Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   168 / 296
(#) csocsoszan válasza Joe_001 hozzászólására (») Okt 9, 2015 /

Köszi a segítséget! Amúgy jelenleg működik. Nem tudom, mitől javult meg. Fél napig kikapcsolva pihent...
(#) RonnieScarry hozzászólása Okt 11, 2015 /

Sziasztok vettem egy kb 170 cm magas a+ energiasztályos ujszerű hűtőt használtan. Amióta megvan többször vízes volt a mögötti rész a kis tálcája kb 3 dc mindig tele volt. megmértem egyszer a fokot a sima hűtőben 4 fok volt és a fokozat a legkisebben van. A levesek többször jegesek voltak, kásásak. Mi lehet a kompresszor vagy valamelyik sensor? várom olyan szakember hozzászólását aki találkozott már pont ilyen jellegű problémával. Kb egy hónapja vettem vagy kicsit több. Áramszünet volt háromszor, de attól nem kéne neki fagyasztani a levest...sztem
(#) StMiklos válasza RonnieScarry hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Típus nélkül nemigen van szakember, aki egyértelmű választ adhatna.
Tipp volna, de fel kéne sorolni az összeset.
Pontosítsunk.
Üdv: StMiklos
(#) Moderátor hozzászólása RonnieScarry hozzászólására (») Okt 11, 2015

Elhiszem, hogy új tagként még nem tudod a szabályokat, de nem csak a helyesírásoddal van nagy gond, hanem az általad leírt szöveg érthetetlenségével is.
Fogalmazd újra, és írd le helyesen, úgy választ is hamarabb kapsz rá.
(#) Joe_001 válasza csocsoszan hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Tipikus leolvasztási hiba. Idővel lefagy, megjavítva nem lett. A kifolyócsövet megnézheted hátul a kompresszor tetejére folyik ki a cseppvíz ha bír. a végén lévő visszacsapószelep is be szokott kövesedni (eldugul). A következő leolvasztási ciklusok után szokott lefagyni, a jég ismét elzárja a levegő útját és újra nem hűt.
(#) Szilvi1 hozzászólása Okt 12, 2015 /

StMiklós. A Samsung hűtőnk felső felében átlag 0 fok van, az alsó felében (nem a mélyben) 5 fok körül a legkisebb fokozaton, és a hűtő mögötti terület órákkal később, miután szárazra törültük, vizes. A kompresszorba vezető cső deres, hideg. erről küldöm a képet. A cold fokozotan ami a legelső, használjuk. A típusa Samsung rl29thcts. 3 - 4 éves. A felső negyedben megfagynak a vizes dolgok, majd kicsit felengednek, ebből arra következtetünk, néha 0 fok felett néha alatt van a hőmérséklet. Párom már leirta a többi jelenséget, ha nem tudta elolvasni, nem problémamert körülbelül ezeket írta, csak bővebben.
(#) kadarist válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Szia!
A hőmérő szonda nem ugrott ki a helyéről a hűtőtérben?

Közben érdeklődtünk azt mondják többen kevés benne a gáz, elszivárog és a deresedésnél valószínű...arra utal ott az a rész, hát nem tudom, várom a hozzászólásokat köszi

kadarist - hol nézzem a szondát meg? És a deresedés amit fotóztam mire utal? Annak nincs köze ehhez, vagy ha a szonda nincs a helyén akkor deresedik a kompresszorba vezető cső?

Ha nem lenne elég gáz a rendszerben, akkor gyengülne a hűtés, de ebben az esetben éppen fordított a helyzet.

Egy olyan kis drótot keress, mint ami a kettes számú képen van. Bővebben: Link. A hűtő állandóan működik, vagy azért néha kikapcsol?

kadarist -szerintem néha kikapcsol
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2015

Nyomj a "Válasz" gombra és akkor mindenki tudni fogja, hogy kinek írtál. Megtaláltad a drótot?
(#) Szilvi1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

nem látok(.) mutass rá szerinted melyik képeket küldöm(.)

és még kép(.)

A hűtőteret mutasd, azt a részt, ahová az élelmiszereket teszed.
(#) Moderátor hozzászólása Szilvi1 hozzászólására (») Okt 12, 2015

a hűtő háta mögött jobb szélén szemből, tehát nem a kompresszori oldalon van általában vizesedés a földön, a tálcája félig sincs, nincs megtelve , onnan nem folyt ki semmi. a legfelső polcon van egy fok, az alsó polcon pedig 3 fok jelenleg és a kompresszor megy folyamatosan...

Az egyik deres a lentebbi nem ahol a fazekak vannak ott tiszta, felül pedig ráfagy ilyen csapadék. A gumik tiszták és jól zárnak, a hűtő viszont szerintem kicsit ferdén áll, dől hátra..

Szerintem a termosztát ment tönkre. A fagyasztó részben jó a hőmérséklet?
(#) szamóca válasza Szilvi1 hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Ha kinyitod a hűtő ajtaját, akkor általában jobb kézre van egy hőmérséklet-szabályzó forgatógomb, kikapcsolással kombinálva. Ebből egy vékony, gázzal töltött kapilláris cső megy a hátlaphoz, ami egy kör alakú műanyaggal van hozzászorítva. Ha letekered a hőfokszabályzót, és nem kapcsol alacsony 1-es állásban sem ki a kompresszor, miközben 0 fokokat mérsz, akkor a hőfokszabályzót kell kicserélned.

Utánanéztem. Elektronikus a termosztátrésze. Ez szervizes javítás lesz, házilag nem tudjátok megjavítani.

hűtő.jpg

(#) kadarist válasza szamóca hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Ennek kívül van a tekerője.

a fagyasztót megmérem délutánra, most el kell mennem, az hogy a felső és az alsó polcon más-más a hőmérséklet másra utal.

Ennek a tekerője nem belül van, hanem a tetejébe építve, mikor kinyitod az ajtaját akkor férsz hozzá.
(#) Szilvi1 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

Szia. A szabályzót ha OFF módra rakom, igen kikapcsol a kompresszor. Nem belül van, hanem a hűtő felső részébe beépítve, az ajtó fölé. Akkor tudod szabályozni, ha kinyitod. Deresedik a kompresszorba beágazó cső, és a hűtű különböző részein nem azonos a hőmérséklet.

Sziasztok. A fagyasztó -20 fokos. A kompresszor szerintem folyamatosan megy, nem nagyon kapcsolt ki. A sima hűtőrészben átlagosan 0-1 fok van. Most feltekertem a cold fokozatról a maximumra a colder-re, és nézem változik-e ezáltal a hőmérséklet vagy marad minden, mert abban az esetben akkor a hőfokszabályzóra tippelek...Várom a szakembert mit mondd itt már összegzésképpen. Köszönettel Szilvi

Sziasztok. A hűtöm maximum fokozaton is ugyanúgy megy 0 fok környékén mint a legkisebben eddig...És mintha a kompresszor mindig menne, nem igazán kapcsol le..Eddig a hőfokszabályzóra tippelek, várom hozzáértő végső magyarázatát..köszönöm

Jelenleg -20 fok. viszont abban a konyhában ahol ez a hűtő van, nincsen befűtve és eléfg hűvös van. hűvös, nem jéghideg.
(#) Szilvi1 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 12, 2015 /

lehet hogy igazad lesz cold és a colder max fokozaton is majdnem ugyanaz a jelenség. Nem igazán változik. De mi a különbség a termosztát és a hőfokszabályzó között? És szerinted a hűtő mögött a víz hogy keletkezik? Van köze hozzá?

Mivel maximális teljesítménnyel működik a hűtőszekrény, ezért sok kondenzvíz keletkezik. Szerelőt kell hívni!
Következő: »»   168 / 296
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem