Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy mert nem tud cetrifugálni kihagyja, azért rövidebb.
Már nincs mit felvennünk, ilyen időben nem szárad a vizes.
A motor szegecselve van. Ha lefúrom a 4 szegecset, hogy szétjőjjön utána csavarokkal összerakható?
Motor gond lesz, ha mindent átnéztél. Üres dobbal sem centrizik, biztos, hogy minden vizet kiszippant belőle?
Miért akarod szétszedni?? Persze csavarozható.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Rögtön próbálom üres dobbal.
A vízet mind kinyomja
A leeresztőt kicsavartam, kijött még kb 1 liter víz.
Aztán a 3 perces centri, előszőr néhányat teker a mosásinál talán nagyobb fordulattal. Aztán csak mintha 1 -1 pillanatra kapna áramot a motor, kicsiket löködve mozdit az üstön, ezt kb 1 percig és abbahagyja. De a hosszabb programoknál is így csinálja ha a centrifugálásra kerül(ne) sor. A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
A motor tengelyen van a "tahó" nézd nem nem laza e a mágnese. A szénkefék szabadon mozognak?? Nem szorul egyik sem?
Ezeket már néztem tegnap, úgy néz ki rendben vannak.
De találtam valamit a neten: "A főmotor kettő az egyben motor, két tekercselése van: az egyik a centrifugáé, a másik a mosásé. Valószínűleg a centrifugáláshoz tartozó tekercseléssel van baj, szakadás, vagy a hőkioldó kioldott és nem kapcsol vissza. Motorcserével vagy felújítással orvosolható." Ez így igaz?
Szerintem, az másikra vonatkozik. Ebben egy univerzális motor van, a sebességét az elektronika szabályozza.
Ja AWT 2285-re írták ez 7105
MCA 52-64-148/ALE van benne. Motor stekkerén a felső három láb sípol egymással, aztán az alatta lévő kettő láb is egymással, meg a taho két lába is egymással. Ez így jó ugye?
Elvileg, jó. Multival nem igazán lehet kimérni. Illetve ha kilehet azt már nem kell, mert szemmel is látható Vezérlő panelon, kondik forrasztások rendben vannak? Motor triakot próbára megérné cserélni.
Felső 3 láb 3 ohm
Alatta 2 láb 5 ohm Tacho lábai 73 ohm Ez így rendben? Ha igen akkor a motor jó?
Panel is átnéztem már.
A motor triac az nem tudom mi. Hol találom?
Ettől még nem biztos, hogy a motor ok ! Testre kellene inkább mérni a tekercskivezetéseket. Ahhoz viszont megfelelő műszer kell.
A panelon van, fekete 3 lábú alulemezen. Ő hajtja a motort.
Aha, megvan.
Lehet valahogy ellenőrizni? Vagy csak csere után derül ki?
Szigetelés ellenállásméréssel, lehetne. Próbáld meg multival 200Megás méréshatárnál a motortest és a tekercs között mérni az ellenállást. Lehúzott csatlakozóval.
Így nem sikerül mérnem semmit, de lehet rosszul csináltam.
Asszem ebből új mosógép lesz, ehhez már nem hívok szerelőt (kb. 15 éves) Köszi, hogy időt szántál rám.
Nincs mit
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Remélem nem offtopic: szárítógépről lenne szó. Sikerült vennem egy bosch kondenzációs gépet - ami természetesen nem működik - a fűtése nem kapcsol be. A gép elég újnak tűnik, szétkaptam és szemmel láthatólag nincs semmi szétégve - most próbálom az alap elektronikai tudásommal szűkíteni a hibákat - kezdésnek a termosztátot kéne letesztelnem (alapból átmegy rajta a feszültség - a fűtőszálig elmegy). Köszönöm ha valaki foglalkozik a bajommal! A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2015
Szia!Ez így kevés.Milyen gép?Vezetékszakadást ellenőrizz illetve hogy egyáltalán jó e a betét!Ha igen akkor az elektronikán a reléket nézd meg.
Köszönöm a gyors reagálást! Vezetékek elvileg rendben, a betétet, hogy tudom ellenőrizni? Ja a gép BOSCH Maxx 8 WTB86300GB (a neten semmit nem találok róla) Jófogáson vettem - átb@sztak
Ja igen nekem is hasonló van.ohm mérővel tudod ellenőrizni.
Ok, itt jönnek a nehézségek: mit kéne, hogy mutasson elvileg van egy 600 és egy 1700w-os köröm haelindítok egy programot akkor a 240V-ot kitudom mérni a bemenetén a fűtésnek, de a szállak nem izzanak fel. Mekkora értéket kéne, h mérjek? (gondolom kezded érezni, hogy nem vagyok egy nagy szaki )
A fűtőszál bemenetén a multiméter 1-et mutat úgy, hogy nincsteerhelés alatt és a multiméter 2000 ohm-ra van állítva...
Szia!
Ha a multiméter az első helyértéken mutat "1"-et az szakadást jelent. Ha az utolsó helyértéken mutat "1"-et az sem jó, mert akkor zárlatos a betét. Üdv.: Feri |
Bejelentkezés
Hirdetés |