak, már megérte (a 3 év garancia is egész jól nézett ki).

Hígítani is hígítottam persze (volt hozzá kis viszkozitás mérő). Csak akkor fújta ki rendesen, amikor már annyira híg volt, hogy a falon gyakorlatilag nem látszott már a festék.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Az előző előtti melóhelyemen
Ipari festéssel foglalkoztak, ott olyan festékszóró volt, hogy egy keréken guruló tartály, ami kb 10L lehetett, ebben volt a festék. A tartály felső részében volt egy pneumatikus nyomásfokozó, egy dugattyús szerkezet, a pisztolyig egy nagynyomású cső ment, a pisztolyig folyékony festék érkezett, majd a pisztoly porlasztotta be, hihetetlenül jó szerkezet, akármit és akárhogy lehet vele festeni, nem csöpög stb...
Volt hogy egyszer a folyosót kellett nekik kifesteni, volt vagy 200m2 egy bő fél óra alatt ki volt festve, majd pár óra után a szemmagasságig érő műgyantás réteg is felkerült
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Láttam! Ilyenekkel festik a zajfogó falakat is a vasút mentén.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) kameleon2 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Festékszóró? - nem - Festékfújó!
(#) zoly15 válasza szamóca hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Igen, ezaz! Jó cuccos, egyszer festettem én is vele
(#) BZS hozzászólása Júl 19, 2015 /

Sziasztok,
A kis sarokcsiszolóm tönkrement. B&D, 710 Watt, öt éves. A motor égett le.
Milyet érdemes venni? Max 20-25000 Ft, amit ráfordítanék, de persze lehet kevesebb is
Találtam néhány Makitát:
9558HNZ
9557HN
9558HND
Nagy különbséget nem tudok felfedezni közöttük. Előny, hogy három év garanciát válalnak rájuk.
Aztán egy Flexet:
Flex
Van egy régi, nagy Flexem, az gyakorlatilag megölhetetlen, de nem tudom, hogy a mostani gyártmányok mennyire strapabíróak. Ez a legdrágább, nem tudom mennyi garanciát vállalnak rá, de legalább a bolt közel van
Illetve felmerült bennem, hogy veszek valami feltörekvő márka "ipari kivitelt":
Extol
Ti mit javasoltok?
Köszönöm!
(#) TAKLACO válasza BZS hozzászólására (») Júl 19, 2015 /

Nekem ez Bővebben: Link igaz nem fordulatszabályozos kivitel , ahogy mondani szokják , nincs kisporolva belole az anyag !Szerviz hálozattal is rendelkeznek:Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2015
(#) zoly15 válasza BZS hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Itt kezdődik a sarokcsiszoló, ilyen van nekem is, csa 1150W-os....
(#) szamóca válasza BZS hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

A maki szervizháttere nagyon rossz hírnévnek örvend.
A Flexel nem fogsz mellé, ill a Kress is jó.
(#) kameleon2 válasza BZS hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Nekem Makita (kicsi) és Metabo (nagy) flexem van. Az olcsó Einhelleket cseréltem, le amikor mind leégett egyetlen munkától. Ennek 12 éve. Azóta mennek. Visznek mindent. Betont, acélt, csempét, mikor mi a feladat.
(#) Alkotó válasza BZS hozzászólására (») Júl 20, 2015 /

Nálam a Makita kis-sarokcsiszoló tökéletesen bevált, sok éve kifogástalan (szemre azonos a képeiden lévővel). Kicsi, könnyű, nem rezeg, nem rázza szét a csuklódat, és ha úgy hozz a szükség, egykezesnek is jó.
Lehet túlzott igényeim vannak, de a ki-be kapcsolóját nem szeretem, kényelmetlen (de működik hibátlanul).
(#) velegiistvan válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Sziasztok!

Ismét tettünk egy kört a veszprémi piacon és végül jelképes áron megvettem a azt a csavarhúzót, amiről a múltkor írtam. Kiderült, hogy nem B&D, hanem Skill.
Pont ilyen, mint ez:

Ismeri valaki ezt a gépet? Mekkora feszültségről üzemelt? Tölthetős baby akkumulátorokat szabad hozzá használni, vagy hamar legyappantaná a nagy áramfelvétele a motornak? Azért gondoltam erre, mert van három db ilyenem, és gyakorlatilag a fiókban pihen, nem tudom mihez használni őket.

Mikori lehet ez a gép?
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2015
(#) Joe_001 válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

2,4V os Nekem a 3,6 os volt Skilben Az több mint 5 évig bírta volt nap amikor 280 aljzatot raktam fel vele. ez jóval kevesebbet tud. Szerintem hosszútávon az akksi gazdaságosabb, főleg ha a töltője is meg van.
(#) kameleon2 válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Ez ugyanaz a gép mint a Bosch PSR 2,4. 2,4V-os akksiról ment. Mindkét típusú gép közös jellemzője a mechanika, a motor. Csak színben volt eltérés. Nekem volt mindkettő. Belülről teljesen ugyanaz. Még a Mexikói akksi is ugyanaz volt bennük. Én 1989-1991 táján vettem őket.
(#) velegiistvan válasza kameleon2 hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Köszi az infókat. Töltője sajnos nincs, de szerintem bármilyen táppal tölthetem. Első körben egy szabályozható feszültségű kapcsolóüzemű dugaqsztápra gondoltam, bár kérdés, milyen áramerősséggel tölthető egy ilyen aksi. Akkor ez a gép már a Bosch tulajdonában lévő Skill?
(#) kameleon2 válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Idézet:
„Akkor ez a gép már a Bosch tulajdonában lévő Skill?”
Erre a kérdésre nem tudom a választ. Én csak azt írtam le amit láttam, tapasztaltam.
(#) zoly15 válasza velegiistvan hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Nekem ugyan ez a gépem van, egy Li-Ion cellával teljesen töltve 4,1V, bírja gond nélkül.
(#) kameleon2 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 21, 2015 /

Milyen kivitelű akkut sikerült beletenned? A Li-Ion engem is érdekelne.
Következő: »»   30 / 198
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem