Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Helló!
Ebay-es filléres cuccok kedvelőihez: V20D típusú 3 digites LED DVM 10V alatt is csak egy tizedest mutat. Ez hiba volna, vagy ez a V20D sorozat sajnos ilyen? Egy kék kijelzős darabbal tapasztalom ezt. A korábban nálam járt eltérő típusúak két tizedest tudnak 10V alatt mind, kivétel nélkül. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Hali!
Ez pl. mutatja a 2 tizedest: Mini DC 0.1-30V LED Panel Voltage Meter 3-Digital Display Voltmeter Motorcycle, de a Mini DC 5-120V Voltmeter Blue LED Panel 3-Digital Display Voltage Meter már nem, érthetően...
Köszi a válaszod, de te sem használtál linkeket így biztosra nem tudom visszakeresni pontosan melyekre gondoltál, én viszont most már inkább linkelem az én darabomat: íme
Sajnos csak ezt az egyet rendeltem, így nem tudom egy másik azonos típusúhoz viszonyítani. Ez működik 3V-ról, talán 2,5V-ról is (ezt még nem próbáltam) ezért lenne nagy kár ha csupán ennyit tudna. A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
Ez a két tizedes 10 volt alatt...
9.99
Tudom, írtam is hogy a korábban nálam jártak ilyenek, csak ez a kék nem, és nem tudom miért.
Sziasztok! Router és letekerhető antennája között használható egy 9 méteres hosszabbító? Nem okoz egy ilyen hosszú kábel jelromlást vagy jelgyengülést?
A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2015
H-155-ös kábellel (meg a csatlakozók veszteségeivel 6 dB körüli veszteséged lesz. Ha ezzel egy-két fal 15-20 dB-es csillapítását (vagy csak egy fémgőzölt felületű hőszigetelt ablak 10-15 dB-s csillapítását) megkerülöd, akkor nyertél 5-10-15 dB-t.
Számolni, mérni kell (már amennyire lehet mérni a routerekkel...), aztán dönteni. Lehet sokkal jobb is az eredmény, mint toldás nélkül.
Sziasztok.Vettem 5db.ROE elektrolit kondit.Nincs rajta plusz és mínusz jelölés 3db föld tüskéje van és egy tüskeközépen.A kondi értéke 100uf-350 v.Az lenne a kérdésem hogy melyik a plusz és melyik a mínusz.
Üdv!
Szerintem H155-ös kábelből a 9m is sok az eredeti antennájával. Amúgy hogyan jött ki neked a 6dB veszteség a kábel + csatlakozásokra? Én kb 8.5dB-re számoltam.
Üdv!
A ház és a 3 tüske a negatív. A középső pedig a pozitív.
Úgy csináltam csak valami miatt nem működik .Dac-ban cseréltem ki a kondikat.Eredetileg 50 voltosak voltak én meg 350 voltosat tettem .Szted ez gond lehet ?úgy olvastam hogy a nagyobb feszültség nem gond.
A router és a letekerhető antenna közé létezik gyári komplett kábel 10 méteres kivitelben, amire kb. 5dB csillapítást írnak, Ezt spéci gyakorlat nélkül nem könnyű megcsinálni.
A kérdezőnek javasoltam ezt a szerelt kábelt és hozzá való jelerősítőt is, mivel a kérdése az volt, hogy okoz-e csak a kábel jelgyengülést vagy romlást. Az pedig egyértelmű, hogy igen. Biztos simán nem felel meg neki a jelenlegi összeállítás és a 9 méteres kábel végére rakott antannával se lesz jobb neki.
Lehet nem ide szántad? Mindegy, a nagyobb feszültség nem gond, de ez túlzás. Valószínűleg a 50V is bőven elég oda. Amúgy az ekkora feszültségre tervezett kondiknak más tulajdonságuk is lehet nagyságrendekkel eltérő. Az hogy ez befolyásolja e az áramkör működését, azt csak az áramkörben betöltött szerepe alapját tudnánk megmondani.
Hogy milyen szerepe van azt nem tudom .Roksan da 1 dac és nem a táp részben cseréltem ki hanem a másik panelba ahol az ic-k meg az opák vannak.
Persze hogy sok 9 méter, de ha a 6-8,5 dB csillapítás árán nyersz csak 10 dB-t a falak, födémek kiiktatásával (nem is beszélve a 20 dB-ről) akkor jobban jársz, mint toldás nélkül. Az ügyfeleknek én azt szoktam mondani, hogy a H155-ös kábelből 4-5 méternél nem szabad hosszabbat használni (19 dBi-is yagi antennára csatlakozva). A 4-5 méter elég szokott lenni, hogy a router már esővédett helyen legyen, utána mehet az UTP akár 100 méterre is.
Csatlakozókra csak 1 dB-t számoltam, reálisabb a 2-2,5 dB, de ez a megoldáson nem sokat változtat, mert az esetleges falak csillapítása nagyságrenddel nagyobb.
Akkor lehet belőle probléma, csak sajnos nem találok kapcsolási rajzot, így nem is tudom megmondani. Használd a válasz gombot.
És pontosan megtudod mondani hogy milyen problémát okozhat ?Tanulni szeretnék egy kicsit .Szeretek bütykölni csak nem szeretném elrontani.
Szia!
Használd a válasz gombot! Üdv.: Feri
Sajnos nem, mert nincs kapcsolásirajz. A képekről amiket találtam nem tudom eldönteni, hogy tápszűrés, vagy az analóg jel kicsatolására vannak e ott. Ha tápszűrés, akkor akkora gond nincs. Ha az analóg jel útjában van, akkor esetleg beleszólhat az átvitelbe.
Értem.De nem rontottam el semmit.? TEGYEM VISSZA AZ EREDETEIT?
Én ezt nem tudhatom. Ha előtte is ugyan úgy nem működött, akkor akár vissza is rakhatod.
Kilométeróra kérdések és válaszok áthelyezve a kilométerórás topikba. (sz)
A szilikonolaj-tartalom miatt 200°C-nál nagyobb hőmérsékletnek nem érdemes kitenni, mert annál magasabb hőmérsékleten elkezd bomlani.
Sziasztok!
A Butterworth LP szűrő fázistolása függ az erősítés mértékétől? Lenne hátránya, ha a jobb DC átvitel miatt chopper vagy auto-zero erősítőből építeném? Válaszotokat köszönöm!
Mostanában egyre több Kínából jövő eszközön találok noname IC-ket (ha csak a hasán nincsen rajta... létezik?). Értem én hogy ne lehessen megjavítani, de vajon utólag tüntetik el róla vagy így gyártják eleve ezeket az IC-ket?
Smirgli alkalmazása hasonló eredményt hozhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |