Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A màsikat ellenőrizd a helyes bekötését akàr multimeterrel is megtudod nezni.
Én is ezt kérdezem, mi történt???
Meg van mi volt a probléma. Rossz kivezetése van összekötve a primernek. Az a baj, hogy belülről. Fleta is emberből van.
Megint megcsináltam a 6v a szek.-re mérést. Az első kép a rossz, a második a jó kimenő.
Említettük többen is, én már csak a kimenő hibájára tippeltem.
6V-ról, primer két végén 128V kell mérned ha jól van kötve. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Csak az egyiket mértem.
Fleta amikor megrendeltem a trafókat azt írta, garanciát vállal rá. Szerintem nem lesz gond, kijavítja. Lehet én is át tudnám kötni, de nem merem megbontani a szigetelést.
Végre! Így már te is látod (hallod), hogy megérte a kínlódást. Ez így 45W körül van, szép teljesítmény!
Szerk: Ne bontsd meg a szigetelést, már csak azért sem, mert a primer kötése a szekunder alatt van. Jobb, ha visszaküldöd Fletának, amíg megfordul a trafód, a másik oldalt is átépítheted ilyenre. Ha szépen csináltad, még új nyákot is felesleges csinálni. A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Tele van földhurokkal a fóliaszigetes tervezés miatt, ezért iszonyatosan zúg. Lehet meg kéne szaggatni ezeket?
Mérd meg a két anódkivezetésén a feszültséget.
6V be a szekunderre, primer anódkivezetésein 128V kellene. Ha rosszul van kötve a trafód, akkor 0V.
Huzalozásod inkább okozza és az is , hogy nincs árnyékolva sehol.
A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2015
Nem a hálózati trafód szór? Le kéne árnyékolni.
Képzeld el úgy, hogy a két tekercs mintha bifilárisan lenne tekerve és a kezdő végek a 2 anód, a másik végek pedig a táp.
Erre mérget vehetsz.. ![]()
Toroid szór?
Hol kéne árnyékolni? A benenet egy 5centis sodort drót rajta egy poti, azon egy rca.
Az egész cucc legyen egy fém alapon, az megoldja és jó huzalozás.
Teljesen fa alapokon zúgni fog.
Mint minden trafó, valamelyik jobban, valamelyik kevésbé, így a toroid is. Ráadásul körbe.
Ha nem így lenne, én miért raktam próbából egy fémhengert rá? Elhiheted, hogy nem azért, mert jól néz ki.
Nem sorosan van bekötve a primer tekercs, két kezdete vagy vége lett kihozva középkivezetésnek. Ezért erőltettem a kimenő ellenőrzését.
Az lehet, mert ahogy kihúzoma zúgás megszűnik, de azene még halkan szól. Nem a fűtéssel van a baj?
Már most értem miért
![]()
A fűtés is okozhat gondokat. Ha a fűtés vezetékeit összetekerted, megfelelő a vezetékezése, ki van közepelve, és a megfelelő fűtőfeszültség is meg van, akkor nem okozhat gondot.
Vettem a találkozón neki egy 2U-s racket, abbal lesz dobozolva.
Ha tudnád, mivel huzaloztam...
Nem a mivel az igazi lényeg, honnan hová.
Földpontokat kell jól kialakítani, ne legyen hurok.
A földpont a táp maga, és onnan mindkét oldalra csak egy testelő vezeték megy.
Raktam egy fűtésközepelő potit a gu hoz, a brumm kb. a tizedére csökkent, de még mindig lenne mit javítani
Rakjál akkor a kicsikhez is, alakítsd át a vezetékezést.
Ilyen szépen megépített erősítőt még nem láttam, igazi profi munka.
Gratulálok!
Nem hiszem, hogy a trafód szór. Nézd meg, nekem milyen közel vannak egymáshoz, és csendben van üzem közben! Fűtés közepeléseket csináld meg, a végcsöveknél is meg a meghajtó csöveknél is, nálam is úgy van. Nálam az anódon összesen 277µF puffer van, a régi 800µF-os kondikkal nekem is brummos volt. Illetve a táp teli van szóra 1µF-150nF-100nF hidegítőkkel.
Nem tudom mennyire követtétek a kapcsolást, de a 6SN7-hez DC fűtés van, azon meg nincs mit közepelni.
Bár mundjuk, lehet én nem követtem, meert arról is volot szó, hogy a DC fűtés terhelve visszaesett és erről emlékeim szerint nem esett szó, hogy ki lett-e javítva, vagy kihagyta a Marci. Ha AC fűtés let végül, akkor tényleg kell a közepelés. Marcinak: Gratulálok Marci, ha jól olvastam ez az első csövesed, abból is egy nagyobb darab és még ha nehézkesen is, de végigcsináltad. Ilyen egy jó fórum, több vélemény és sok segítség ami sikerhez vezetett. Én is vettem egy 2U rack dobozt, röhely áron volt, nem tudtam otthagyni ![]()
Most jelenleg AC fűtésen van, de beköthetem az egyenirányítást, az sokkal egyszerűbb lenne. A stabilizálás biztos nem lesz benne, mert nem tekerttettem 8V-ot, csak az anódfesz késleltetőnek nagyon vékony dróttal..
Köszönöm. Első találkozásom elektroncsővel egy EM84 formájában tortént viszont azóta se sikerült egy rendes kivezérlésjelzőt készítenem, pedig van 3 darabom is ![]() Építettem már ecl86 SE, de azt is csak deszkamodellként még az sem volt alatta ![]() Én nem is inkább a fórumot dícsérném, hanem az itt lévő embereket. Nagyon segítőkészek, és elviselik a hülyeségem és a tudatlanságom ![]() És még messze nincs kész, úgyhogy "reszkessetek" még a sok H.SZ.-em től. |
Bejelentkezés
Hirdetés |