Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Csőből akad pár darab
Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy érdemes e vele foglalkozni. Ha igen, akkor lehet összerakok belőle valamit, ha nem akkor megy eladásra csövestül trafóstul az egész
Marcinak rajzolt PP meghajtás javított változata, ECC88, ECC99 csövekkel.
Nyákterv mindent tartalmaz, szimmetrikus felépítésű, csak a trafókat kell bekötni, földhurokkal így nem lehet probléma. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Több végcső is behelyezhető: KT88, 6L6GC , 6550, EL34, stb.., módosítás nélkül.
Kivehető teljesítmény kb.35W. 5K6 5W ellenállás helyére kis modul került, áramgenerátort tartalmaz, így mind két változat meghallgatható. Mérve áramgenerátorral sokkal jobb, nem kell szimmetrizálni , két kimenet pontosan azonos.. Áramgenerátor nélkül szimmetrizáló potival lehet beállítani. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Szépek a jelek. Mekkora Time/Div az osztó?
Kicsit, mintha az El84 rajzára hajazna. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Mérés még csak a meghajtás kimenetén történt.
Kivehető jelszint 80V eff. , 800mV bemeneti jelre, ami bőven elegendő és jól terhelhető. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Azthittem a végén jön ki. Szép. Bár a négyszöget kicsit húztad időben. Marci jófej. Bár nemtudom holvan.
Nemkevés az anód? 120 körül kellene kijönnie (nem effektív). GU50 lesz a vége? Irígykedek. Hátha adná az isten, hogy lenne időm egy GU50 Sub Erősítőre. Szívesen próbálgatnék. Idézet: „Nemkevés az anód? 120 körül kellene kijönnie (nem effektív)” Számold újra. Idézet: „GU50 lesz a vége?” Láthatod a nyáktervet, nem GU-hoz készült! GU hoz is készítettem nyáktervet.. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Itt vagyok. Szoktam olvasgatni a fórumot, de amég érdemleges kérdésem nincs, nem írok.
Most a dobozolásnál tartok és ezzel egyidőben csinálom a kivezérlésjelzőt is hozzá. Még a trafók árnyékolásához nem sikerült szereznem vaslemezt. A rackem hátlapját lecserélem alura, hogy el tudjam vezetni a fűtést egyenirányító diódák és a stab fet-ének hőjét. Nemfog valami jól kinézni, de legalább nem reked bent a hő. Valami feketítési eljáráson gondolkozom, ami vezeti a hőt.
Bocsánat, csak valamiért a Marciról GU50-re asszociáltam.
Azthittem ezlesz tőled a karácsonyi ajándék neki. Próbáltam beszállni. Nemtudom mi a végcső. Szép az előfok. Én mindíg az előfoknál buktam el, azért kérdeztem a metrikus közép hidegítését. Ha nagyobbat erősítettem gondom volt vele, ezért kérdeztem mi a tapasztalat. 50mV - 170V Előfok.
Ez nem előfok, komplett PP erősítő!
Mérések még kimenő nélkül történtek, ez ne zavarjon meg. Nyáktervet, ha figyelmesen megnézed, minden rajta van. Idézet: „Én mindíg az előfoknál buktam el, azért kérdeztem a metrikus közép hidegítését. Ha nagyobbat erősítettem gondom volt vele, ezért kérdeztem mi a tapasztalat.” Azt kellene eldöntened, hogy milyen forrásról akarod vezérelni az erősítőt. Vonalszintű bemenethez jó választás 700mV körüli érzékenység, nem érdemes érzékenyebb bemenetet készíteni. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Akkor végképp bocsánat. Azthittem, hogy a nyákon az előfok után akasztottál be.
Nemtudtam, hogy a vége. Bocsánat. Szép. UP Az érzékenységet osztóval tudom szabályozni. Mivel terhelted? Nekem nagy gond a terhelés kiválsztása. Szereznem kellene már normális terhelést. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Semmi probléma...Nyák mindent tartalmaz, előfok fázisfordítás, végfok előfesz, végcsövek.
Írtam, csak hálózati trafót és a kimenőket kell bekötni, nem kell több... Ha figyelmesebben megnézed, Te is látod. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Sziasztok,
Szeretnék egy kis segítséget kérni tőletek. Elkezdtem èpìteni egy basszusgitàr erősítőt.Az előfok egy EAG AK706-os, a vègfok pedig egy 100 wattos tranzisztoros. Az első dolog hogy kicserèltem a hangszínszabályzót egy fender tone stack-re C11 ès E5 ràcs között de ha letekerem a magas potit lehalkul az egèsz valamint a közèp potit ha tekergetem nem igazán veszek èszre változást a hangszìnen. A másik dolog pedig egy effekt loop beiktatàsa lenne ha lehetsèges. Lehet egyáltalán ebből a kapcsolásból kevés módosítással egy jó előfokot építeni?Előre is köszönöm a segítsèget ès vàrom az ötleteket.EAG kapcsirajz csatolva. Idézet: „Az érzékenységet osztóval tudom szabályozni. ” Rossz megoldás, zaj növekedéssel jár.
Ezlesz az 50Hz felharmonikusa. Most egyelőre megeszem. Triódába nagyon sokat szívtam az EF
-el. 150-300Hz között valami még birizgál. Szerintem őlesz. Több mozigépész hallgatta, szerintük "jó". Ez a jó egy bűvös szó. Mint az ácsoknál a "hajszálnyi". Egyelőre letojom. Ha kész az egész, vannak itt koponyák. tervezem, hogy bedobom közéjük. Későn van a találkozó. Jó lenne, ha foglalkoznának vele. Ez az én hibám. A nyák még mindíg könnyebb..
Üdv.
Nem tudom menyire idetartozik, de az volna a kérdésem, hogy egy csöves erősítő mennyire tűri a táp fesz változását ? Soha nem foglalkoztam csővel ,de most szeretnék egy csöves előfokot készíteni amire a rajza szerint 286V-ot kell kötnöm ,elkészítettem a trafót hozzá egyenirányítottam kapott egy kondit is ,és 295V ot mérek rajta terhelve belefér még ez vagy inkább tekerjek le néhány menetet?
Bőven jó. Minden cső előtt van munkapontbeállítás.
Azért a multid pontosságát is számítsd bele. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2015
Köszönöm a választ. Megmértem több műszerrel is akörül mozog mindnél ,de ha jó akkor nem problémázok vele sokat.
Neis problémázz. Áramot állítassz úgyis. A feszt meg tojd le.
Valahogy sikerült kiszakítanom a bias tekercsének kivezetését a hálózatiból
Jujjjjj..
Most mondjam, hogy ez normális deszkamodellnél, ahol minden le van rögzítve, nem fordult volna elő?
Nem mondom, ettől nem javul meg...
Ha nem tudod visszatenni, akkor máshonnan próbáld meg előállítani. Fűtőtekercs, vagy valami másik tápfesz......
Persze, akkor ez a táppanel nem lesz jó..... A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2015
szép estét mindenkinek
szeretnék érdeklődni ? ha szedek szét csöves tv és abból készítenék erősítőt kilehet vitelezni ? pl Orion tv ?
Részben igen. A PCL86 kimenője is olyan, hogy egy otthoni gitározós téma még belefér, de másra nem alkalmas. Esetleg a PCL85 kimenője lehet még alkalmasabb, de csakis áttekerve. Hálózati trafó mindenképp kell valahonnan. A csövek sem hiszem, hogy jó állapotúak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |