Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Azt a progit használom (Paralell Port PIC18 Programmer).
Azok az adatvonalak az RB6 és RB7? Azokon is 4.94V-ot mérek. Bekapcsolom a Vdd-t, és ezek után hol az egyiket, hol a másikat kapcsolva, tudom rajtuk mérni a fenti értéket.
Jól csinálod!
Még néhány pontosító kérdés: 1. Akkor van rajtuk "5V" amikor bepipálod őket? 2. Amikor bepipálod a PGD-t, akkor kipipálódik automatikusan a DATA IN pipa is?
Igen, akkor van 5V, amikor bejelölöm.
Ha a Vdd be van kapcsolva, akkor az a kettő egyszerre működik.
Milyen hosszúk a vezetékek a gép és az égető, valamint az égető és a pic között? Nem kéne fél méternél, illetve 20cm-nél több így első körben.
A gép és az égető között 30cm hosszú szalagkábel, az égető és a PIC között pedig kb 6-7cm-es vezetékek. Dugaszolós próbapanelen van összerakva az egész.
Csináljak neki inkább normális panelt?
PIC18F2550 van kiválasztva, de csak LF-es típust kaptam, ami ha jól tudom csak annyiban különbözik, hogy nagyobb feszültségtartományban működik. Szóval ennek is jónak kellene lennie.
Tedd fel a WPB_F18_2.5-öt(fenn van az oldalamon). Fel kell ismernie az IC-t, ha a hardwer rendben van.
A Port beállításánál úgy állítsd be a vonalakat, ahogy eddig is, azaz akkor legyen 1 a DATA IN(Ack bit értéke), amikor a PGD pipa be van téve. és a Vdd Vpp is akkor legyen mérhető.
Azt hiszem, hogy sikerült beégetni a PIC-be a bootloadert. Most átrakom az USB-s Brenner8-ba, aztán meglátjuk mi lesz.
Még jelentkezem!
Igen, most már úgy gondolom, hogy teljes értékű lett ez a Brenner8. Még nem égettem vele semmit, mert nekem kicsit zavaros ez az US-Burn, de majdcsak sikerül.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget trudnai-nak, potyo-nak, watt-nak, és Rapidus-nak a privát levelezésben nyújott segítségért!
Akkor most kezdhetsz agyalni azon, hogy Brenner8 helyett érdemes lenne inkább Pickit2-t építened, abba is 18F2550 kell, és gyári támogatású + egyes chipeket (idővel egyre többet) debuggolni is lehet vele. Van itt egy téma az építéséről, és watt tett is fel egy cikket róla.
Nem elvenni akarom a kedved a Brenner8-tól, csak talán jobban megérni a Pickit2.
Hmm, hát nem tudom. Szerintem jó hosszú ideig biztosan elég lesz ez a Brenner is. Nem is igazán tudom, hogy mire is jó az az előny, amit a Pickit2-ről írsz, de arra, hogy elkezdjem a PIC-elést bőven tökéletes ez is. Aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő. Lehet, hogy Pickit lesz a vége. :smile:
Na, megjött a pic 24fj128ga010-es chipem a microchiptől, ha gondoljátok csinálok majd képeket, hogy milyen csomagolásban jött, meg ahhoz képest milyen pici a chip.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem,valakinek 100 lábú pichez eagle objektuma van esetleg? (én a neten nem találtam)
Arra, hogy elkezd a PIC-elést, elég lenne az oshon is.
Nekem egy 24HJ256-om van. A CM2000-nek van mindenféle tokhoz komponense.
És miért jó nekem a cm2000? Át lehet valahogy hozni eagle-be az objektumait?
Sziasztok!
Ránéznétek a progrimra, mert nem tudom mi baja van?! Szóval van egy 16F648A-m és az A port 4. és 5. bitje nem kapcsol be, vagyis a LED-jeim ezen a két vonalon nem világítanak. A tesztpanelt végigmértem, semmi baja. A végén már úgy próbáltam, hogy a két lábat kiemeltem az ic tokból és úgy mértem rá. Legyetek szívesek megnézni! Köszönöm! gabesz list p=16f648A include "p16f648A.inc" __config 0x3d18 org 0x0000 movlw 0x07 movwf CMCON bsf STATUS, RP0 movlw b'00000000' movwf TRISA movwf TRISB bcf STATUS,RP0 movlw b'11111111' movwf PORTA end
Na jó, akkor arra már rájöttem, hogy az A5 az csak bemenet, azért nem fog így működni.
De mi van akkor az A4-el, mert az biderectional I/O ?!?
Nézem az adatlapot. Ha jól értem, az RA4 és az RA5 nem akar működni.
RA5 csak bemenet tud lenni (RA5/MCLR/Vpp), RA4 az adalapban lévő rajz alapján nyitott drain-es kimenet (írja is a szövegben). Külső felhúzó ellenállással kellene ellátni, hogy mérni tudd az állapotát, vagy a LED-et a tápfesz felé kötni és 0-val bekapcsolni ezen a lábon.
Köszönöm, ez jól esett!
Már kezdtem kiakadni, hogy a hardwerem rossz... Tanulni, figyelni, kérdezni, tanulni...
Igen, elég lenne, csak az én gépemen nincs LPT port...
Áhh, nem akar működni a Brenner8! Nem ad ki Vpp-ben 12V-ot. A fesz növelő után megvan a 12V, de bekapcsolva a Vpp-t, leesik 4.7V-ra. Idézet: „Tanulni, figyelni, kérdezni, tanulni...” A legfontosabb kimaradt: adatlapot megtanulni használni.
Szia Googa,
Az 'end' ele tegyel mar be egy vegtelen ciklust kulonben a programod tovabb fut a memoriaban, vegrehajtja a memoria szemetet majd mikor a memoria vegere fut tulcsordul es kezi a programodat elolrol...
Igazad van, de a (#184897) hozzászólásomból látszik, hogy néztem adatlapot. Mondjuk előbb kérdeztem, mint néztem...
Trudnai: Éppen most akartam sírni, hogy mi a fenéért kezdődik előröl minden. Köszi! Program vége végtelenítve...
Megint én!
A GOTO utasításról tudom, hogy 2 utasításciklus, azaz 8 órajelciklus. Ebben az időben benne van a cimke 4 órajelciklusa is ahová mutat? Szóval a kérdésem az lenne, hogy a cimke is foglal időt és az hány órajel vagy utasításciklus? Kössz!
A címke az nem utasítás. A címke egy konstans, a címke utáni utasítást tartalmazó programmemória címe. A fordító ezt a címet teszi be a GOTO utasítás mellé.
Ha használod, akkor jó lesz neked is!
Egyébként nem lehet átvinni...
Hali!
Az LM3915 (18 láb)integrált chip helyett még milyen ic-ket lehet használni egy VU meter elkészítéséhez, melyeknek legalabb 16 lába van(azaz max 8-9 ledet lehet rákötni ha jol tom)? Udv |
Bejelentkezés
Hirdetés |