Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Árat nem tudok, az én történetem 10 évvel ezelőtt zajlott, azóta eléggé messze vagyok a gördeszkázástól.
![]()
Végül maradt a tisztítás. Félig sikerrel is jártam, acentont használtam.
![]()
Nem ismerjük ezt a 'vegyszert'; nem igaz, hogy nem volt otthon benzin. Mi az, hogy "félig".
Nem kell várni hajnalig. Már tegnap este is voltak.
Az aceton nem az igazi. Azon kívül meg is kell valamivel kenni.
Már készítem a fényképezőt, meg a szúnyogriasztót. Ha sötét lesz kimegyek a városon kívülre.
Nálam is be van készítve minden.
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2015
Na mindegy, én este megyek ki. Hajnali 11-ig nem kelek fel.
![]()
Vagy denaturált szesz de vodka is jó vagy erősebb szeszes ital.
Remélem Te több szerencsével jársz. Olyan világos az égbolt, hogy a csillagokat is alig lehet látni. Talán egy meteort láttam. Bezzeg a szomszéd városok (Gyula, Békés) fényét azt igen.
Nem az ilyesmire való a "timelapse" üzemmód? Nem tudom, csak kérdezem...
Ha nem akarja az illető azt, hogy a csillagok "bemozduljanak" akkor érdemes kb 10-20 másodperces expókat készíteni, és ezeket egymásra rakni, utólag szoftverrel. legalábbis a "nagyok" így csinálják. Persze, hogyha a "bemozdulós" verziót akarjuk elérni, akkor a legegyszerűbb a B vagy a 30" záridő. Egyébként talán 30" asokkal lenne a legjobb a beállítás, nem ég ki semmi, és szoftveresen aránylag egyszerű utánadolgozni.
Mondjuk én ilyen akciókamerával gondoltam, ami fixen lenne rögzítve. X időnként csinál egy expót az előre beállított paraméterek szerint, amelyek közül utólag könnyedén kiválaszthatóak a legjobbak. De akár egy videó szerűség is összeállítható belőlük. A változás sebességétől függ szerintem, hogy meddig lehetne növelni az expozíciós időt, hogy be ne mozduljon. A fél perc szerintem jelen esetben sok...
Akciókamerának szerintem ehhez kevés a szenzormérete és az optikája, aztán lehet, hogy tévedek. A bemozdulásra egy "nagyon egyszerű" szabályt szoktak alkalmazni: 600 / optika fókusztávolság = záridő. Ezt FullFrame szenzorra értve. Illetve van aki 500-ra esküszik (Forrás ). Szerintem Pjg-nek egy "normális" masinája van, nem pedig egy goproja, de ezt mondja meg Ő
![]()
Ebben LED van vagy izzó? Mondjuk az igazi innovácó az lenne, ha már a tyúkban is...
Esetleg nem tudja valaki hogy ez milyen állatfajzat lehet?
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Nem.
Normál DSLR. PENTAX K10D. Egy 50mm-es 1:1,7 -es objektívvel. Meg a kit objektív és egy 70-210 4-es telezoom.
Miket szoktál vele fotózni? Van pár képed amit meg lehet tekinteni?
Egy hete vettem. Illetve előbb, Németországból az Ebay-n. Egy hete hozta haza a lányom. De már fényképeztem HDR-ben, csak "elő kell hívni". Az első képemet már feltettem ide.
A HDR technika érdekes, bár leginkább kültéren van tényleges haszna, ott is akkor ha nagyon fényes az égbolt a többi tárgyhoz képest.
Előhívni ![]() ![]()
Előhívni. RAW-ban fényképezek. A jpg ennél a gépnél nem túl jó minőségű.
HDR-ben fényképeztem naplementét. Majd megmutatom. A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Üdv!
Ki megy a debreceni virágkarneválra? ![]() (esetleg akinek van egy pár felesleges (P)ECL86 ja? ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 13, 2015
Szárnypróbálgatás. Kicsit túl lőtt a célon.
![]()
Kicsit zajos. Na meg az a drót belerondít.... Gondolom a gép nem nagyon bírja a magas ISO-kat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |