Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK terv ellenőrzése
Hello!
Jack Sparrow után szabadon:"...ez egyfajta útmutató..." A kísérletim darabot nagy valószínűséggel (az idő rövidsége folytán) kézzel fogom megrajzolni. Ha egy egyenessel rajzolnám kicsit közel lenne az IC 1-es lábához (már remeg a kezem ). Ezért hát már eleve úgy terveztem a vezetősávot (sávokat), hogy hagyjak biztonsági tartalékot (lehet egy kicsit nagyobbat is a kelleténél). Azért köszi!
A kettő közül az 1-est választanám. Ez szteró erősítő lesz, vagy csak monó, esetleg dual-monó?
Ebben az esetben - ez csak technikai kérdés - a hangszóró testet feltétlen kösd a tápegység test csillagpontjára!
Szépítene és minden bizonnyal csendesítene, ha az 1000µF kondik testpontját külön kezelnéd a panelen a jelföldtől és ennek külön vezetéket hoznál a táp csillagponttól.
No, javítottam a hibákat remélem ez a végleges verzió..Köszönöm a kitartó segítségeteket! Remélem működni is fog
Sziasztok !
Valaki ránézne hogy jó-e? A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
A - tápnál nem jól állnak a diódák.
Magát a kapcsolást nem néztem át tüzetesen, de az IC, a BC tranyók és főleg a FET-ek forrszemei nagyon picik. Ha ezt kézzel otthon akarod legyártani, le fogsz hidalni.
Én az ic-t elforgatnám 180 fokkal így sokkal rövidebb lehetne az a 3 vezető ami a meghajtótranyókhoz megy
Valahogy így gondoltam ,de azért nem árt átnézni ..
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2015
Sziasztok!
Készitettem egy nyák tervet az oldalon található lágyindító áramkörhöz, de kiegészítettem egy kicsit 2 kondival és egy 2x10mH induktivitással. Az egyik tápegységemben volt benne, gondolom a hálózat szűrésében vehet részt, mint egy EMI filter. Ellenőriznétek hogy jó-e? Előre is köszi!
Szia!
Szerintem nagyon nem jó! Baromi közel vannak egymáshoz a vezetősávok. Hálózati feszültségnél kell legalább 7 mm távolságot tartani a nulla és a fázis között. Legalábbis én így tudom.
7,5mm kell és egy 5W-os huzal ellenállás 6,4x6,4x25mm Tehát véletlen se férne el nálad.
Azon tudok változtatni, de az elképzelés az maga jó lenne?
Az ellenállást állitva tenném a panelre, ezzel is helyet spórolva.
Mutatok egy más féle elrendezést ahol a 230V nem rohangál körbe körbe a panel szélén hanem a lehető legrövidebb úton elhagyja azt. A 7,5 mm meg a csavaroktól számított távolságot jelenti, nem a 0 és a fázis közöttit, és ha lenne a nyákodon gyenge áramú rész ami trafóval lenne elszigetelve ott is ugyanígy 7,5 mm kell hogy legyen.
Hát nekem sajnos nincs elég fantáziám az ilyen elrendezés kitalálásához.
Szerintem rendben van.
Bár nem tudom hogy akarod lefogatni, és mivel, de ha csavarral akkor a középen levő felfogatásnál lehet jó ötlet lenne, egy nagyság rendel távolabb vinni a vezetősávokat. Nálam ezzel mindig gond van, és hozzáér utána meg rakhatok alá szigetelőgyűrűt. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Hello!
A "LED1" egyik lába, lóg a levegőben. Az IC-t balra 90°-ban elforgatva egyszerűsödnek a vezetősávok. Én kicsit "szellősnek" találom, de ez sok mindentől - is - függ/függhet. Középen a csavarhely szerintem sem túl jó ötlet. A poti alá sem helyeznék alkatrészeket (diódák). A rajzon "C1" 100n, a nyákon 220n, a rajzon "C2" 10n, a nyákon 100n, a FET tipusa sem stimmel, A rajzról hiányzik a "LED1" és az "R3". tudom...tudom...hogy tudod, de akkor is... A rajz és a nyák jó lenne ha egyezne, elvégre azok alapján fogsz dolgozni.
Szia !
Ha full GND-t használsz igy szerintem jobb kicsit.
Szia!Milyen tápfeszt kapcsolna a pwm? Ha 25V-os kondit használsz, feltételezem 12-15V lenne amit kapcsolgatsz. Az a 470nF ugye µF akart lenni? Nekem csak az alábbiak tűntek fel: A kitöltés - ha nem cnc-vel készíted sok helyen több bajt okozhat, mint amennyi a jó benne. Vannak teljesen elszigetelt területek, amik sehová nincsenek bekötve. Én az 555-öt elforgattam volna az óramutató járásával ellenkezően 90 fokkal, akkor rövidebbek lehetnének a vezetékutak. A potméter alá elhelyezni a diódákat javítás szempontjából nem túl előnyös. A FET elhelyezése - ha valóban a panelre kerül - nem túl előnyös a hűtőzászló orientációja miatt. A potméter alatt lévő D2 diódát ha 180 fokkal elforgatod, nem kell a panel szélére vinned a vezetősávot. Ez darabolásnál lehet érdekes. Elsőre ennyi, mivel magát a kapcsolási rajzot nem láttam.
Szia!
Kaptál már eleget úgy látom, én csak javasolnék egy szerintem jobb elrendezést, ahol a nagy áramú rész el van szeparálva a vezérléstől, mert nem biztos hogy a motor által keltett zajt az ic nagyon szeretné, bár lehet hogy egy darabig bírja. így lehet hűteni mind a két nagy áramú alkatrészt, és még a mérete is kisebb lett. Ja és én a felfogatást biztos a nyák szélére tenném.
Szia. Az alkatrész értékektől nem véletlen tértem el. A dióda és a FET értéke direkt nem az ami a rajzon van, mivel nem 20A-t akarok kapcsolni. A 220n-es kondenzátorral terveztem a frekvenciát alacsonyabbra vinni, hogy ne sikitson a motor. A LED1 és R3 az én kiegészitésem, visszajelzés gyanánt.
Szia. Akárhányszor belekezdek egy "tervezet"be, sosem úgy sül el ahogy azt szeretném. Az én elrendezésemben egy bordára került volna a két melegedő alkatrész, persze külön elszigetelve egymástól. azért rajzoltam be úgy ahogy.
Üdv!
Ez lett volna az első teleföldes panelem, de ha ennyire hibás akkor az életben többet nem próbálok ilyet tervezni, késziteni. A potméter nem beforrasztva lett volna hanem vezetékelve, igy a diódák helyzet javitás miatt nem lett volna problémás. Igen, a 470nF az µF lett volna, csk elfelejtettem átirni a makróban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |