Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   377 / 586
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

A jelenség normális a gond az hogy nem kap feszt a betét.Fűtésrelét ellenőrizd....a fázisceruzát pedig ilyenkor hajítsd el jó messzire.
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Tessék kikerestem neked már foglalkoztunk ezzel:Bővebben: Link
(#) Allehandró hozzászólása Okt 18, 2015 /

A tegnapihoz.
F6 tachogenerátor hiba.
Párszor kiírta az elmúlt pár hónapban. De most hogy nem centrifugáz nincs hibakód.
Bár franc tudja, csak találgatok.
Jellemző, hogy tacho hiba esetén még rendesen mos csak a centri nem megy?
(#) botesz válasza Allehandró hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Szerintem már leírtam hogy kösd újra a motorcsatit.Ha nem akkor bocs.
(#) Allehandró válasza botesz hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

"Jellemző, hogy tacho hiba esetén még rendesen mos csak a centri nem megy?
(#) Allehandró hozzászólása Okt 19, 2015 /

Tájékoztatásul: ezen a gépen van teszt üzemmód!
Ott mindent kitűnően végigcsinál, centrifugál is max fordulaton, gyönyörűen.
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

Köszi a segítséged, ellenőrizni fogom a relét. A fázisceruzát pedig elajándékozom egy hasonló amatőrnek, mint én, had próbálkozzon.
(#) Atti128 válasza botesz hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

Szénkefe után polirpapirral lepucoltam a kommutátort. Majd fúrógéppel megpörgettem a forgórészt hogy ssegítsem bekoptatni az új keféket. Csatlakozás rendben. Ötletem nincs.
(#) csapo1002 hozzászólása Okt 20, 2015 /

Szép reggelt kívánok! A következő a problémám: Whirlpool AWE 8723 mosógépünk rosszalkodik kb. 1 hete, költözés óta. Bekapcsolás után pár másodperccel F06 hibakódot jelez, a motort sem forgatja meg. Volt, hogy pár óra szünet után meg simán beindult, több mosás is lement rajta. Viszont ha 2-3 napig "pihen" akkor ugyan ez a hibajelenség! Szénkefecsere megtörtént mert elég kopottak voltak, vadonat újak vannak benne. Amikor kicseréltem, utána pöccre indult, másnap viszont ugyan az a hibajelenség! Annyi még, hogy sajnos szemerkélő esőben lett szállítva, nem tudom, esetleg beázás lehet? Vagy valami érintkezési hiba? A költözésig az égvilágon semmi baja nem volt!
(#) maszek0005 válasza Atti128 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

És a kommutátort ki is mikáztad? Nem elég csak lepucolni. Attól még két szomszédos szegmens összezárhat, a vezérlést meg megbolondítja. Tisztelettel: Jani
(#) Folga hozzászólása Okt 20, 2015 /

Üdv Mindenkinek! Olyan problémám van, hogy az elöltöltős automata mosógépem beinditásakor előbb kapcsoltam be, mint hogy kinyitottam volna a vizcsapot (körülményeim miatt csak használatkor tudom vizre kötni), rögtön kikapcsoltam, de azóta nem tudom elinditani, a működést jelző és a leállást jelző led egyszerre világit és nem enged be vizet. Mit tehetek, hogy működjön?
(#) zoli75 hozzászólása Okt 20, 2015 /

Üdv!
Van egy lg f1443kd mosógépem, ami motor túlterhelést írt hibának és nem indul. A dob könnyen forog pedig. Mi lehet a gond vele?
(#) tibec hozzászólása Okt 21, 2015 /

Szép napot, üdvözlet Mindenkinek!
Gyors segítséget szeretnék kérni, aki tud, kérem segítsen! Candy Grant DC38G/1 szárítógépbe, a dobot hajtó motorra mekkora kondenzátor kell? Jelenleg nincs benne, de a motort kivenni nagyon macerás, ezért, ha lehet, csak nem venném ki! A motor teljesítményét sem tudom, így kondit sem tudok kérni! Előre is köszi!
(#) Allehandró hozzászólása Okt 21, 2015 /

A triak egyik lába volt repedt / törött.
A kiszerelés alatt törött el teljesen így nem is volt látható.
Csere után működik rendesen.
Köszi stevepapa, neked is botesz.
(#) Lenard hozzászólása Okt 21, 2015 /

Sziasztok!

Van egy Hotpoint Aquarius WF225 mosógép. Program elindítása után beengedi a vízet, a dob tesz pár rövid fordulatot de csak egyik irányban, majd leáll és villogni kezd. Valakinek van ötlete, hogy milyen hiba lehet ez? Válaszokat előre is köszi.

Lénárd
(#) palko0125 válasza Lenard hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Az egyik irányba nem forog. A legvalószínűbb, hogy valamelyik relé forrasztása rossz. Ki szokott égni a lába. Ellenőrizd a forrasztásokat, valamint a relék működését.
Üdv, Palkó.
(#) tibec hozzászólása Okt 21, 2015 /

Üdv! Úgy látom, nem sikerült törölni a segítségkérésem! Ha valaki próbált utánanézni köszi, de már tárgytalan, megoldódott a probléma!
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Okt 21, 2015 /

Multkor javítottam egy Candy gépet abba is kondit kellett cserélni.Emlékeim szerint olyan 7-8 mikró.Elölről tudod megbontani a gépet utána hozzáférsz.
(#) tibec válasza botesz hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Igen, 7,5 mikrós van benne gyárilag, de, ahogy mondod, a 7-8 mikrós jó bele, szakszervizből sikerült megtudni. A szerelhetősége katasztrófa! A tervezőjével javíttatnám az összeset!
(#) Gum007 hozzászólása Okt 22, 2015 /

Sziasztok!

Egy 3 éves WHIRLPOOL AWE 2519-es mosógép "büszke" tulajdonosa vagyok.
Fűtőszál testzárlatos lett,és a kapcsoló üzemű táp mennybe ment.Fűtőszálat cseréltem,a tápot javítottam.Most elindul minden funkciója külön-külön,de a főmosás,vagyis a II-es ledállapotnál nem működik úgy,ahogy kellene.Normál működése(azt hiszem):dob 3-szor forog,majd jön be relatíve sok víz,és mos mint atom.Most hogy hibás:dob 3-szor forog,kevés víz jön be,és a dob forog,de nem ide-oda,hanem állandóan egy irányba megállás nélkül.
Az előmosás,öblítés,centrizés,szivattyúzás mind működnek programból,de a II-esnél lefagy a fenti hibával.A párom szerint korábban mintha már csinált volna ilyet,(???) de resetre helyrejött.
Szeretném nálam tapasztaltabbak segítségét kérni,hátha menthető még a gépem.
Köszönöm.
(#) botesz válasza tibec hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Én is először ezt mondtam de miután rájössz akkor meglátod hogy nagyon egyszerű.
(#) botesz válasza Gum007 hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Valamilyen hibakódot nem ír?ntc Szintszabályzó ok?
(#) Gum007 válasza botesz hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Hibakód nincs,mos hibakód nélkül.Szintszabályzót hogyan vizsgáljam?Az előmosás amúgy működik rendesen.
(#) botesz válasza Gum007 hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

A mágnesszelepet nézd meg hogy nem szakadt e.
(#) Gum007 válasza botesz hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Nem szakadt,van ellenállása,működik,hiszen az előmosás,és öblítés szakaszt,mint írtam csinálja rendesen.A főmosás program közben fagy le a mosási folyamat.Esetleg programhiba?Lehetséges?
(#) Lenard válasza palko0125 hozzászólására (») Okt 22, 2015 /

Köszi a választ. A reléket és a forrasztásokat ellenőriztem, rendben vannak, viszont a relé amely a forgásirány váltáshoz kellene kapcsoljon nem kapcsol.
(#) csapo1002 hozzászólása Okt 23, 2015 /

Szép napot, újabb a segítség kellene: Whirlpool AWE 8723 mosógép olyan, mintha nem melegítené a vizet! A fűtőbetét jó, rámértem, testzárlat nincs. Mi lehet a probléma? A segítséget előre is köszönöm!
(#) vargaf válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Szia!
A fűtőbetétre eljut a 230 V?
Üdv.: Feri
(#) csapo1002 válasza vargaf hozzászólására (») Okt 23, 2015 /

Basszus, azt nem is néztem! Ahhoz elég egy fáziskereső is, nem? És ha nem jut oda feszültség akkor mi a további teendő?
(#) botesz válasza csapo1002 hozzászólására (») Okt 23, 2015 / 1

Nem nem nem!Tessék gyorsan elfelejteni a fázisceruzát!Multiméter kell.
Következő: »»   377 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem