Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link nekem ez a problémám a monitorral egy lg w2243s 22,5 inch kondit már cseréltem benne de ugyan ezt csinálja és egy ilyen zizegö köszörülö hangot is ad ki mig adja a képet valakinek valami ötelete van mi lehet a probléma??
Link javítva. Használd a link gombot! Picit a helyesírásodra is figyelhetnél! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2014
Helló.
Nekem az a problémám,hogy van egy őskövület monitorom /Packard Bell/ nem kell hangosan nevetni, de eddig vigan ment. Most viszont minden féle szinben játszik. Van mikor piros,lilás,zöldes,kékes,sárgás,szürkés stb. szineket mutat. Ha rá ütök akkor vált egy másik szinre de ritkán jön be a fehér alapszín. Mi lehet az oka??? Kukába való???
Sziasztok!
Philips 190S 7FS monitor. 7 éves. Most azt csinálja, hogy csak a bekapcsoló gomboktól jobbra lévők működnek. Ezek a fényerő csökkentő gomb ; fényerő növelő gomb; OSD gomb. A fényerő állító gombokkal lehet az OSD-ben fel/le lépegetni, tehát a bekacsoló gombtól jobbra lévők 2 gombok 2 funkciós gombok. A probléma az, hogy ez a 3 gomb (a bekapcsoló gombtól jobbra) a kép automatikus pozicionálását indítja be. Mindegy, melyik a háromból. 1-2 nap alatt jelentkezett az első hiba. Kezdetben az OSD menüt nem lehetett gombnyomásra rögtön előhívni és lassan lehetett benne lépegetni. Majd már nem is lehetett az OSD menüt előhívni. Aztán volt olyan, hogy a kép automatikus pozicionálása magától indult el. Most abban az állapotban van a monitor, hogy a fent említett három gombbal csak az automatikus képpozicionálás működik. A bekapcsológombtól balra lévő gombok nem reagálnak, pedig balról az első gomb az eredeti képpozicionáló gomb. Amúgy a képernyő normális,csak nem akarom mindig 6500K-en használni, néha RGB-re állítanám a colort. Mik lehetnek a hiba okai? gombok
Üdv néktek!
Régi CRT monitoromnak megtört a VGA kábele, természetesen a tövében. Emberileg lehtséges felrakni rá a kapható VGA csatikat, vagy inkább a belső "tűsoros csati" helyett keressek másikat és építsem rá új kábelre?
Tanácsotokat kérem. Van egy HP 655-öm. Az lcd-jén van egy pici folt. 3x1 mm. sajos nem a felületén. olyam, mintha az üvege mőgé hullott volna valami. Nem hibás pixel, az biztos. Ilyen mélységben szétszedhető egy lcd? Áldott Karácsonyt!
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2014
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy szerintetek mi okozhat olyat egy monitornál, hogy a kép el van tolva jobbra, mintha a "H-position" beállítást 3-400-ra állítottam volna. Csatolok a jelenségről egy képet. Az alapvető dolgokat már megpróbáltam: Kondicsere, több számítógépen több kábellel is kipróbáltam, Több 12V-os adaptert is kipróbáltam. Egyaránt próbáltam VGA-val és DVI-vel is. Ugyan szervíz menüt nem találtam, de az eepromot már kicseréltem egy teljesen új üres darabra, de semmi. Ha valakinek lenne valamilyen tippje a jelenségre, és megosztaná, azt megköszönném. A monitor típusa egyébként Fujitsu Siemens Scaleoview H19W A segítséget előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2015
Sziasztok!
Első PC monitoros projektem, TV-vel volt már dolgom, de azoknak a tápja szált el 99% ban. A hiba a képen látható, hiányzik, ha minden igaz a piros szín. A kérdésem az, hogy tudnám ellenőrizni a piros szín hiánya az elektronika, vagy a képcső hibájából van? Ez ez 15"-es monitor (nem egy érték) a cél inkább a tanulás lenne, mert még a színekkel sose volt problémám ilyen eszközöknél. Szívesen fogadok minden segítséget, hogy merre mérjek, és mit.
Helló!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha egy monitor (LCD) invertere rossz, vagy letilt, akkor az javítható e otthoni körülmények között? Mik lehetnek a hiba forrásai? (a fénycsőn kívül).
Allitolag a leggyakoribb hiba a fenycso utan a trafo szekunder oldalanak atutese es az ebbol fakado tularam-letiltas. Aztan lehet a primer tularam-letiltas, ez altalaban akkor kovetkezik be, ha a fesz lecsokken, mert ekkor ugyanahoz a teljesitmenyhez tobb aramot igenyel. Pl kiszaradt, pupos kondik tudnak ilyet okozni a fo tapban.
A kapcsolofetek valamelyikenek szakadasa/zarlata. Ha egyaltalan nem kapcsol be, akkor lehet biztositek is. Aztan a banalis hibak, amik igen nehezen detektalhatok: ellenallasok megnyulasa, kondik ertekenek a valtozasa, stb. Vegul egyes tipusoknal maga a vezerlo IC elromlik, de ez ritka. Otthoni korulmenyek kozott akkor javithato, ha van tudas, eszkoz es potalkatresz.
Azèrt kèrdezem, mert tudok szerezni olcsón egy hibásat, ami ha bekapcsol 10mp után nincs kèp. A tulajnak azt mondták a szervízben, hogy inverter hibás. Csak inkább ujjat vett. Ez javí
Üdv!
Kaptam egy LCD monitort javításra, elvileg belecsapott a villám, vagyis túlfeszt kapott. Belenéztem semmi érdekeset nem találtam.Megnéztem hogy jó-e a biztosíték, de.semmi baja. Volt meg egy szakadt kábel, azt megforrasztottam. Bekapcsoltam, a led villog és kb. 10 másodpercenként a kép is villan egyet. Valami ötlet? Egyáltalán javítható? Előre is köszönöm!
Sziasztok.
Interneten keresgéltem IBM 8512 monitor szervizkönyve után és nézzétek mire bukantam: Monitorok szervizkönyvei. Remélem segítettem valakinek.
Sziasztok!
Van egy CRT monitorom, amiről időnként eltűnik a zöld szín, viszont, ha megmozgatom a VGA kábelt, újra megjelenik. Ebből arra következtettem, hogy vagy a kábel tört meg valahol, vagy a csatlakozásnál van érintkezési hiba. Kicserélném, de a kábel egyik vége integrálva van a monitorba. Hogyan tudnám kiszedni a monitorból, illetve lehet-e egyáltalán cserélni? A segítséget előre is köszönöm!
Gyári Samsung monitor eltört, PVA panel komplett cseréje MVA panelre, ami elvileg ugyanaz, csak nem a Samsung gyártja, tehát PVA-nak csak a Samsung hívja és megy is, viszont ezt követően túl erős fénnyel ég az összes ccfl a gyári Samsung elektronikával, gyenge a kontraszt a túlvilágítás miatt. Lehet valamit tenni a fényerő csökkentése irányába? Gondolom az inverter kimeneti feszét kellene csökkenteni, csak hogy és mivel...
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2015
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, a történet annyi lenne hogy van egy AOC lm 800-as monitorom ami eleve 12V-ról megy és tönkrement az invertere így hát ledesítettem, gondom csak annyi lenne hogy kikapcsoláskor nem kapcsolja le a háttérfényt így beleraktam egy pici relét (jzc-6f) amit rá is kötöttem, de mivel a kapcsoló szála csak 5v-ot ad le így nem működtette ezért a negatív helyett rákötöttem egy pozitív 12v-os ágra és így mindjárt 7v kap és tökéletesen működik, a kérdésem csak annyi lenne hogy ezzel a megoldással hosszabb távon is működik e és nem lesz e belőle probléma a vezérlésében?
Nem annyira jó ötlet, ha bármi okból kifolyólag az 5 V-os ág terhelése nem éri el a relé üzemi áramát, akkor az 5 V-os ág feszültsége megemelkedik, és a stabilizátor semmit nem fog tudni kezdeni vele. Létezik 5 V-os relé is, vagy egészítsd ki egy tranzisztorral a relé meghajtását, ez amúgy is szükséges, mivel a vezérlő logikai kimenete nem igazán reléhez van kitalálva, tönkreteheti könnyen.
Ez természetesen nem igaz, az MVA és a PVA teljesen más technológia, pixelszinten is teljesen máshogy néz ki a kettő, noha az alapelvük hasonló. Ebből fakadhat a problémád is, persze, hogy más a meghajtása. Az inverter áramgenerátoros, az áramát tudod csökkenteni, de azzal fényerőt is vesztesz, a panel áteresztőképessége pedig marad ugyanakkora, tehát a kontraszt nem fog javulni ettől.
Az én LED esített monitoromban ez az áramkör van. annyit tud, hogy egy FET kapcsolgatja ki-be a háttérvilágítást, ha a monitor kikapcsol vagy be. És van benne egy PWM szabályzó, amivel a LED fényerejét szabályozhatom. (a 7812-ről a tervben lemaradt a hidegítő kondi )
Nagyon szépen köszönöm a segítséget de nekem csak annyi kell ,hogy ki meg be kapcsolja, milyen tranzisztorral kellene a relét vezérelnem? Tehát valami ilyen kapcsolásra gondoltam:
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
Szinte akármilyen kisebb tranzisztor jó. Mondjuk egy BC182, ha elbírja a relé áramát. A relével párhuzamosan lévő diódát azt semmiképp se spórold ki. Oda jó lehet egy 1N4148 is, vagy egy 1N4004. Ha a logikai jellel akarod kapcsolgatni a relét, akkor a tranzisztor bázisára tegyél egy 22K ellenállást.
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2015
De ha a relè helyett egy FET- et használnál az sokkal egyszerűbb, ès hejtakarèkosabb lenne.
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat kérni az alábbi témában. Van egy Samsung T260as monitorom, ami ma reggel megadta magát. Eddig semmi probléma nem volt vele, ma reggel viszont egyszerűen kikapcsolt és azóta sem tudom bekapcsolni. Nem hiszem hogy köze van hozzá, de akkor kapcsolt ki, amikor egy kicsit arrébb akartam tenni az asztalon. Tápkábel jó, másik monitor működik vele. Mi lehet a probléma? Hol érdemes kezdeni? Előre is köszönöm! Üdv,
Szia, Mindig a tápnál. ha a segéd-táp megvan, akkor távkapcsolót, vagy ha van bekapcsolót érzi-e. Forrasztási, kontakthiba nincsen-e valahol.... 320V DC megvan? Vannak.e púpos kondik?
Sziasztok!
Adott egy viewsonic monitor, aminek szépen felpuposodtak a kondijai. 3db 25V, 470µF és egy 16V, 470µF. A kérdésem, hogy kicseréljem mindegyiket függetlenül hpgy sérült vagy nem sérült? Mi okozza a kondihibát? Ha rakok bele másikat megint szét mehet? Szilárd kondit is lehet bele tenni, az jobb lenne? A válaszokat előre is köszönöm. Nem vagyok járatos e téren.
Szia!
Cseréld ki mindet új 105 fokos típusúakra és örülj a sikernek!
Szia. Most is 105C-os van benne.
Más. Van egy LG Flatron L1752S monitorom is ami egyáltalán nem kapcsol be. Multiméterrel rámértem a táp panelen mindenhol mérhető fesz. A monitor vezérlő panelen is mérhető fesz. A kapcsoló rész is jól kapcsol, van benne átfolyó fesz. De nem kapcsol be. Sajnos nem találtam leírást, hogy mit kellene mérni. Kondik nem puffadtak. Nem tudom merre tovább.
Nem a 105 fok a lényeg, hanem az alacsony ESR. Minden alacsony ESR kondi 105 fokos, de nem az utóbbi a lényeges adat, mert rengeteg, csak simán 105 fokos, de nem alacsony ESR-ű típus létezik.
Nem a 105 fok a lényeg. A kondik púposodása gyártástechnológiai hiba. Az alacsony ESR receptje egy vízbázisú elektrolit, melyben sokféle adalékanyag van, például azért, hogy a víz bomlását megelőzzék. Az eredetileg a Rubycon által kitalált recept természetesen nem maradt titok, és sok kis kínai cég elkezdte gyártani a sajátját, csakhogy azokból kimaradt ez a lényeges összetevő, illetve silányabb minőséggel pótolták. Így ezek az olcsó kondik működés közben elkezdenek vizet bomlasztani, gázosodni, végül a túlnyomásszelepnél felrepedni. nem kell szilárdelektrolitos kondi ide, tök felesleges, csak minőségi másikat (és nem 105 fokosat, hanem alacsony ESR-t!) kell venni, és akkor tíz évig bele sem kell nézni.
Az LG monitor scalerén van egy 3,3 V-os LDO stabilizátor a teljesítmény-ellenállás felett, arra mérj rá. Ha ott van 3,3 V, és a kristály forrasztása ép, akkor a scaler IC döglött meg. A gombsor biztosan jó, nem vezet át valamelyik gomb pár k-párszáz kOhm értékkel? És még lehet, hogy van valami kapcsolótranzisztor, ami az LCD panelnek tápot ad.. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
Szia. Ok
Igen a kifolyás mibenjét értem tudom, csak azt nem mit vegyek Hétfőn majd lomexben kezdek és beszerzek egy marék Kondit. Volt már ilyen monitorom, ki is cseréltem azóta is megy rendessen. Csak gondoltam megkérdezem, hogy mi az oka a sok kondihibának táp meg monitor esetén. Mert most lomtalaitom a hibás cuccokat és amit lehet megcsinálom ha lehet. Az LG monitornál 2 LDO van, ha az az amire gondolok. A kristály forrasztása nem tünt sérültnek. A mellékelt képen megjelölnéd hogy hol mérjek? Nem tenném tönkre ha még nem ment tönkre Köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |