Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2509 / 3610
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ezért írtam, hogy amíg lehet. Sajnos egy idő után a régi technikák már nem kompatibilisek az újakkal. Tavaly nekem is meg kellett válnom nagy bánatomra az XP-től. Egyenlőre a Win7 megy.
(#) q765 válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Kicsit olyan ez az autószerelés mostanában, mint a mobiloknál az alma. Valamiért leragadtak az emberek. 2004 körül elindult valami az ECu egyedi programozása terén, de megállt. Átvették a "tunninng cégek, és leragadtak a teljesítménynövelésnél. Miért nemlehetne az egészet úgy elképzelni, mint egy "andridot? Vannak programozható modulok. Talán ez lehetne egy alternatíva a jövőre tekintve. Ha egy HDD -nél kiolvasható minden adat, egy EGR szelepnél miért nem? Nemfoglalkoztam még újabb OBD-s autókkal, de ottsem hiszem, hogy nyilt kezet adtak volna a felhasználóknak.
CSak elszárnyaltak a gondolataim.

Inkább csendben maradok, nehogy véletlen meghallják, és ittis életciklust programozzanak, mint a tintapatronoknál. Lehetséges, már ígyvan. 10 éves technológia. Minőségi áramkör, satnya nyáklap. Galvánfuratkontaktok. Neves autómárka. Javíthatatlan.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

A piaci verseny. Ha nem ő, akkor más teszi bele, és ő lemaradhat.
(#) q765 válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Nagyobb fordulatszám, kevesebb fogyaztás, és sorolhatnánk az előnyeit." Csöves vs. tranyós. "
Használt ez a dolog mindenkinek. Hamár új dolgot nemtudnak kitalálni, hogyan tudják növelni a profitot? Csökkentik a minőséget. Olyan ez, mint a mosópor. Érdekeket szolgál, ahogy mondjátok.

Visszatérve, ezeket is lehet javítgatni házilag, csak előtte feleségül kell venni. Círógatni, pálinkázgatni vele éjjszakákat - még az asszony el nem zavar otthonról. Máshogy nemlehet.
Utána garantált a szétválaszthatatlanság. Ígyvolt ez 30 éve is.
(#) zolika60 válasza q765 hozzászólására (») Okt 20, 2015 / 1

Idézet:
„Nagyobb fordulatszám, kevesebb fogyasztás...”
Erről az a kedvenc történetem jut eszembe, amikor 90 környékén hordtuk be a "nyugati" autókat. Egy 1,6i Opel Kadettet hoztunk be egy barátomnak Berlinből. Azokban az autókban gyári hibás volt az ECU. Ott Németországban garanciában cserélték ezeket. De hát mi megvettük a bontóból a fél éves törött autót, hazahoztuk, megjavítottuk és örültünk egy fél évig még neki.Ekkor jött elő az ECU baja. Elvittem az egyik Opel szervizbe, ahol 5000Ft-ért megmondták amit tudtam, hogy rossz. Azt mondták 180000Ft az új. Akkoriban egy havi fizetés körülbelül 10000Ft volt. Mondom magamban eddig is mentek az autók enélkül a technika nélkül. Kiszereltem belőle az injektort, egy esztergályossal csináltattam egy közdarabot a szívócsőre, amire egy VW teherautó karburátorát szereltem. (Az volt otthon) az Opel gyújtását összekombináltam a VW-ével. Gondoltam majd kicsit többet fogyaszt és lassabb lesz, de akkoriban 180000Ft-ért igen sok benzint adtak. Amikor elkészültem a művel akkor jött a meglepetés. Nem csak hogy sokkal jobban ment mint előtte valaha is, hanem a fogyasztása is csökkent. Így is ment a bontóba vagy tizenöt évvel később.
(#) Kovidivi hozzászólása Okt 20, 2015 /

Sziasztok!
Miért van az, hogy vaterán többször összefutottam már olyan vevővel, aki csak futárszolgálattal ad fel terméket? Szerződése van, hogy éves szinten lesz X forgalma, és akkor kedvezményt kap, vagy miért? Egy 3eFt-os terméket 4eFt-ért akar feladni, persze határon túlra, ami normál postával minimum a fele lenne, ha nem kevesebb. Tudja valaki az okát?
(#) zolika60 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Egyszerű. A futár eljön a küldeményért és elvisz neked. A Postára nekem kell elvinni, vacakolnak azzal hogyan csomagoljam, papírokat kell töltögetni és ha még utánvétes is, gyakran drágább mint a futár.
(#) Kovidivi válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ennyi lenne? De én 4eFt-ot nem fogok fizetni futárköltségért, mikor 2eFt-ból megúszhatnám. Akkor most mindenki rosszul jár?
Én egyébként nem szeretem a futárszolgálatos embereket. Megmondják, hogy mikor fognak jönni, és legyek otthon, ha meg nem tudom átvenni a csomagot, akkor nekem kell telefonálni, hogy légyszi hozzátok ki, itthon leszek. Postaládába sem fogja bedobni a csomagot, mert alá kell írnom. Meg a megígért idő több órás intervallum, és van, amikor még azt sem tudják betartani. Aztán ha felhívom, akkor meg mondja, hogy fél óra, és itt van. 1 óra múlva ide is ér.
Nekem sokkal szimpatikusabb, hogy jön a postás, bedobja, ha befér, ha nem, akkor hagy papírt. Amikor nekem kedvem van, elbattyogok a postára, ideadják a csomagom, és kész.
(#) Buvarruha válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Nem akarnak kínlódni a postával és, ha van szerződésük futárcéggel akkor olcsóbb is nekik, mint a posta.
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Teljesen ingyenes, ha a vevő fizeti a futárt.
(#) Kovidivi válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ha nem akarnak kínlódni a postával, akkor nem fog rajtam keresni semmit Remélem, hogy más is árul rugót Adamo Hintához az országban...
(#) nagym6 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Én mindig megkeresem a postán (vagy PickPackPont-ra) küldő céget, és ott rendelek. Kevés, de van aki vállalja. Nem ülök egész nap a futár miatt itthon, hanem bebattyogok a postára amikor akarok, mint Te is.
A posta lehet olcsó is, nem kell minden opciót kérni. Én 85000Ft. műszert utánvéttel 2000Ft.-ért is küldöm postán.
(#) miklos1 válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 20, 2015 / 1

Száz vasútat, ezeret!
(#) Nemtudhatod válasza Petyaa hozzászólására (») Okt 20, 2015 / 1

(#) moltam válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Haladni kell a korral. Szabályozatlan keverékképzéssel nem lehet tartani a kibocsájtási normákat. Sokat fejlődött a karbikorszak óta a technika. Pl a Ladámban a röpsúlyos gyújtásnak az ideális karakterisztikát még megközelíteni sincs esélye. A karbit be lehet állítani, de akkor sem fogja olyan precízen belőni a lambdát minden üzemállapotban, mintha szabályzott injektoros lenne. Bár az újfajta szegénykeverékes közvetlen befecsis motorokról sok rosszat hallottam.
(#) Petyaa válasza Nemtudhatod hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Köszönöm nektek
(#) Moderátor hozzászólása Okt 21, 2015

A moderátorok egyelőre - amíg nem születik döntés az ügyben - fagyasztva tartják a témát. Addig is mindenkitől türelmet és főleg toleranciát kérünk!
(#) enree hozzászólása Okt 24, 2015 /

Sziasztok!
Veres-Fót-Dunakeszi-Gödöllő környékén tudtok valakit, aki komolyan foglalkozik akvarisztikával? Akvárium felszámolásból megmaradt egy nagyméretű szellemkéshal. Örökbe adnám valakinek, de csak olyan helyre, ahol jól bánnak vele és megnézhetem az akit, amiben lakni fog. Pénzt nem kérek érte, házhoz is viszem. Kérlek segítsetek.
Köszi:
Endre
(#) q765 válasza enree hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Először szellentéshalnak olvastam. Másodjára már leesett.. Én akváriumozok, de inkább növényes.
(#) enree válasza q765 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Lehet, hogy tud olyat is, én még nem tapasztaltam
(#) zoly15 hozzászólása Okt 24, 2015 /

Sziasztok!
Hengerfejez mizzéria végéhez értem.... megvolt tegnap és ma a műtét, kicseréltem a felújított HF-re.
A tömítés már elég tré volt, az 1 és a 4-es henger vízben úszott..... de még ment az autó :-O
Bővebben: Link 1

Bővebben: Link 2

Már az új Hf-el mentem is 25Km -t
(#) szamóca válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Nálam is véget ért a Tz. mizéria. Ráraktam a ks-t a mll-re , és indul is a Tz.
A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2015
(#) elektroncso hozzászólása Okt 24, 2015 / 4

Erdélyben égnek az őrtüzek. Én is meggyújtottam a magam őrtüzét itt a Felvidéken.
És persze próbáltam fényképezni is.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

S mit őriztek?
(#) elektroncso válasza pjg hozzászólására (») Okt 24, 2015 / 4

A magyarságunkat. Mert amíg őrtűz fog égni a Felvidéken addig nem veszik el ez a maroknyi idegenbe szakadt magyar. Tegnap pedig október 23.-a volt, Ő értük és égett a tűz.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 24, 2015 /

Ahha!
(#) enree válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Jól tetted! Látom, jó helyre kerülnek majd a dolgaim
(#) elektroncso válasza enree hozzászólására (») Okt 25, 2015 / 2

Szeretem a tábortüzeket. Egyszer cserkésztáborban az utolsó este raktunk egy olyan tábortüzet, ami 5 méter magas lánggal égett, sajnos csak rövid ideig. Nagyon szép volt és jól is esett a meleg mindenkinek, mert egész nap esett az eső, mindenki át volt fagyva. Az ember olyankor jön rá, mi az igazi boldogság. Nagyon hangulatos, főleg amikor már csak egyedül ül valaki mellette, olyankor lehet Gondolkodni.
A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2015
(#) enree válasza elektroncso hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Az tényleg jó lehetett.
(#) enree válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 25, 2015 /

Csak nem te írod V.Iktor szövegeit?
Következő: »»   2509 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem