Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kombinált gáztűzhely
Témaindító: hosszutoll, idő: Jan 9, 2011
Témakörök:
Segítséget kérek, a következő miatt. Kombinált gáztűzhelyemnél a piezo gyujtás rendszeresen nem ad szikrát, de csak az egyik rózsánál. Előfordul az, hogy megmozgatom a rózsa tetejét és néha ez segít. Kipróbáltam, hogy leszedtem az összes gázrózsa tetejét és így próbáltam szikráztatni. Háromnál így is szikrázott, de a negyedik akkor sem. Egyébként egy késsel megérintve érezni, hogy ráz. Ha valakinek van ötlete szívesen veszem.
Üdv mindenkinek!!
Segítséget kérek. Van egy Karancs gáztűzhelyem, ami érdekes dolgot produkál! Amikor begyújtom valamelyik rózsát és nincs rajta semmi, akkor szépen működik, ahogy kell, ég a gáz. Viszont, amikor valamilyen edényt teszek rá, akkor szinte azonnal elalszik! Mi lehet az oka?? Előre is köszi a segítséget!
Hát, elsőként leszedném a gombokat (mosószeres vízbe áztatás). Majd a mögöttük lévő elölapot. Utána 10-es villáskulccsal finoman meghúznám a csapok végén a termoelemek csatlakozását...
Szia! Valószínű, hogy a termomágnes-eket ki kell cserélni, mert nem képesek benntartani a fegyverzetet a termoelem által szolgáltatott áramától. Tehát nem a termoelem a hibás, hanem a biztonsági mágnes, ami ha nem megfelelő a közölt hőmérséklet, kiold és elzárja a gázt. Ezért van az, hogy ha ráteszed az edényt a lángrózsára és az kissé szétterül, a termoelem nem tudja kellően felmágnesezni a tekercset és az nem tudja benntartani a fegyverzetet (kopott is a forgatástól), mindezt változatlan termoelem felállás mellett, pedig elegendőnek kellene lenni a fennálló változó mennyiségek között! A termoelem akkor megy tönkre ha az érzékelő vége, ami a láng magjába kell, hogy érjen, szét van repedezve, de olyankor már nem is lehet működésre bírni a gázrózsát, nem marad égve. Zsebbenyúlós, aprólékos és elég járulékos munka, mert a fúvókák és a csapok tömítéseit több mint valószínű, hogy szintén cserélni kell ha a csapok megbontásra kerül a sor. Az új mágnessel az idő 3mp-re rövidül és máris benntart a fegyverzet. Javaslat: mindig csak egy csapot szedjél szét és hozzál rendbe. Használhatsz teflon szalagot a levegő mennyiség szabályzónál tömítésként, ha a szilikont véletlenül elszakítod a szétszedésnél.
Ha már felkoncoltad, akkor a tekercs végének bekötése is szeret nem érintkezni...
Mindenkinek szép napot!!
Gafly, köszi a tanácsot, sajnos, nem segített, nem változott semmi. Egyébként nem is volt laza egyik sem. Viszont, a mosószeres vízbe áztatás az igen, a gombok tiszták lettek!! )))) VIM, szintén köszi a javaslatot. Valahol hátul, sejtettem, hogy a mágnesekkel lesz baj, de mivel a termoelemek cseréje után benntartottak a mágnesek, ezért a huzatra tippeltem, hogy amikor edény kerül a rózsára, akkor a termoelem nem a láng magjába ér. Viszont, rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van, mert a láng pontosan oda ér, ahová kell. Ekkor már gyanakodni kezdtem, de..... a remény hal meg utoljára!!!))))) Most már, mivel a Te véleményed is az, egyre valószínűbb, hogy további pénzes megoldás következik!!! ((((( Köszi a tanácsokat! Megfogadom, azért a mágnes csere olcsóbb, mint egy tűzhely csere!!
Sziasztok!
Van egy Gorenje kombi tűzhelyünk. Néhány napja a sütőjével van egy kis gond. Minden sütési fokozatban jól működik, de ha "teljes" hőlégkeveréses üzemmódot választok visszaesik a hőfok 50 fokra és ennyi. A sütőmódkapcsolót szétszedtem, nincs beégés, nincs kontakt hiba, minden fokozatban jól működik. A sütőrész a jelzett üzemmódon kívül minden fokozatban (más hőlégkeveréses üzemmódban is) hibátlanul működik. Van valakinek valami tippje mi lehet a hiba? Köszi előre is!
Srácok! Ért e valaki a gáztűzhely beállításhoz. Egy Pelgrim trend line gáztűzhely-ről lenne szó.
Nem vagyok benne profi, de azt írd le mi a gondod.
A gázrózsák levegőjét kellene beállítani. Feltettem 2 liter, kb. 50 fokos vizet egy letakart lábosban a legnagyobb lángra és fél óra alatt nem forrt fel. Olyan sok az égéslevegő, hogy visszahűti a lángot. Az égés hangján is hallatszik.
A csapon van egy csavar amivel a gáz mennyisége állítható, meg egy másik a fejhez vezető csövön amivel a levegő. Leveszed a burkolatokat és egy csavarhúzóval beállíthatod. Szerintem hamar rá jössz mi mit állít. Persze csak ha a megfelelő fúvókák vannak benne.
A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
A gyári fúvókák vannak benne. Remélem nem PB-hez valók. Holnap szétbontom, vagy most?
Köszi.
Szétkapni pár perc. Akár most is megteheted.
Megvolt. Sajna csak 1 csavar van. Az meg a takarékláng nagyságát állítja. Bővebben: Link
A fúvókánál akkora a rés, hogy ott bármennyi levegőt beszippanthat. Bővebben: Link Valamiért elfordítja balra 90 fokkal a képet. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2015
Akkor vedd ki a fúvókát és nézd meg nincs-e benne maszat. Az égőfejhez vezető vastag venturi csövön nincs állító csavar?
Kitisztítottam. Ha el van tömődve akkor csak kisebb a láng, de ugyanúgy légfelesleges. Ha eltakarom a levegő útját, akkor rögtön elcsendesedik a láng és nem terül annyira széjjel, mint a margaréta. Lemezből hajtok valami takarást a levegőnek. Csak annyit, hogy éppen ne vörösödjön a láng.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2015
Sziasztok.
Volna egy olyan kérdésem,hogy a régi fajta gáztűzhely szabályzógomb és az égőrózsa között lévő alaminium ősszekötő cső aminek a végein hollander csavar van mi a hivatalos neve és hol lehet beszerezni mert már minden üzletet bejártam és ilyet már nem gyártanak. Kb.12 éves a kicsike és a nagy rózsához vezető cső eltört üzem közben és szépen kiégette a tűzhely oldalát, mivel ott is éget a gáz ahol nem kellett volna.A neve Delton.Ki tud segiteni?Vastelepen már nem lehet vásárolni mert megtíltották az eladást, különben már régen megoldottam volna.Debrecen környéke,vagy utánvét. Várom válaszotokat és előre is köszönöm.
Milyen vastag az a cső? Rézcsövet kell venni és megperemezni.
Hali.
Próbáltam volna képet feltenni de a gépem beadta az unalmast.Ezt nem lehet házilag peremezni mivel kell egy perem a hollander szorításához és kell egy kúpos vég a csatlakozáshoz a szabályzó gombhoz. Ezért lenne jó egy régi bontásra itélt szét éget tűzhelyből kiszerelni ha van valakinek ilyen. A vastagsága külső 7mm, a belső 5mm. További szép napot mindenkinek.
Hali.pjg
Az előzőekhez még csak annyit,hogy a PB.-gáz fúvókái a következők.:kicsi-50-es, közepes-65-ös,nagy 80-as, ha a sütő is gáz akkor ott 92-es fúvókák kellenek.Ezeket úgy tudod ellenőrizni,hogy egy 8-as dugókulcsal kitekered és az oldalára rá van irva mindegyiknek.A földgázé egy sorozattal másabb.Nálam legalábbis ez van.Most rendeltem a netről fúvókákat kimondottan PB-re.Jól is működnek. Na hali. A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2015
Köszi Szépen. Megoldottam a problémát. Csökkentettem a levegő mennyiségét. Nem is hangos a láng és jobban is melegít. Köszi.
Hali
Segitség kellene ..BOSCH tüzhelyet alakitok át PB-re..fuvokákat megvettem .kicseréltem..csak a sütő fuvokáját nem tudom hol van?.-) valaki..segitsen kérem kösszi
Új tűzhelyem van. A főzés gázzal történik, a sütés, grillezés, gyújtás villannyal. Elektrolux. Tanusítvány kell a bekötésről. A gázra kötés rendben van. A villanyhálózatra kötéshez valami EPH kimérés kell. A gázszerelő szerint. Hívtam villanyszerelőt, szerinte egy kb 15 ezer forintos munkáról van szó. Eddig is gáztűzhelyem volt, elektronikus szikragyújtással. Most annyi az eltérés az előzőtől, hogy most a sütő is villannyal fog működni, benne a grill funkcióval. Van olyan szerelő, aki azt mondja, nem kell elvégeztetni ezt az előbb említett munkát, a másik azt mondja, kell. Mi ezzel a helyzet? Ha valaki segítene tisztán látni, nagyon örülnék.
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2015
Sziasztok!
Nekem van egy Electrolux EKC 5601 típusú kombinált tűzhelyem, aminek az elektromos sütőjével van gond. Tökéletesen működik mindaddig, amíg 190 fok fölé nem állítom a hőfokot. Ugyanis amint ezt eléri, elkezd ki-be kapcsolni a komplett tűzhely (tehát a digitális óra, a világítás, minden), egy másodpercen belül többször is. Ha lejjebb veszem a sütő hőfokátt olyan 180 fokra, aki újra működik minden tökéletesen (tehát ha 180-at eléri, szépen lekapcsolja a sütést, és ha lejjebb megy akkor bekapcsolja ahogy kell). Van tippetek, hogy merre induljak vele? Szerviz nélkül javítható ez?
Kedves Mindenki. Új lakásba költözte, és van egy BOSCH tűzhelyem. Sajnos az előző lakó
olyan szorgalmas volt,hogy minden jelzést lemosott róla, és sajnos elérhetetlen. A négylapos gázégők kapcsolóját már tudom melyik ég, DE a jobb oldalon van egy fekete téglalap valószínű az óra kijelző és alatta 6 db. kis fekete lencse nagyságú gomb ami a sütő funkcióit takarja, csak nem tudom melyik, mit. Tudna-e valaki segíteni melyik az alul sütő, felül sütő, légkeverő stb. Nagyon-nagyon megköszönném, ha valaki tudna segíteni. Olja
Kedves Picipityú. Sajnos alkatrész nevet nem tudok, de gondolom azóta megoldódott a
problémád. Nekem annyira tetszik a kis kép amit felraktál az írásod alá a kis ember aki kalapáccsal veri a fejét, hogy kérlek ha tudod küld el nekem. Előre is köszönöm. Olja
Egy kép sokat segítene a készülék felismerésében (és akkor használhatóbb válaszokat is kapnál ).
Szia! Ha tutira akarsz menni akkor EZT az oldalt javaslom de a márkatársa így néz ki. A kalapácsos emberkét pedig a hangulatjelek között megtalálod a zöld piktogramok között jobb szélen (kettőspont, kötőjel, zárójel) jelnél. (rákattintasz és megnyílik)
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2015
Nem tudom kinek köszönhetem, de nagyon nagyon köszönöm a kalapácsos bácsit. Sajnos
a kép feltöltéshez analfabéta vagyok, még az is csoda számomra, hogy 71 évesen írni tudok. Csak annyit akartam tudni a kombinált gáztűzhely kis fekete 6 db lencse nagyságú gombjairól, hogy melyiknek mi a funkciója, és hogy kell használni. Arra gondoltam, hogy talán másnak is van hasonló, meg a többi BOSCH gáztűzhelyen is van ilyen. Szomorú Olja |
Bejelentkezés
Hirdetés |