Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
legalább 4db Nem az árával van a baj 220Ft még megfizethető Hanem a szállítási költséggel 7000Ft nem baráti
A jelek szerint nem innen rendelek! Találtam az EBAY ez sem sokkal jobb Favorizálom a 1206-os méretet előbb utóbb csak beszerzem valahonnan elfogadható árban
Köszi ha nem lesz 1206 akkor megrendelem Itt
Azért linkeltem az FDH-t, mert ott személyes átvétel esetén nincs szállítási költség, de ugyanazon az áron kapod 1-2 napos szállítással. Használd a 1210-est élére állítva, ha nem nagyon "surrog" .
Soros porti kapcsolat. A kábelezés jó a port él. De a bázis nem kommunikál. Mikor tápot adok a bázisnak annyit csinál, hogy a jobb oldali ledet villogtatja.
A "Propeller Clock" üzenetet küldi 9600 Baud-dal, 8 biten, paritás nélkül, 1 stop bittel. RS232 illesztés működik? Talán Tx - Rx cserével ?
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
ezt nem egészen értem
hogyan műkszik a keresés vásárlás A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Budapesten: E-mailben elküldöd a listát cikkszámokkal, megírod, hogy személyesen veszed át és akkor fizeted ki. Kapsz visszaigazolást valamint értesítést, hogy átveheted. A Gellért hegyen van a telephelyük: Budapest, 1118. Kelenhegyi út 43. (18-as kapukód). Egyszerűen elmész érte, kifizeted, átveszed.
Figyelj a minimális darabszámra a rendeléskor. Van amiből nem lehet 1-1 darabot venni... A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2015
Ez az hogy nem küldi a propeller clock üzenetet. Lehet hogy nem is jó hex lehet a picben?
A Farnell-nél kinézed, rendelési számra ctrl-c, FDH keresésnél ctrl-v darabszámot beírni, kosárba. Végig kitölteni a megrendelést.
Én falusi gyerek lévén most keltetőgépet építettem és benépesítettem vele az udvart az órára most nem sok időm van sok az egyéb tennivaló is. Talán a tél elején belefogok a folytatásba..
Hát én is falusi vagyok de nem az állattartás vagy a mezőgazdaság tölti ki az időmet
Fűtő készülékeket gyártó cégnél dolgozom és most csúcsüzem van .Munka után nézegetem az óra megkezdett elemeit alkatrészeket de már nincs erőm belemélyedni Annak örülök hogy te itt vagy és ha elakadok akkor számíthatok a segítségedre. Biztosan kell segítséget kérnem ha eljutok az élesztéshez
Sziasztok!
Már régóta szeretnék ilyen órát magamnak, de sajnos nem vagyok nagy műszaki zseni..még lehet, hogy a beforrasztgatás menne, de nyákkészítés meg ilyesmi nem menne..ic programozást se csináltam még! Esetleg van köztetek olyan, aki más számára bevállalja (persze nem ingyen) egy ilyen elkészítését? Leginkább ez tetszik: https://www.youtube.com/watch?v=fCB-2RqeIns Csak színes verzióban Előre is köszi a válaszokat! üdv
Ez Kly 64 LED -es órája alapján készült.
Ezt elkészíteni nem pár óra,nem 1000Ft. Szerintem nem találsz olyan vállalkozót ki elkészítené neked a te számodra megfelelő áron. Vállalkozó szelleműeknek segítünk,de a legyártás,élesztés az macerás,drága. Tudás nélkül nem javasolom a project saját kivitelezését sem. Az oldalon lévő cikkben szereplőt talán meg tudnád építeni abban segítené(n)k neked.
Mindenben segítünk a nyák készítéstől az élesztésig Sokan megépítettük a magunknak az órát
Én mikor kezdtem csak pillanat pákám volt és smd alkatrészeket csak gyárilag beforrasztva láttam javaslom egy kevésbé bonyolultat kezdésnek patexati tervei alapján készült SMD alkatrészekkel Egy nagy adag akarattal te is meg tudod építeni Én egy AMATŐR vagyok de amiben tudok segítek
Először is köszi mindenkinek a válaszokat!
@Hp41C: Igen tudom, hogy az alapján, hisz ott a link is! @patexati: Természetesen tisztában vagyok, hogy nem 1000 Ft és nem is kértem arra senkit, az idő meg egy dolog, régóta szeretnék már ilyet.. A Kly féle oldalon lévőre gondolsz? Nekem az egyik legnagyobb gondot a nyák elkészítése okozna, a többit meg megtanulnám (legalábbis megpróbálnám)! Nem sietek sehova! Engem legfőképp a videóban lévő csillagkapus animáció csigáz (persze nem csak az) Amúgy lehet félreérhetően írtam a vidóet illetően, természetesen nem tokkal vonóval gondoltam, hanem magát a szerkezetet, a tokozást majd megoldanám vhogy @KKobra: Köszönöm a biztatást, szívesen belevágnék! Belinkeled az ő tervét? üdv
szia
Van egy 64LED óra panelom megépítve (csak a rotor) anyagáron oda tudom adni. Ha kell keress priv. Fehér ledes. HEX benne , működik! A bázist és a mechanikát neked kell megcsinálnod. Kényes a panel úgyhogy garit nem tudok rá vállalni ,viszont ki lehet próbálni nálam.
Szia!
Erdekel persze, csak telorol nem birok privit irni, de majd otthonrol irok es koszi!!
Üdv!
Készen lett a második órám is, küldeném pályázatra, az összes panel gyártva lett ugyanakkor nem volt időm újítások be tételére. Így most csak annyi bajom van vele, hogy még mindig nagyon villog, mert nem sok mindent változtattam. Centírozni sikerült jól és rendesen pörög, a légkeverésen kívűl máshangja nincs. Kapni fog egy plexi dobozt és utána remélhetőleg megszűnik az is. A kérdésem az, hogy mit kéne változtatni esetleg a programnak melyik részét, hogy a kijelzési ne annyira villódzon. ?
Ha nem pörög megfelelő sebességgel akkor villódzik mindenhogyan. Kell 25Hz ,hogy ne legyen zavaró. Nálam a 16f886 verzióban ha a PWM fényerő szabályozású ledek kitöltését leviszem akkor nagy mértékben csökken a villogás.. Igaz ez azt eredményezi halványabb is lesz. Vagy áttervezed az egészet dupla szárnyasra úgy elég fele fordulat ,de gondolom ha kész ezt nem szándékozod.. Plexit meg ilyesmit nem javasolnék hiszen az egész lényege a "térben lebegő kijelzés".Ha mégis dobozba teszed szívd ki a levegőt vákumpumpával akkor lesz fordulat és zaj sem lesz a légellenállás miatt,de az alkatrészek részegységek hűtési tényezői ilyenkor drasztikusan megváltoznak és lehet megfő a szerkezeted.
Én maradtam a 16f628-as verziónál most már nincsen időm újra tervezni sajnos.
A tegnapi napon kapott egy új dugasztápot, ami 19V 2A-es ha jól emlékszem (Az előző 15V volt) A LED-ek sokkal fényesebbek lettek és a villogás is minimalizálódott. Ugyanakkor nagyobb fordulatot nem lesz képes elérni az óra, mert a centírozás teljes az egység nem "mászik" sehova sem, de a lelke egy 12V DC motor. A következő hiba lépett fel, az IRL530-as mosfet nagyon forrósodik, a hűtőbordájával együtt így a vákuumpumpát nem merném bevállalni. Valahogy ezt, lehetne javítani?
Nagyon sok a kitöltési tényező a bázisban ezért melegszik. Kisebb feszültséget rákapcsolva vagy a kitöltést csökkentve nem fog melegedni.
Szia!
Már jó ideje próbálkozom a vákumos megoldással,de egyszerűbb elmondani mint elkészíteni.Te tudsz ilyen működő készülékről?Egy kis segítség jól jönne.
Szia! nem tudok én sem Erős plexiből valószínű elkészíthető lenne de én nem próbálkoztam vele..
Sziasztok!
Még februárban ötleteltem azon,hogy óra panelt teszek egy ventillátorra.Mostanra készült el.Működik csak a beállított időt nem menti el a piros kör ki-be kapcsolása után.Igaz új elemet kapott.Szerintetek jól néz ki?Így rács mögött nem az az igazi.
Egyedi, de ezt igazán élőben lehetne eldönteni a kép sokat ront a látszaton.
Kicsit értetlenkedek a motor az eredeti ventilátor motor, ha igen akkor melyik fokozaton pörgeted?
Szia!
A kép valóban csalóka.Ezért készitettem egy kis videót,igaz az is telefonos.A motor és minden eredeti csak a ventillátor lapátot fúrtam ki három kis helyen.Egy a tápnak kettő kicsi pedig a fototranzisztornak.Elemnek három darab LR41-es gomb ellem van benne sok lenne neki a 4,5V? |
Bejelentkezés
Hirdetés |