Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Bemenettel, vagy egyszerre a kettőt?
Akkor min. bemenővel kezdd el mindkettőnél, ameddig nem látsz torzítást.
Bemenő majd akkor, ha torzít, aztán visszaméred, mennyi. Ha nem akar elférni a képernyőn, állj le. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Szerintem szimmetrukus, de már itt is duplázott
Így 100V/div
Szerintem most át kéne gondolnod, csinálsz-e külön osztót csak ilyen mérésekhez, hogy ne gyilkolászd a mérőfejet, mert ha rendesen kivezérled a csöveket, 2x ennyi is lehet..
Ebben a beállításban ( bias ) tegyél rá zenét, torzít-e. Utána mérd meg pontosan ( szkóppal) vmelyik anódon a pontos váltót, majd a szekunderen is és ki kell számolni a fesz áttételt. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Borzasztóan, és hangerő se nagyon van. Olyan, mintha a két cső egymás ellen dolgozna, és kioltanák egymást.
Menj vissza akkor hanggenerátorra, csak a két végcső anódot egy képre, mint az előbb voltál 100V/div-en, akkora bemenőjellel.
Ha túlvezérled és jól van beállítva, képen látható vágást kéne látnod.
De nem ilyen, hanem olyan mintha a fázis tolódna el.
Még néhány mérés, meghajtás kapcsolás sem nagyon eltérő, fázisfordító fokozata azonos...
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Szerintem végfok szimmetriája és munkapontja nincs rendben.
Azt a belsőt nagyon irigylem, profi munka.
Köszönöm, ha tetszik..
Megtaláltam az összes mérést amit a beállításakor elvégeztem. Talán segíthet.. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
A két anód. Ezeknek nem fordított fázisban kellene lenniük?
Ez érdekes... ugyanez a meghajtó anódoknál hogy néz ki?
Nem tévedt el valahogy a meghajtás a panelen?
Csak magadnak: 1., VT3, VT4 anód egy képre, 2., VF1, VF2 vezérrácsok egy képre, 3., Ua1, Ua2 egy képre, aztán láthatod, hol nincs ellenütem. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Ezt közvetlenül a gu 2es lábán (g1) mértem
Aha.. tehát a g1-ek ellenütemben mennek, anódok meg egyben..??? Hol van elkötés vajon?
Miért?
Sok verzió nincs.. - de meg kell keresni, az út melyik szakaszán van a gond és pontosan hol.
Ezért jó a rendes szkóp. Ha kapásból nem megy, most jöhet a kiszerelés, a visszatáplálás pl. 6 volt AC-vel és a primer rendes összekötözése. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Ezek vannak.
Két sárga az anódokra, fekete a tápfeszre.
Ez rendben is van , ellenőrizted a helyességét ? Tévedni bárki tévedhet , sok esetben én is van amikor elnézek bagatel dolgokat !
Hogy ellenőrizzem? És ha kicserélném a oimenőt a másikra?
Az előző linked feletti CHZ hsz.- meg ide is írtam 8 perce kb.
Próbáld meg nyugodtan a másik kimenővel, hátha ezzel nem kerek valami. Az a 3 forrasztás nem tart sokáig.
Megtörtént. Siker!
Nagyon szépen szól, és a teljesítménye is brutál. Már csak egy kis alapzúgást kell megoldanom. A szkópon az alsó a kimenet 20V/div-el.
Na és mi történt?
Kimenő csere
|
Bejelentkezés
Hirdetés |