Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Fejegység erősítőre kötése RCA kimenet nélkül
Témaindító: Psycho69, idő: Feb 22, 2008
Témakörök:
Segítséget Kérnék!
Van egy LG LAC-M0510R Mp3-as fejegységem és erősítöt akarok rákötni, de nincs ajta RCA kimenet. Az erősítő egy: Blaupunkt GTA2 Special MkII-es. Hallottam hogy valami keresztkötéssel a fejegység két hátsó vagy első hangszóró kimenetét összekötve csatlakoztatni lehet. Van -e ilyen kapcsolás, lehet -e így összekötni az erölködőt a fejegységgel, vagy cseréljem le???????????
2 db feszültségosztó ellenállás.
Egyes autós hangszínszabályozóknál is így csinálják, ahol a rádió végfokjáról veszik le a jelet. Pontos ellenállásértéket mos nem tudok, de utánna lehet nézni. (De befért volna egy autórádiós, vagy erősítős topikba is a kérdés.)
Álltalában az erősítőgyártók gondolnak erre a problémára is, ezért szoktak rakni nagyszintű bemenetet az erősítőikre.
Ez az erősítő az ami erősíti a szabályt . Ugyanis nincs rajta. Itt egy rajz aminek alapján te is meg tudod csinálni a nagyszintű bemenetet. Van ugyanis a két vonalszintű bemeneti RCA-n kívűl, két soros RCA kimenete, amit átalakíthatsz erre a célra. Üdv.
Nagyon köszönöm a segítséget!
Egyenlőre még csak a fejegység két hátsó kimenetére kötöttem RCA dugót,csatlakoztattam, és így is szépen szól, de feltétlen kipróbálom ezt a kapcsolást!
Köszönöm, és utánanézek az ellenállásoknak!
Sziasztok.
Valami egyszerübb rajz nem lenne erre a célra? Én is rosszul jártam,de nekem ez a kapcsolási rajz kicsit bonyolult(kicsit). Előre is köszönöm. Sziasztok
Sziasztok!
A következő dolgokban szeretnék egy kis segítséget kérni: Az autóm (Peugeot 307) gyári fejegységére szeretnék 2 erősítőt kákötni! 1 4 csatornás a 4 hangszórónak és egy 2 csatornás a mélynek! Ehhez 3 pár RCA-t szeretnék csinálni a rádióra! Szétszedtem, megtaláltam az előerősítő IC-jét, majd egy kis keresgetés után megtaláltam a neten a kapcsolását! így azt tudom, hogy az IC melyik lábairól kell lekötni a 4 hangszórónak! De nem tudom, hogy ehhez kell e esetleg még egy plusz kapcsolás, vagy elég ha csak lekötök róla és rárakom a végére a lengő RCA aljzatot? Valamint szerintetek az jó, ha a 3. pár RCA-nak szétválasztom a hátsó hangszóró kimeneteit??? Várom mielőbbi válaszotok! Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv!
Valószínű, hogy nem lesz jó, gyenge lesz és földhurok lesz. Ha raksz erősítőt, akkor csak a földhurokkal lesz gond, meg a pattanással bekapcsoláskor...
Oszd szét azt az 1 pár meglevőt. Ha van valamelyik erősítőn továbbvezetett RCA, akkor onnan fűzd tovább... Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |