Fórum témák
» Több friss téma |
A jelenség normális a gond az hogy nem kap feszt a betét.Fűtésrelét ellenőrizd....a fázisceruzát pedig ilyenkor hajítsd el jó messzire.
Tessék kikerestem neked már foglalkoztunk ezzel:Bővebben: Link
A tegnapihoz.
F6 tachogenerátor hiba. Párszor kiírta az elmúlt pár hónapban. De most hogy nem centrifugáz nincs hibakód. Bár franc tudja, csak találgatok. Jellemző, hogy tacho hiba esetén még rendesen mos csak a centri nem megy?
Szerintem már leírtam hogy kösd újra a motorcsatit.Ha nem akkor bocs.
"Jellemző, hogy tacho hiba esetén még rendesen mos csak a centri nem megy?
Tájékoztatásul: ezen a gépen van teszt üzemmód!
Ott mindent kitűnően végigcsinál, centrifugál is max fordulaton, gyönyörűen.
Köszi a segítséged, ellenőrizni fogom a relét. A fázisceruzát pedig elajándékozom egy hasonló amatőrnek, mint én, had próbálkozzon.
![]()
Szénkefe után polirpapirral lepucoltam a kommutátort. Majd fúrógéppel megpörgettem a forgórészt hogy ssegítsem bekoptatni az új keféket. Csatlakozás rendben. Ötletem nincs.
Szép reggelt kívánok! A következő a problémám: Whirlpool AWE 8723 mosógépünk rosszalkodik kb. 1 hete, költözés óta. Bekapcsolás után pár másodperccel F06 hibakódot jelez, a motort sem forgatja meg. Volt, hogy pár óra szünet után meg simán beindult, több mosás is lement rajta. Viszont ha 2-3 napig "pihen" akkor ugyan ez a hibajelenség! Szénkefecsere megtörtént mert elég kopottak voltak, vadonat újak vannak benne. Amikor kicseréltem, utána pöccre indult, másnap viszont ugyan az a hibajelenség! Annyi még, hogy sajnos szemerkélő esőben lett szállítva, nem tudom, esetleg beázás lehet? Vagy valami érintkezési hiba? A költözésig az égvilágon semmi baja nem volt!
És a kommutátort ki is mikáztad? Nem elég csak lepucolni. Attól még két szomszédos szegmens összezárhat, a vezérlést meg megbolondítja. Tisztelettel: Jani
Üdv Mindenkinek! Olyan problémám van, hogy az elöltöltős automata mosógépem beinditásakor előbb kapcsoltam be, mint hogy kinyitottam volna a vizcsapot (körülményeim miatt csak használatkor tudom vizre kötni), rögtön kikapcsoltam, de azóta nem tudom elinditani, a működést jelző és a leállást jelző led egyszerre világit és nem enged be vizet. Mit tehetek, hogy működjön?
Üdv!
Van egy lg f1443kd mosógépem, ami motor túlterhelést írt hibának és nem indul. A dob könnyen forog pedig. Mi lehet a gond vele?
Szép napot, üdvözlet Mindenkinek!
Gyors segítséget szeretnék kérni, aki tud, kérem segítsen! Candy Grant DC38G/1 szárítógépbe, a dobot hajtó motorra mekkora kondenzátor kell? Jelenleg nincs benne, de a motort kivenni nagyon macerás, ezért, ha lehet, csak nem venném ki! A motor teljesítményét sem tudom, így kondit sem tudok kérni! Előre is köszi!
A triak egyik lába volt repedt / törött.
A kiszerelés alatt törött el teljesen így nem is volt látható. Csere után működik rendesen. Köszi stevepapa, neked is botesz.
Sziasztok!
Van egy Hotpoint Aquarius WF225 mosógép. Program elindítása után beengedi a vízet, a dob tesz pár rövid fordulatot de csak egyik irányban, majd leáll és villogni kezd. Valakinek van ötlete, hogy milyen hiba lehet ez? Válaszokat előre is köszi. Lénárd
Az egyik irányba nem forog. A legvalószínűbb, hogy valamelyik relé forrasztása rossz. Ki szokott égni a lába. Ellenőrizd a forrasztásokat, valamint a relék működését.
Üdv, Palkó.
Üdv! Úgy látom, nem sikerült törölni a segítségkérésem! Ha valaki próbált utánanézni köszi, de már tárgytalan, megoldódott a probléma!
Multkor javítottam egy Candy gépet abba is kondit kellett cserélni.Emlékeim szerint olyan 7-8 mikró.Elölről tudod megbontani a gépet utána hozzáférsz.
Igen, 7,5 mikrós van benne gyárilag, de, ahogy mondod, a 7-8 mikrós jó bele, szakszervizből sikerült megtudni. A szerelhetősége katasztrófa! A tervezőjével javíttatnám az összeset!
![]()
Sziasztok!
Egy 3 éves WHIRLPOOL AWE 2519-es mosógép "büszke" tulajdonosa vagyok. Fűtőszál testzárlatos lett,és a kapcsoló üzemű táp mennybe ment.Fűtőszálat cseréltem,a tápot javítottam.Most elindul minden funkciója külön-külön,de a főmosás,vagyis a II-es ledállapotnál nem működik úgy,ahogy kellene.Normál működése(azt hiszem):dob 3-szor forog,majd jön be relatíve sok víz,és mos mint atom.Most hogy hibás:dob 3-szor forog,kevés víz jön be,és a dob forog,de nem ide-oda,hanem állandóan egy irányba megállás nélkül. Az előmosás,öblítés,centrizés,szivattyúzás mind működnek programból,de a II-esnél lefagy a fenti hibával.A párom szerint korábban mintha már csinált volna ilyet,(???) de resetre helyrejött. Szeretném nálam tapasztaltabbak segítségét kérni,hátha menthető még a gépem. Köszönöm.
Én is először ezt mondtam de miután rájössz akkor meglátod hogy nagyon egyszerű.
Valamilyen hibakódot nem ír?ntc Szintszabályzó ok?
Hibakód nincs,mos hibakód nélkül.Szintszabályzót hogyan vizsgáljam?Az előmosás amúgy működik rendesen.
A mágnesszelepet nézd meg hogy nem szakadt e.
Nem szakadt,van ellenállása,működik,hiszen az előmosás,és öblítés szakaszt,mint írtam csinálja rendesen.A főmosás program közben fagy le a mosási folyamat.Esetleg programhiba?Lehetséges?
Köszi a választ. A reléket és a forrasztásokat ellenőriztem, rendben vannak, viszont a relé amely a forgásirány váltáshoz kellene kapcsoljon nem kapcsol.
Szép napot, újabb a segítség kellene: Whirlpool AWE 8723 mosógép olyan, mintha nem melegítené a vizet! A fűtőbetét jó, rámértem, testzárlat nincs. Mi lehet a probléma? A segítséget előre is köszönöm!
Szia!
A fűtőbetétre eljut a 230 V? Üdv.: Feri
Basszus, azt nem is néztem! Ahhoz elég egy fáziskereső is, nem? És ha nem jut oda feszültség akkor mi a további teendő?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |