Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   241 / 313
(#) kadarist válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Szia!
Jó lenne meghatározni azt, hogy mi ment át drótba! Tehát vedd elő az ohmmérődet.
(#) Laurox válasza kadarist hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Hát látod, ahhoz nem értek MÉG annyira sajnos. Elővettem, méregettem, de nem igazán tudom, hogy hol és mit? Korlátozott multiméter tudással rendelkezem... Egyelőre azt tudom, hogy hol van "szakadás". Ki lehet röhögni, de senki nem műszerrel a kezében született, vagy igen?

Mindenesetre köszönöm a "segítséget" !

Van ott egy hűtőbordára csavarozott fekete testű, három lábú valami (egy fehér nyíl mutat rá). Annak a lábai közt mekkora ellenállást mérsz?

8.90 (ami előtte volt beforrasztva, az nem mutat semmit)
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2015

Ezt ohm-ban kell érteni? Milyen állásba volt tekerve a műszered?

Ω-20k
(#) Laurox válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

ennyi:

mérős.jpg

Jó, ez 8,9 kiloohm, ott nincs zárlat. Van az a nagy hengeres fekete fekvő kondenzátor, amire szintén nyíl mutat. Azon mit mérsz az ellenállásmérőddel? Mondjuk kár volt kivenni a háromlábút...

Igen, mert cseréltem az IC-t.

A puffer kondira gondolsz? Azt is most cseréltem (bontottból, ez látszik is rajta) mert az előző púpos volt mint a teve
(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Nos helyből azt mondom neked , hogy a puffer kondenzátort fordítva raktad be .Ugyanis ha jól nézem , akkor nem a tetején szokták megfogatni ragasztóval az alkatrészeket rögzítés céljából hanem az alját.Úgyhogy szerintem nagyon gyanús az , hogy azt fordítva raktad bele.

Csináld úgy, ahogy írtam! Nem a kondenzátorra vagyok kíváncsi, hanem arra részre, amire rá vannak kötve ezek az alkatrészek. A kivett (ha az onnan lett) tranzisztoron mit mérsz?
(#) kadarist válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Nos, jogosnak tűnik a meglátás.
(#) Laurox válasza eyess hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Sajnos jól raktam be a kondit, ugyanis ügyeltem a polaritásra! Nekem is furcsa volt, hogy egy nagyon hasonló tápból kivéve fordítva van a jelölés, de hidd el, hogy jól csináltam. (meg van jelölve a mínusz a nyákon és a kondin is, mint tudjuk)

És hogyan?

Ok értem én , akkor csináljuk azt , hogy kiveszed vissza puffer kondenzátort nem kell bele tenni , és utána helyezd áram alá , és nézzük meg , hogy úgy is lemegy e a bizti .

A kivett (onnan kivett) tranzisztoron 11.4-et mértem, Ω 200 állásban. Már kezdek belegabalyodni, elnézést!

Ok! De ahányszor próbálom, annyiszor kell kicserélnem a nyákon a T 2.0 A 250V biztit!
Persze van még itthon pár darab, szóval nem gond...

Akkor ez 11 ohm, ami zárlatnak felel meg.
(#) eyess válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 / 1

Használj előtét izzót , és akkor ne megy ki a bizti.Cserébe látod az izzó fényén ha gond van.

Előtét.PNG

220 voltos körtére gondolsz? Az még van itthon valahol. Nem is rossz ötlet, de akkor nem vágja haza a tápot? (ami amúgy is xar) Bár kezd nem érdekelni már az egész, túl nagy küzdelem ez már...

Nem nem vágja haza pont , hogy megvédi.Ha gond lenne világítani fog az izzó teljes fénnyel , ha nem lesz gond csak felvillan.Nem nagy küzdelem meg lesz az csak türelem.

Köszönöm! Akkor ezzel a módszerrel küzdök tovább, hátha lesz értelme. (belehalni nem fogok az biztos!)

Várjuk a fejleményeket.
(#) zsoltee0001 válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Monitor tápot nem azért javítunk, mert nagyon életre akarunk kelteni egy 10 ezret nem érő valamit, hanem tapasztalatot szerezzünk a kapcsolóüzemi tápok terén.
Az előtét izzó minden esetbe kötelező és ez nem csak monitor tápokra érvényes.
Érdekes, a múlkor javítottam egy elég komoly tápot, annyi szűrőkondi volt rajta, hogy a 40-es izzó folyamatosan világított, holott nem volt zárlat benne
(#) Laurox válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Thank You So Much!

Meghívhatlak egy Bográcsgulyás főző versenyre? (mert nekem meg az a szakmám, azt kenem-vágom ennyire!)
(#) zsoltee0001 válasza Laurox hozzászólására (») Okt 26, 2015 / 1

Akkor hajrá, ne add föl, a pirruszi győzelem élményével sokszor fogsz találkozni
(#) Laurox válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 26, 2015 /

Most jut eszembe:

"Az előtét izzó minden esetbe kötelező és ez nem csak monitor tápokra érvényes"

Én már ezt valamilyen formában 45 (!) évvel ezelőtt láttam a nagybátyámtól!

Bedugta a banándugóval szerelt foglalatot a konnektor fázisbába majd a a Lehel hűtőszekrény rozsdás részéhez érintette a 0-át. Világított a 100-as körte, tehát a földelés rendben volt, ahogy köll!
(#) Laurox válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Köszönöm a segítséget még egyszer! Ez igazán semmiség volt a részedről!
(#) didyman válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Mondjuk én azért szoktam, mert vagy fizetnek érte, vagy nem akarom, hogy szemét legyen belőle pár alkatrész hibája miatt. Szűrőkondin biztosan nem folyhat annyi áram, hogy a körte világítson, az ilyen jelenség az aktív PFC miatt szokott lenni.
Következő: »»   241 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem