Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   20 / 204
(#) Kovidivi válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Próbáld meg megszerezni valakitől a .hex fájlt, mert ez így nem fog menni. Ez a fájl mindenkinek meg van, aki le tudja fordítani Arduino-val, tehát nem lesz nehéz dolgod. Azt pedig vagy egy másik Arduino-val, vagy pedig külső programozóval be tudod égetni, és nem lesz több gondod. Annyira összepasszol egy AVR, és a hozzá való .hex fájl, el sem lehet rontani. Erre itt vannak ezek a nagyobb projektek, és még a gyakorlott Arduinos (vagy AVR-es) is csak ül, és néz, hogy most mi a hiba. Hibát ugye lépésenként kezdünk el keresni, szakaszosan kipróbálva, mi működik, mi nem, de egy ekkora programnál, amit nem mi írtunk, ez a lehetetlennel határos (vagy túl sokáig tart).
Amit most láttál, ez az Arduino legnagyobb hátránya.
(#) sastas01 válasza vanzerr hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

A Rampshoz való 128*64-es enkóderes, SD kártyaolvasós LCDm van. A nyomtatónak felépítése még nincsen, ha elkészül, az ultimakerhez hasonló felépítése lesz, x,y szíjhajtással, zben orsóval. Meg egy heatbed, ha az számít valamit.
Ameddig nincs kész a gép, gondoltam ismerkedem a szoftveres részekkel...
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2015
(#) sastas01 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 8, 2015 /

Félig értem amit mondasz. Mondjuk ezt az egyik arduino beégeti a másikat rész, annyira nem tiszta. Erre a megoldásra is vevő vagyok.
(#) pipi hozzászólása Okt 8, 2015 /

Hali!
Láttam ma a madaras áruházban (M5 kivezető szakasznál) árulni 3d nyomigát, lehet ötletet meríteni belőle
(#) sastas01 válasza sastas01 hozzászólására (») Okt 14, 2015 /

Megoldottam a problémámat. Kb 1-2 nap angol oldal bújásával kiderült, hogy a "Marlin" mappát nem szabad a libraries mappába bemásolni. Kitöröltem és szépen lefordul és lefut.
(#) GPeti1977 hozzászólása Okt 24, 2015 / 1

Raktam fel érintőképernyős LCD kijelzőt -írtam hozzá egy kis egyszerű progit- az Sprinter firmware-t használó nyomtatómra mert a nyomtatást SD kártyáról PC nélkül nem lehetett elindítani, meg így a G és M kódokkal is tudom helyből vezérelni a gépet manuálisan.

A másik fontos hogy eddig nagyon hangos volt a gép énekeltek a motorok az alu vázon.
Kaptam valamiből bontott nema17 jellegű motorokat amin volt egy gumibak féleség, mondom mi lehet ez felteszem a gépre azóta semmi hangja nincsen, a fejhűtő eredeti ventillátort is lecseréltem zajtalanra ez nem fúj annyira de bőven elég.
(#) Phoenix225 hozzászólása Okt 26, 2015 /

Jó reggelt Szakik!
Olyan problémával szembesültem, h elgörbült az alulemezem ami a tárgyasztal... alatta fütö
olyan 4mm-s lehet, 3 helyen fúrva, rugós csavarmegoldással... Valami ötlet, tipp? cseréljek vastagabbra, vagy más anyaggal, ami nem deformálódik höre igy el? (110 fokos szokott lenni az asztal)
(#) Mdavid válasza Phoenix225 hozzászólására (») Okt 27, 2015 /

Mit nyomtatsz 110 fokos asztallal? Mert ha PLA, akkor az borzasztó overkill. Ha ABS, akkor elmegy. Amúgy nekem is ilyen lemezem van, a felfogatás ugyanez, és egy év alatt nem görbült el. Inkább attól tud elgörbülni, ha feszegeted a munkadarabot nyomtatás után. Én ezt úgy kerülöm ki, hogy üveglap van rajta, nyomtatás után ezt kiszedem, és kész. Ebből van 4-5 db mindig, eddig egyet törtem csak el, azt is azért, mert leejtettem. Szóval ezzel kerül el az alu lemez görbülését.
(#) Robkadett hozzászólása Okt 29, 2015 /

Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!
Szerintem teljesen elolvastam szinte az egészet 2012-ig
nagyon rég nézegetek 3D nyomtatókat. kiigazodni úgy látom lehetetlen, gondolok itt a pursa i3 és "fejlesztései" változatai kapcsán. Nekem nem sok időm van sajnos nulláról összeszednem mindent egy nyomtatóhoz, inkább egy DIY kit-re gondoltam, és majd azzal tanulgatom és fejlesztgetem apránként.
Milyen tapasztalatotok van? vagy épp mit javasoltok mi alapján érdemes dönteni.
Nem tudok rájönni lényeges különbségekre a különböző Pursa i3-aknál pl.
Tudom hogy csináld magad és mindenki mást javít rajta, de pl aliexpressről melyiket szabad megvenni?
nem tudok kiigazodni, mert adatok alapján ugyan azok de gyik 2015 upgraded, a másig 7th Generation stb stb.
(Sajnos a költségkeret tudom hogy kevés, de apránként talán precíz lesz a végeredményem)
(#) KBal76 válasza Robkadett hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Ha Kínából rendelsz, számolj a vámmal is. Nézz szét hátha találsz itthon vagy legalábbis EU-ból neked tetszôt.
(#) Robkadett válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Köszönöm. hasznos ötlet, mindig lefelejtem a vámpír-költséget.
még biztos sok láma kérdésem lesz a későbbiekben, de igyekszem minden kérdésem előtt újra és újra végigfutni mindent, nehogy én legyek aki 32. alkalommal ugyan azt kérdezi
(#) Cavalier válasza Robkadett hozzászólására (») Okt 29, 2015 /

Most vettem én is egyet, aliexpress-es, 234 usd volt postával (UPS), a vámkezelés+sarc 16e volt. Szóval 85e Ft-ból van kész cucc, egész korrekt, van hozzá 2x fél kiló PLA is.
(#) Robkadett válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

jól hangzik, ilyen magasságban keresgélek én is.
Sajnos egy 100 USD körüliek mind kamu hirdetések és kb másnap eltűnnek úgy látom. Nem értem mire jók

mennyi idő alatt érkezett meg?

szabad kérni majd egy képet milyet nyomtat? nagyon kíváncsi vagyok
tudom lehet millió képet találni neten, de magyar kézből, tényleg valós képnek nagyon örülnék
(#) mikrokapcsolo válasza Robkadett hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Helló! Mi egy ilyet vettünk, korábban, kicsit olcsóbban, és így nyomtat. (A szürke részek koszdarabok, lévén, hogy ez egy kulcstartó, ami használatban van)
(#) Kovidivi válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Szia. Ha a fejet cseréled rajta kisebbre, akkor precízebb nyomtatás is megoldható?
(#) mikrokapcsolo válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

0,4mm-es a fej most rajta, és ez 0,2mm rétegmagassággal lett nyomtatva. Fejből nem is néztünk kisebbet, de 0,1mm-es réteggel már próbálkoztunk, és lassabb nyomtatási sebességgel, akkor látványosan jobb felület jött létre. Arról nincs képem most.
(#) Robkadett válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Okt 30, 2015 /

Nagyon szuper, nagyon nagyon szépen köszönöm a képet!!
akkor úgy látom érdemes a hosszú postázás miatt majd egyből egy kisebb fejet is rendelnem.
(Nyomtatóm még sehol, de a Pi-n már hasít az OctoPrint )
(#) Cavalier válasza Robkadett hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Ezt vettem konkrétan, kb. 2 hét alatt ért ide. Azt írja, hogy 5 napon belül postázza, ez inkább 11 volt, de a UPS pár nap alatt idehozta. Úgy kalkuláltam, hogy ennyiből nem tudtam volna összebarkácsolni, főleg nem ilyen minőségben.
0,1-es réteggel egy 8-as anyát nyomtattam, az egész jó lett, de nagyobb dolgokat így baromi lassan nyomtatna. Egyébként sem túl gyors a technológia. Mellette a kocka-henger a cucchoz adott SD kártyán volt, teszt darab.
A halogéntök (sic!) azért lett kicsit csálé, mert elfelejtettem rendesen meghúzni az X tengely léptetőmotorján a csavart, és időnként átugrott. A beállításokkal meg kell egy kicsit játszani még. A tetejét én festettem le, ez csak egyféle anyagot tud kezelni.
(#) Kovidivi válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Ennyi pénzért már tényleg megéri inkább megvenni. A minősége is frankó!
Csak keríteni kell ezeknek a gépeknek egy külön szobát, hogy ott tudjanak duruzsolni órákon át, akár este is. Magukra lehet ezeket hagyni?
(#) KBal76 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Kénytelen vagy magukra hagyni, ha csak nincs tengernyi felesleges idôd.
(#) Kovidivi válasza KBal76 hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Óránként, félóránként ellenőrizni kell?
(#) KBal76 válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Lehet, de elôbb-utóbb megunod. Ha a gép lábai alá teszel egy-egy kemény sizvacsdarabot, akkor csendes annyira, hogy a szomszéd szobában alhass.
(#) Cavalier válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Időnként érdemes ránézni, főleg, ha olyat nyomtatsz, ami el tud válni az aljzattól, ha lejön, és elkezd spagettit nyomtatni érdemes kikapcsolni.
(#) KBal76 válasza Cavalier hozzászólására (») Okt 31, 2015 /

Ja, de az már csak kárcsökkentés, az hogy ránézünk idônként, nem javít rajta (hacsak nem valami szarvashibát orvosolunk, pl. rossz fila átmérô van beállítva amit a flow-al korrigálunk).
Egyszer ki kell ismerni a határait a gépnek, ne legyen lépésvesztés valami hibásan belôtt sebesség v gyorsulási adattól, és reménykedni ahogy a jóféle filamentben nincs semmi amitôl dugulás lehet. A felválást meg lehet elôzni, az elsô pár percben látható ha nem tapad jól le. De nekem még olyan sose volt hogy felvált volna.
(#) Robkadett válasza Cavalier hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

Köszönöm Neked is a képet (is).
Úgy látom kína+vám annyi mint közelebbről vám nélkül. És a kit sokszor olcsóbb mint ugyan ott külön külön minden (vez+motor+váz+stb stb)
Sokat játszottatok a beállításokkal? úgy látom ajánlatos egy jó filament-et találni és nem váltogatni, mert bosszúságot okozhat, hogy másképp viselkedik egy-egy gyártó anyaga.
Javasolt itthon kicsit drágábban ugyan, de jobb filamentet venni mint kintről?
(#) KBal76 válasza Robkadett hozzászólására (») Nov 2, 2015 /

A beállítgatást egyszer kell elkövetni, összeszerelés után, és hacsak nem dobálod a gépet, nem állítódik el. Ami a KIT-ek javára írható, általában felkonfigurált vezérlôt kapsz, azaz ha mindent jól csináltál akkor hamar hadra fogható géped lesz. Ha külön magad rakod össze, akkor az Arduinora ami vezérli, neked kell feltölteni a mûködtetô firmwaret, és ezen el lehet molyolni, ha nincs aki segítsen (de szerencsére sok a segítôkész fórumozó).
Nem olcsóbb legtöbbször a filament külföldrôl véve. Pl. a HERZ itthon gyárt jóféle PLA és ABS szálakat is, és az áruk is megfelelô. Ha éppen akciós kedvükben vannak, akkor kifejezetten verhetetlen áron veheted meg a kilós bundokat. Én is így spájzoltam be.
(#) Cavalier válasza Robkadett hozzászólására (») Nov 3, 2015 /

Hol találtál közelebb ennyiért? Bőven 300 EUR felett találtam, vagy olcsóbban csak nem komplett kit-et. Meg vigyázni kell, mert lehet, hogy helyileg EU-ban van, de vámszabadterületen, és ha onnan jön is le lesz vámolva.
Én úgy 10dkg anyagot elpacsáltam, mire sikerült kb. jól belőni mindent. De próbálkozok még kisebb módosításokkal, mivel lehet javítani (vagy rontani ).
(#) Robkadett válasza Cavalier hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

3 hét alatt 2x 270 euro környékén ment el (licites) prusa i3 az ebayen, 1 német egy angol volt.
Most pl van csak keret 280-ért, szóval durva tud lenni, és nagyon ki kell fogni úgy látom (2 hónapja minden nap figyelem, mert még pici hiányzik a büdzséből )
És helyesbítek a "És a kit sokszor olcsóbb mint ugyan ott külön külön minden (vez+motor+váz+stb stb)" mondatomon, hogy ez kínára igaz.
Azért néha lehidalok hogy 1000 euro körül is képesek meghirdetni ugyan azt a németek.

nagyjából igaz az, hogy 1kg filam. az kb 300-320m ? és ez alapján majd lehet jól kalkulálni amit a program számol anyagszükségletet?
(#) Cavalier válasza Robkadett hozzászólására (») Nov 4, 2015 /

Ah, so, én csak a sofort-kaufen-t néztem. Nagyon ki kell fogni, időnként eszement módon licitálnak. Pl. egy hibátlan cucc 120 eur-ért megy, ugyanazt hibásan képesek felverni 80-ig. (mondjuk ez pont egy mikrofon volt, itt offtopik )

Igaz kell, hogy legyen, ha azt írják interneten. A számítások is kb. igazolják, most pont elfelejtettem, hogy a tök hány gramm lett, de majd megmérem újra és megnézem mit ír rá a slicer.
(#) Robkadett hozzászólása Nov 5, 2015 /

szerintetek lenne értelme egy olyan oldalt csinálni ahol mindent összeszednénk egy helyre?
ötleteket, ki-hogyan csinálta, leírásokat, linkeket? egy kis bolhapiacos résszel vagy ilyesmi?
amolyan blog jellegű öszvért.
tárhelyet+domaint tudok szolgáltatni magunknak. (nem reklám, ne töröljétek plíz )
vagy halott ötlet?
azért gondoltam ilyesmire, mert komplett összefogó és egyben jó magyar oldalt nem találtam.
Következő: »»   20 / 204
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem