Fórum témák
» Több friss téma |
Csak érdekességképpen: próbáltam külső táppal emulálni az akkumulátort, 550mA-t vett fel maximum bootolás közben a telefon, de nem indult el, csak indulgatni próbált. 1A-es a tápom, e fölött áramkorlátos a kimenete. Megnéztem akksival, 1.2A-t is vett fel a telefon, de átlagban 800mA-t, amíg bootolt. Majd mikor kész lett, kikapcsolt a kijelző, elment alvó állapotba, 10-40mA-t vett fel (SIM kártya nélkül). Ügyes kis szerkezet.
Általában kell az akkuban lévő elektronika is ahhoz, hogy bekapcsoljon a telefon. Az áramfelvételek jónak tűnnek.
Sziasztok!
Egy samsung galaxy s+ készüléke van anyukámnak. A kerti locsolásból kapott egy kicsit. Látszólag semmi extra, megtörölte és használta tovább. Másnap levette a töltőről csipog és az akku emblémában a villám villog. Mi a hiba? Akku ki volt véve nehezen kapcsol be ha bekapcsol egyáltalán és úgy érzékeli mintha töltőn lenne. Valaki tud segíteni. Akku lett beteg vagy a telefon? Akku 2011 -es évjárat Köszi
Szerintem koszos az usb csatlakozó. De ezen kívül még bármi baja is lehet, ha meglocsoltátok...
Nem tűnik koszosnak. Kevés vizet kapott és utána működött rendesen egy darabig.
"Kevés vizet kapott" De merről? Mert a kijelzőmben nem tesz kárt de, ha a hátlapi hangszórónál befolyik vagy az alsó hangszóró-mikrofon-töltőcsatlakozó hármasnál talál be, akkor bizony korrodálhat és akár az általad vázolt jelenséget is okozhatja.
Így van. Nekem nagyon minimális mennyiségtől megszűnt a WIFI és a GPS, de legalább a többi még működik!
![]()
Én is úsztattam már telefont. Páromnak meg mániája. Gyorsan szétkaptam, aksi ki belőle(az iphoneomból külön élvezet volt "gyorsan" kivenni...). Páromét egyszer egy kis ioncserélt vízzel ki is mostam ha már vizes volt, azóta is boldogan működnek.
A bekapcsoló gomb a másik flexkábelen van ha az nem jó elszakadt megázott megtört akkor van hogy nem tudod bekapcsolni.
Nem jó hír, hogy ma már szokott lenni vízjelző a telefonokban, tehát garancia kilőve, de szerviz is ennek megfelelően áll hozzá...
Már nem garis, az akkuja jó, a készülékben lesz a hiba sajnos. Tegnap bekapcsoltam kártya nélkül és úgy nézett ki hogy minden oké. Beletettem a kártyát és nem csipogott de az akku embléma ment fel le mintha töltene és villogott a villám benne.
Szét kell szedni.
Üdv.Mi lehet a baja a telefonomnak?
Telefon:Lumia 800 Az adatokat egy diag menüben látom,nem kitaláltam. Probléma:Van,hogy jelzi,hogy (pl)17%,elmegyek töltőért,és amikor csatlakoztatni akarom,látom,hogy 53%.(Tegnap esti eset) Akkor ha töltöm,akkor felmegy 93% ig,és leáll a töltés.(4.3V Charging 0 mA) Lehúzom a töltőről,elkezd merülni (4.265V Discharging ~200mA) Visszadugom,elkezd tölteni 70mA -val,73% és felugrik 100% ra,majd 4.3V Discharging 0mA val áll a telefon. Merítéskor 0% körül még merítve felugrik 7%,vagy 15% ra.(általában) Miért csinálja,mit lehetne ellene tenni? Előre is köszönöm a segítséget. +Ha egész éjszakára felrakom töltőre,akkor van,hogy reggelre letilt(??) a töltés,és jelzi,hogy csatlakoztatva van a töltőhöz,de nem tölt.(Discharging)
Szerintem egy független töltővel próbáld meg csak az akksit feltölteni. Nyilván kicsit túrni kell, melyik a legalkalmasabb. Amíg 2 hibalehetőséged van legalább - az egyiket nem árt kizárni és ez tűnik az egyszerűbb útnak. Ha van másik akkumulátor - az is megoldás, mert össze lehet hasonlítani az eredményt. Vagy a töltőkör, vagy az akksi. Én utóbbira gyanakszom, de olyan is van, hogy az akksi magával viszi a töltőkört.
Az a baj, hogy a 800-as Lumiából csak teljes szétszedés útján távolítható el az aksi. Tehát nem egyszerű egy másik akkuval kipróbálni.
Én mindenek elôtt megpróbálnék egy teljes resetet (gyári beállítások visszaállítását), hátha az segítene...
Már szinte mindegyik új telefonból csak teljes szétszedéssel távolítható el. Amihez jó körmök kellenek.
Üdv!
Szerintem már döglött az akku. A diagnosztikai menüben, ha jól emlékszem kiírja a Health-et is, vagy valami ilyesmit. Abból látod mennyire van már a halálán. Szétszedni kicsit macerás, mert speciális szerszámmal kell a kijelzőt kipattintani a burkolatból.
Sziasztok!
Szedtetek szét Acer liquid Z500 tipusú telót? Leszedtem a külső boritását, de belülről is műanyag fedi. Kiszedtem minden látható csavart (6db), de a fedele megsem mozdúl.
Még nem, de a google segít:
Bővebben: Link
Nekem video is not available, ha neked megjelenik, akkor legyszives a 6 csavaron kívül még hol van csavar ami tartja a belső burkolatot?
Gondolom mobil eszközről nem tudod megnézni... A srác egy csipesszel felszedi a szalagkábeleket és ha jól láttam valamiféle ragasztót csalogat ki belőle. Látni kell hozzá, mert így nehéz elmondani, mit hogyan.
Ez Z5 lesz. Ami nálam van egészen más. Kicsavartam a 6csavart a fekete fedélből. Oldalt a keretnél felfeszegettem, de még tartja valami. Az alsó oldalon a szigszalagos rész mi?
Már sikerült, csak a jack dugónál felakadt. Eddig így néz ki a dolog. Alul a jobb sarokban a fekete nemtudom mi lehet. Elég érdekes megoldások vannak benne. Szalagkábel alul, felül.
Ezért mondtam, hogy látni kéne
![]() A "szigszallagos" rész alul általában antennát takar. A szalagkábel alul felül pedig teljesen megszokott, az a vicces mikor a panel hátoldalára is raknak minden irányból, hogy ne legyen egyszerű összerakni ![]()
A panel hátoldaláról húzza a wifi antenna kábelját. Illetve a display is ott csatlakozik be. Összeraktam, de valami baja van. Azthittem megöltem a prociját ugyanis, hiabá töltőre tettem, folyamatosan restartol.
Rezgés -> Low power of charging -> Töltés animáció -> kikapcs. És újra. Viszont sikerült bekapcsolni, felfutott az android. Működik a touch is (ennek cseréje volt a cél), de csak 1% volt az akku, ki is kapcsolt máris. A töltő nem rosz, az én mobilomat töltöttem vele. Remélem feltölti, nagyon nem akarózik újra szétszedni. (Ui.: Én semmilyen Acer-t nemveszek, nemgyőzött meg.)
Autóból, meg USB kábelről jól tölt, úgyhogy a töltővel lesz baj. Na de produkál érdekes dolgokat... Lehet, hogy még gyenge az akkuja, de kipróbáltam vakuval a kamerát. Villanáskor ki is kapcsolt.
Sziasztok ,
Van egy samsung galaxy s3-as kijelzom nem erzekeli az erintest megutve nem volt,szalagkabel epnek tunik.Van valakinek valami tippje?
Hard resetet próbáltad?
Front csere..sajnos.
Szia
Ha szétszedted akkor nézd meg a szallagkábelt hogy megfelelően van e a helyén (a fehér vonal kb egyenes legyen) illetve a csatlakozó fedél felnyitása és zárása. S4 mini-nél többel találkoztam aminél csak el volt mozdulva a szallagkábel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |