Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
hello MPi-c
Köszönöm, majd megnézem. Ide olyan kell ami minden rétegen látszik. Köszönettel.
Ez a két tranziszot annyira gyakori, hogy biztos benne van valamelyik lbr-ben! Keress rájuk úgy, hogy "bc*", biztos, hogy kiadja!
Úgy tudom, hogy ilyet - ami minden rétegen rajta van - nem fogsz találni, éppen azért, mert a rétegek arra valók, hogy a különböző részeket külön-külön is ki-be lehessen kapcsolni. Javaslom, hogy tedd a furatok rétegére, és azt mindig tartsd bekapcsolva, illetve mondd meg ugyan ezt a gyártónak is.
Helló Frakye.
Köszi az ötletet, de azt hiszem megtaláltam a megoldást. Kajzolok kettő a csúcsánál érintkező négyzetet a szükséges rétegekre, majd kivágom és beragasztom a nyák négy sarkába. És minden rétegre bemásolja a négyzeteket. Köszönettel Persze ha van egyébb ötlet, szívesen veszem.
Ezzel az erővel akár azt is negteheted, hogy a "furat" rajzát teszed be minden rétegre.
De természetesen a választás joga a Tiéd.
Helló Frankye
Köszönöm az ötletet, majd kipróbálom.
Azt hiszem ezekből van szükséged valamelyikre:
marks.lbr vagy special.lbr - marker
Gerber file-t be lehet importálni board-ba? (kicsik a furatok, és nincs is luk a közepükön)
Helló elektrocad.
Igen úgy látom, hogy a marks.lbr-ben megtalálom amit keresek. Köszönöm a segítséget.
Közben elolvastam, hogy a az egle power tools-al lehetne, persze ha lenne, de persze itt senki nem akar kalózverziókat linkelni, mert az csúnya dolog, tehát ne is tegye. (Akinek van ilyenje, az magánban azért megírhatná, hogy megy e)
Egy kicsit utána kellene nézni a NYÁK gyártás elméletének és gyakorlatának. A Gerber fájlok a fotoplotterek számára generált adatok. Nem tartalmaznak minden "BRD" adatot. Visszaállítani nem lehet. Azonban valamilyen Gerber-szerkesztővel még lehet módosítani, a profi NYÁK gyártók is így csinálják.
A Power Tools letölthető az Eagle honlapjáról a download menüben.
Nézd meg a katalógusban a tokozást és keress hasonlót.
A pontos cím: Power Tools
letöltöttem, de nem boldogulok vele, a gerber file kiterjesztések még véletlenül sem azok, amiket vár, nincs apertures file.
Mellékelem a gerber filet, magyarázza már el nekem valaki legsen olyan kedves,hogy a fenébe lesz ebből eagle board file, mert én nem jöttem rá.
Két kérdés adódik: Milyen NYÁK tervezőből lettek generálva? Ha az Eagleből, apertúrásként-e? Az apertúra, magyarul lencsenylás az ókori fotoplottereknél volt használatos. A mai modern rasztereseknél más az eljárás. Ha még Te sem tudod, miből mit akarsz, más hogy segítsen?
Most látom a fájlok dátumából, hogy valami régi cuccot akarsz felújítani. Miben készültek a fájlok? Az apertúrákhoz nem értek, de talán ebben találsz segítséget: Eagle manual
A fájlokat Jegyzettömben megnyitva látom, hogy ezek OrCad-ban lettek készítve. Gyerekek, ne szívassuk egymást ilyen hülyeségekkel. Miből gondoltad, hogy egy Orcad terven Eagleban fogsz tudni tovább dolgozni?
Egyébként ezek nem is biztos, hogy Gerber fájlok:
Some common XGerber extensions are: * .GBL - Gerber Bottom Layer * .GTL - Gerber Top Layer * .GBS - Gerber Bottom Solder Resist * .GTS - Gerber Top Solder Resist * .GBO - Gerber Bottom Overlay * .GTO - Gerber Top Overlay Ilyeneket pedig nem találtam az általad feltöltöttk között.
Két oldalas tervezésnél be lehet-e állitani a sast ugy, hogy forrasztás csak az alsó rétegen legyen, pl. egy ic foglalatot elég nehéz mind a két oldalán forrasztani!
Még ugy is jó lenne, ha egy oldalas tervezésnél meg lehetne neki mondani, hogy be tehet X számu átkötést a rajzolat egyszerüsitésére!
Az autoroute végrehajtása előtt ad egy ablakot, ahol a General fülön kívül mindenhol találsz Layer Cost, Via Cost, illetve Maximum Via értékeket. Amelyik réteg drága (Cost = 99), oda megpróbál nem route-olni; ha olcsó a via (Cost = 0), illetve megengeded neki a maximális számú via használatát (9999), akkor rögtön pakol egyet, amint elakad.
Legalábbis ez az elv, a gyakorlatban mintha nem lenne túl jó az autoroute megoldása...
Azért gondoltam, mert a power tools elméletileg mindenféle gerber filet be tud vinni eagle script-be. Az hogy orcad-ban van ebben az esetben mellékes lenne.
Sajnos az eagle manual nem hiszem, hogy az eagle power tools-ot is leírná, de azért belenézek. Egyébként meg miért ne tudnám mit akarok? A gerber file-t akarom eagle script file-ba konvertálni, aztán ha ez megy, akkor nagyobb forszemeket rárakni. Ennyi a feladat, csak a konverter ír hülyeségeket, illetve a kiterjesztéses leírásod után ez tényleg nem gerber, csakhogy ezt én úgy kaptam, hogy ezek itt a gerber file-ok.
Sziasztok.
Szeretnék megkérni vkit, aki ért nyáktervező progihoz, hogy egy meglévő nyákot (kb 8 x 4 cm es, 1 oldalú, ha jól emléxem) Bedigitalizáljon nekem. Természetesen nem ingyen kérném, csak nagy segítsg lenne, mivel ez a panel nem megvásárolható márt a keverőmöz, és sajnos az egyik tönkrement. remélem tud nekm vki segíteni. Köszönöm
Írj egy privit, vagy mélt, megbeszéljük a dolgot.
Szerintem egy orcaddel könnyebb lenne, ha már az adataid úgyis abban készültek.
Köszi!
Ez igy mostmár kezd közeliteni az elképzelésemhez! ![]()
Nem az én adataim, kaptam, hogy ilyen nyákot kéne csinálni.
Orcad-et este megnézem, bár nem értem, hogy volt képes ilyen gerbert csinálni. Persze tök mindegy, mert a power tools-ból csak demó van, és lehet hogy ez a gond.
Ha 60 napba beleférsz próbáld meg ezt: Vector imaging
Állítólag 60 napig full működik és értelmezi a Gerbert is. A progi regisztráció után tölthető le.
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy hogyan tudjuk meghatározni az eredeti méretet, és abban kimenteni. (láttam a dpi-t, amit pontosan nemtudok, hogy mi az, de az szerepet jáccik a méretben) Tehát ki szeretném menteni képben, hogy nyákot tudjak csinálni... ehhez ugye eredeti méretre van szükség... Valaki tudna segíteni? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |