Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   59 / 443
(#) Sendi válasza MPi-c hozzászólására (») Feb 17, 2008 /

hello MPi-c

Köszönöm, majd megnézem. Ide olyan kell ami minden rétegen látszik.

Köszönettel.
(#) adorjan81 hozzászólása Feb 17, 2008 /

Sziasztok!

Kellene 1 kis segítség valaki rakja már fel ha megkérhetem azt a könyvtárat (lbr) amelyben benne van a BC182 és a BC212. Tudom el is készíthetném és próbálkoztam is már vele de béna vagyok,ezért ha valaki fel tudná te azt megköszönném.
(#) Frankye válasza adorjan81 hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Ez a két tranziszot annyira gyakori, hogy biztos benne van valamelyik lbr-ben! Keress rájuk úgy, hogy "bc*", biztos, hogy kiadja!
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Úgy tudom, hogy ilyet - ami minden rétegen rajta van - nem fogsz találni, éppen azért, mert a rétegek arra valók, hogy a különböző részeket külön-külön is ki-be lehessen kapcsolni. Javaslom, hogy tedd a furatok rétegére, és azt mindig tartsd bekapcsolva, illetve mondd meg ugyan ezt a gyártónak is.
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Helló Frakye.

Köszi az ötletet, de azt hiszem megtaláltam a megoldást.
Kajzolok kettő a csúcsánál érintkező négyzetet a szükséges rétegekre, majd kivágom és beragasztom a nyák négy sarkába. És minden rétegre bemásolja a négyzeteket.

Köszönettel
Persze ha van egyébb ötlet, szívesen veszem.
(#) Frankye válasza Sendi hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Ezzel az erővel akár azt is negteheted, hogy a "furat" rajzát teszed be minden rétegre.
De természetesen a választás joga a Tiéd.
(#) Sendi válasza Frankye hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Helló Frankye

Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom.
(#) elektrocad válasza Sendi hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Azt hiszem ezekből van szükséged valamelyikre:

marks.lbr vagy special.lbr - marker
(#) gulasoft hozzászólása Feb 18, 2008 /

Gerber file-t be lehet importálni board-ba? (kicsik a furatok, és nincs is luk a közepükön)
(#) Sendi válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Helló elektrocad.

Igen úgy látom, hogy a marks.lbr-ben megtalálom amit keresek.

Köszönöm a segítséget.
(#) gulasoft válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Közben elolvastam, hogy a az egle power tools-al lehetne, persze ha lenne, de persze itt senki nem akar kalózverziókat linkelni, mert az csúnya dolog, tehát ne is tegye. (Akinek van ilyenje, az magánban azért megírhatná, hogy megy e)
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Egy kicsit utána kellene nézni a NYÁK gyártás elméletének és gyakorlatának. A Gerber fájlok a fotoplotterek számára generált adatok. Nem tartalmaznak minden "BRD" adatot. Visszaállítani nem lehet. Azonban valamilyen Gerber-szerkesztővel még lehet módosítani, a profi NYÁK gyártók is így csinálják.

A Power Tools letölthető az Eagle honlapjáról a download menüben.
(#) adorjan81 hozzászólása Feb 18, 2008 /

Már rákerestem a BC182 és BC212 -re az eagleben de nekem nincs benne, valaki dobja már fel azt a lbr amiben neki megvan mert és a gyári oldalán swm találtam. Köszönöm a segítségeteket.
(#) elektrocad válasza adorjan81 hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Nézd meg a katalógusban a tokozást és keress hasonlót.
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

A pontos cím: Power Tools
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

letöltöttem, de nem boldogulok vele, a gerber file kiterjesztések még véletlenül sem azok, amiket vár, nincs apertures file.
Mellékelem a gerber filet, magyarázza már el nekem valaki legsen olyan kedves,hogy a fenébe lesz ebből eagle board file, mert én nem jöttem rá.

Két kérdés adódik: Milyen NYÁK tervezőből lettek generálva? Ha az Eagleből, apertúrásként-e? Az apertúra, magyarul lencsenylás az ókori fotoplottereknél volt használatos. A mai modern rasztereseknél más az eljárás. Ha még Te sem tudod, miből mit akarsz, más hogy segítsen?
Most látom a fájlok dátumából, hogy valami régi cuccot akarsz felújítani. Miben készültek a fájlok?
Az apertúrákhoz nem értek, de talán ebben találsz segítséget: Eagle manual

A fájlokat Jegyzettömben megnyitva látom, hogy ezek OrCad-ban lettek készítve. Gyerekek, ne szívassuk egymást ilyen hülyeségekkel. Miből gondoltad, hogy egy Orcad terven Eagleban fogsz tudni tovább dolgozni?
(#) elektrocad válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Egyébként ezek nem is biztos, hogy Gerber fájlok:

Some common XGerber extensions are:

* .GBL - Gerber Bottom Layer
* .GTL - Gerber Top Layer
* .GBS - Gerber Bottom Solder Resist
* .GTS - Gerber Top Solder Resist
* .GBO - Gerber Bottom Overlay
* .GTO - Gerber Top Overlay

Ilyeneket pedig nem találtam az általad feltöltöttk között.
(#) Deta hozzászólása Feb 18, 2008 /

Két oldalas tervezésnél be lehet-e állitani a sast ugy, hogy forrasztás csak az alsó rétegen legyen, pl. egy ic foglalatot elég nehéz mind a két oldalán forrasztani!
Még ugy is jó lenne, ha egy oldalas tervezésnél meg lehetne neki mondani, hogy be tehet X számu átkötést a rajzolat egyszerüsitésére!
(#) kobold válasza Deta hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Az autoroute végrehajtása előtt ad egy ablakot, ahol a General fülön kívül mindenhol találsz Layer Cost, Via Cost, illetve Maximum Via értékeket. Amelyik réteg drága (Cost = 99), oda megpróbál nem route-olni; ha olcsó a via (Cost = 0), illetve megengeded neki a maximális számú via használatát (9999), akkor rögtön pakol egyet, amint elakad.
Legalábbis ez az elv, a gyakorlatban mintha nem lenne túl jó az autoroute megoldása...
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Azért gondoltam, mert a power tools elméletileg mindenféle gerber filet be tud vinni eagle script-be. Az hogy orcad-ban van ebben az esetben mellékes lenne.
Sajnos az eagle manual nem hiszem, hogy az eagle power tools-ot is leírná, de azért belenézek.
Egyébként meg miért ne tudnám mit akarok? A gerber file-t akarom eagle script file-ba konvertálni, aztán ha ez megy, akkor nagyobb forszemeket rárakni. Ennyi a feladat, csak a konverter ír hülyeségeket, illetve a kiterjesztéses leírásod után ez tényleg nem gerber, csakhogy ezt én úgy kaptam, hogy ezek itt a gerber file-ok.
(#) djfire válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 18, 2008 /

Sziasztok.

Szeretnék megkérni vkit, aki ért nyáktervező progihoz, hogy egy meglévő nyákot (kb 8 x 4 cm es, 1 oldalú, ha jól emléxem) Bedigitalizáljon nekem.
Természetesen nem ingyen kérném, csak nagy segítsg lenne, mivel ez a panel nem megvásárolható márt a keverőmöz, és sajnos az egyik tönkrement.

remélem tud nekm vki segíteni.

Köszönöm

(#) Frankye válasza djfire hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Írj egy privit, vagy mélt, megbeszéljük a dolgot.
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Szerintem egy orcaddel könnyebb lenne, ha már az adataid úgyis abban készültek.
(#) Deta válasza kobold hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Köszi!
Ez igy mostmár kezd közeliteni az elképzelésemhez!
(#) gulasoft válasza elektrocad hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Nem az én adataim, kaptam, hogy ilyen nyákot kéne csinálni.
Orcad-et este megnézem, bár nem értem, hogy volt képes ilyen gerbert csinálni. Persze tök mindegy, mert a power tools-ból csak demó van, és lehet hogy ez a gond.
(#) elektrocad válasza gulasoft hozzászólására (») Feb 19, 2008 /

Ha 60 napba beleférsz próbáld meg ezt: Vector imaging

Állítólag 60 napig full működik és értelmezi a Gerbert is. A progi regisztráció után tölthető le.
(#) csisy hozzászólása Feb 19, 2008 /

Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudjuk meghatározni az eredeti méretet, és abban kimenteni. (láttam a dpi-t, amit pontosan nemtudok, hogy mi az, de az szerepet jáccik a méretben)
Tehát ki szeretném menteni képben, hogy nyákot tudjak csinálni... ehhez ugye eredeti méretre van szükség... Valaki tudna segíteni?
Következő: »»   59 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem