Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm! Erről a sósavas dologról és hogy ne hővezetőre tegyem a nyákot még nem is halottam.
Ha lehet állítani, akkor ne toner takarékos üzemmódban nyomtassátok a rajzot.
Sósav és hidrogén peroxid elegyét lehet használni nyákmaratáshoz. A peroxid erősen oxidáló hatású. Ha elhagyod, a sav csak a már oxidált vékony réteget marja le, ettől marad karcolásmentes a felület, jobban tapad a festék mintha összevissza karcolnád. Utána alaposan öblítsd le. Ha papírt vagy hasonló anyagot teszel a nyák alá, az jó hővezető és nem csak a nyáklapot melegíted, hanem az alatta levő cuccost is, több idő és több hő kell hozzá.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Üdv!
Ígéretem szerint vasaltam egy nyákot. Nem lett tökéletes ,de az eddigi átlaghoz képest jó! Szerencsére könnyedén javíthatom filcel. (Ezt nem fogom mert ez csak egy teszt vasalás volt, ezért is különbözik a mérete.
Alakul ez most már csak azt kell megtudnod , hogy miért a nyák szélein lettek hibák.
Ez vagy mert sorjás még , vagy mert a nyák meg van hajolva , vagy mert egy olyan helyen vasaltad ahol hajlamos a nyák meghajlásra stb. Általában kemény , és sík felületen kell vasalni , hogy ne tudjon a nyák meghajolni. Illetve kevésbé tartottad sokáig a vasaló közepét a nyák szélein , és nem tudod áttapadni a toner por. Néhol kicsit szétlapult , de nem vészes elfogadható lenne a széleket kivéve.
Ne csak a vasalóval masszírozd a nyákot! Fogj egy paprizsebkendőt hajtsd félbe, és a vasaló nyomában a zsebkendővel simítsd el a papírt, ez nekem nagyon bevált. Bővebben: Link
Jó úton jársz, ne ad fel!
Köszönöm mindkettőtöknek!
Az valószínű hogy nem sokáig tartottam a vasaló közepét a nyák szélein. Az is lehet hogy meghajlott a nyák mivel mondtátok hogy valami olyanon vasaljak ami kevésbé vezeti a hőt, erre csak egy cserepet találtam.
Én úgy szoktam vasalni, hogy leteszek az asztalra egy újságot, lehetőleg ne a színes fajta, hanem a kommerszebb legyen. Arra teszek egy zsepit, de csak azért, hogy az újság festéke ne tapadjon át a nyákra, meg a vasaló talpára. Előkészítem a panelt, nálam a denszeszes takarítás vált be, kicsit rámelegítek az újságpapírra, ráteszem a nyákot, ráigazítom a papírt, amin a rajzolat van, és szép finoman mindenfele rávasalom, hogy egyenletes legyen. Megvárom míg kihűl, meleg vízbe leáztatom a papírt valamennyire, ránézek, ellenőrzés képen, és mehet maratóba. Én hidrogénperoxiddal maratok, az leszedi a maradék papírfoszlányokat is. De rengeteg múlik a toneren is.
Köszi az ötleteket!Lehet hogy azis gond volt hogy vasalás után rögtön dobtam a langyos vízbe és még így is nagyon sistergett. A toner nem hiszem hogy rosz mert az ismerősömnek van egy vállalkozása és ott ilyen rohadt nagy nem tudom hány tálcás nyomtató van.
Sőt, szoktam a nagyobbaknál ellenőrizni, hogy a szélek is jók lettek e, hogy vasalás után, kicsit megpróbálom a szélét felhúzni (nem feltépni) a papírnak a nyákról. ha nem jön, akkor jó.
Én inkább azt javasolnám neked , hogy ne egy papír zsebkendővel simogasd vasalás közben hanem , ha akadna otthon egy gumi henger szerű inkább azzal .Hatásosabb .
Egy festékes tedi henger tartó nyél aminek a vége egy fém pálca, és meg van hajlítva L alakban , ha arra teszel egy gumi hengert , és tud forogni ezáltal hengerelni az nagyon kiváló lenne vasaláshoz neked.
Meg kell várni amíg visszahűl valamennyire, addig lehet simogatni papírzsepivel, ha nincs valamilyen hengered. Papírnak teljesen jó a kicsit vastagabb reklámújság
Megpróbálok valami gumihengert nézni, de nem hiszem hogy van. Ilyent hol lehetne beszerezni?
Most nagyon hobbista leszek.Ha lenne otthon ez a tedi henger , és esetleg meg van hozzá a vége is tehát amivel felszoktuk hordani a festéket nem baj ha már be van száradva lényeg , hogy forogjon még.Na arra ragassz egy műanyag csövet , ez azért kell , hogy egyenletes legyen .A műanyag csőre pedig ráhúzol egy bicikli gumibelsőt .Persze ki kell vágni a belsőből egy darabot méretre.Ezt a gumi csövet ráhúzod a műanyag csőre , és már kész a hengered.
Ez jó ötlet! Neki is állok ha találok hengert!
Próbálkozzál másik fajta papírral is. Elég gyanús, hogy azzal is gondod van. Én ezt használom: Bővebben: Link Elég jó a minősége, hobbi szintre tökéletes. Nagyon apró SMD-nél vigyázni kell vele...
Próbálj ki minden papírt, ami a környezetedben van. Elő sem kell hívni, csak nyomtass rá, és vasald fel. Fényes, zsíros reklámújság is jó, matrica hordozó lapja, stb. Sőt, én is készítettem már sima A4-es fénymásolópapírral is nyákot. Nem lett szép, de használható!
Ez olyan mit a műnyomó? Fogok venni csak mire megjön...
Hengert nem találtam de belsőt és egy jó nagy méretű kondit igen.Sikerült nagynehezen ráfeszegetnem a belsőt a kondira, nyele nincs, de kesztyűben megoldható kézzel is.
Csak laminálóm nincs.
Az a henger amit csináltál az bőven jó lesz hozzá nyél nélkül kicsit kényelmetlen lesz , de használható.
A videónak nem a lamináló volt a lényege, hanem a sima fénymásoló papír az meg gondolom van neked otthon bőven.Denaturáltszesz megint csak van , de ha nincs a boltban , vagy a benzinkúton biztos , hogy van.Szóval hajrá.
Minden van! Nyomtatóm is van csak van egy kis gondja, kiírtam a neki megfelelő topicba nézzétek meg hátha van valami ötletetek. Köszi!
Kaptál rá választ.
Az ötlet nagyon jó, mivel az alut is lemarja a sav. Persze van néhány buktatója. Benyelheti a printer ( és begyűrheti) a fóliát, nem tapad meg rendesen, stb. Kíváncsian várom, valakinek bejött-e?
Ez nem stenciles, hanem szitás - és messze nem hobbi kategória. Több darabnál megéri, sőt ipari méretekben így készülnek a panelek sok helyen.
Így sikerült a nyák a hengerrel! Nagyon szépen köszönöm mindenkinek aki segített benne!
Az alu fóliásat próbáltam nem pont , így ,. de tettem rá kísérletet .Van fent itt kép róla valahol.
A videós dolgot már láttam .Nagyon pocsékolós eljárás , és hát a körülmények enyhény szólva ember ellenes.
Már jobb , de még mindig lehetne jobb.
Most vagy papírmaradványos még , vagy kissé szét lapult a toner . Viszont a hengereléssel sokkal jobb lett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |