Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok! Pár hete kértem a segítségeteket az egy órával kapcsolatban. Mostanában nem értem rá foglalkozni vele, de előtte mindent kipróbáltam amit javasoltatok. (Kondenzátor nagyobb-kisebb, alkatrészek cseréje, csak a trimmer és a párhuzamos kondija maradt.) Eredmény ugyanaz. Gondoltam visszaadom a gazdájának, mert azt mondta, ha nem boldogulok vele van egy elektromérnök barátja, majd elviszi hozzá. Szépen visszaraktam mindent ahogy volt, lemostam a panelt, hogy kinézzen valahogy. Aztán majd egy napot ment. Kikapcsoltam, mert elutaztunk, most újra indítottam, s két percet működött. Azt mondta a gazdája, nem viszi sehova, mert én már benne vagyok, majdcsak elkészül az új elektronika. Ezt jól megnyertem. Sajnos én nem vagyok "csináló ember", inkább csak javítgatok ezt-azt. Azért írtam ebbe a topicba, hátha valaki be tudná azonosítani az IC-t. (Ahogy írtam: P 97011A és még RCA623 van rajta.) Nincs más hátra, mint előre! Megszámoltam a rotor szegmenseit és és a fogaskerekek fogait, kijött egy áttétel. A 3145,728 kHz-es kvarcból gyönyörűen lehet 64 Hz. (1980-as technika.) Azért írtam ezt a hosszú mesét, mert így kerek a történet. Köszönöm mindenkinek a segítségét!
Szia! Rosszul írtam a betűket. Nem MJ, hanem SJ1004-es az ismeretlen TO-3-as tokozású tranzisztor.
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2015
Szia!
Mutass egy képet erről a tokról.
Nem-é SI az az SJ?
Szia, Igen ez egy Albacomp Clevo M54-es darabja, pontosabban a töltésvezérlő panel. Sajnos rajzot pillanatnyilag nem találok hozzá, de sokat segítene, ha a 3 lbat leglább berajzolnád a képen, hogy hova megy. A 16 lábú vezérli a FET -eket, de jó lenne, ha típusokat leírnád. Addig is keresgélek, úgy tűnik, mintha a középső lába /nagy fólia-hűtés, menne a + betápra, de ez csak tipp.
Sziasztok!
Ez milyen alkatrész lehet? Videofej motor oldalán volt, valamilyen hőmérséklet érzékelő lenne? Semmilyen infót nem találtam róla a neten. A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2015
Miért nem méred meg? A színéből ítélve egy termisztor csücsül benne..
Sziasztok!
Nincs esetleg valakinek 2db 20, vagy 22 nF-os fólia kondija? Ez a 200-450Volt körüli sárga oldalirányú lábkivezetéses történet. ilyen vagy ilyen bejártam a debreceni boltokat, de csak a kis szürke fekvő kondit kaptam mindenhol, annak meg nekem rövid lába. 2db miatt meg nem akarok netről rendelni. A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2015
A HE találkozón egy embernél voltak ilyenek egy nagy dobozzal, különböző kapacitással, csak már elfelejtettem a nevét. Itt megkérdezhetnéd.
Sziasztok !
Tudnátok segíteni nekem a csatolt képen látható alkatrész beazonosításában ? ez egy képcsőpanel 200 voltjának útjában van , ilyen ellenállás nincs színkód alapján így biztosítékra gondolok de nem tudom az értékét. Ellenállása jelen esetben végtelen. köszi
Ha megtalálod a TV/monitor manual-ját, akkor a pozíciószám alapján vissza tudod keresni!
(a pozíció R betűvel kezdődik, úgyhogy valószínű ellenállás) A hozzászólás módosítva: Aug 22, 2015
Köszi a gyors választ, sajnos tv manual-t nem találtam nem tudom hol lehet fel lelni. Ez egy régi schneider ctv 7030. Remci honnan lehet tudni hogy ez 56 ohm ? zöld kék fekete arany, az valóban 56 ohm, de az az utolsó sárga? Sárga tűréshatárt még nem láttam eddig
Köszi
Használd a válasz gombot!
Én is néztem, de nem találtam manual-t. Próbáld Úgy megmérni az ellenállását, hogy a lábait megcsiszolod, lehet nem érintkezett.
Köszönöm, rápróbálok!
Szia! Az SJ 1004 ismeretlen tranzisztorról küldöm a képet. Amit tudok: szilicium, n-p-n, nyitó és záró irányú dióda mérésre jó, mind a 4 darab 500mA-rel mérve az erősítési tényezője 30%-on belül van. Csak a CE feszültség, Ic, P adatait szeretném tudni.
Hello,
TC3582DA / HT3582DA-nak létezik valami helyettesítője? Elég speciális univerzális töltésvezérlő Li-Ion cellákhoz... Köszi ha valaki tud ilyet
Szia, Itt van, amit keresel.
Ez megvan, csak sóher vagyok, és gondoltam, hátha van olcsóbb . Egy univerzális töltőbe kellene, amiben kinyírtam, és ez az alapja. (7,4V-tól úgy tűnik, meghal... Beletettem egy duplacellás akkut... :S )
ebayen csak 10db-ot találtam 1000Ft-ért, annyi nem kell, és olcsóbb a töltő A hozzászólás módosítva: Aug 23, 2015
Üdv!
Némi segítségre lenne szükségem. Ez milyen alkatrész lehet? A képen R432-vel van jelölve. Amennyit el lehet belőle olvasni az ennyi (a fel nem ismerhető karakterek helyére ? tettem): HVR AC1??1 ?0? 89434?? Van valamilyen katalógus amiben esetleg be lehetne azonosítani? A segítséget előre is köszönöm.
Ez egy 3 fázisú motorral egybeépített inverter.
Formája alapján erre gondolok:Bővebben: Link. Csak szegényke volt már éles bevetésen.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Szerintem egy nagyfeszültségű ellenállás lesz: Bővebben: Link.
Hello! Én HVR jelölésből a "High Voltage Resistor"-ra tippelnék. Valami impulzus tűrő ellenállás is lehetne. Ilyesmi..
Ellenállásra gondolnék én is a nyák felirata alapján. Amúgy csak egy 10mm-es átmérőjű "grafit kinézetű" henger. A henger végein forrasztó ón maradvány van, amivel a réz sapkák lehettek rögzítve. Ha rámérek most is mutat 89 ohmot. Visszaforrasszam a végeket egy próba erejéig ?
Jé, ilyet még nem láttam. Bocsánat a téves információért.
Amúgy az egyik lába a képen látható C423 kondi negatívra, a másik lába a beforrasztási helye feletti relé érintkezőjére csatlakozik.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2015
Szerintem kondikkal és relé leellenőrzése előtt és az ellenállás nélkül próbálnám meg elsőként.
Hát én arra gondoltam, hogy most miután sikerült kivésnem a beöntött 4 eldurrant kondit, lemosom valamivel a panelről a kondik trutymóját. (Ezeknek sikerült az adatait leolvasni.) Mivel van még ilyen motor, megmérem egy jónál ennek a "HVR"-nek az értékét. Látni nem igazán lehet, mert két panel van összeforgatva-forrasztva a "kapocsházban". Mondjuk nem szívesen bontok meg egy másikat, mert kültéren vannak, és ennek is szerintem egy kis víz okozta a halálát. Szóval ha az ellenállás értékek stimmelnek megpróbálom visszaforrasztani a végeit. Így elsőre úgy néz ki sikerül. Amúgy jó forró lehetett, mert nemcsak a henger oldaláról olvadt le a csatlakozó, hanem a panelből is "kiforrasztotta" magát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |