Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet hogy felismered erről a típusról volna szó. Csak az enyészetté vált részekről nem készült kép sajnos.
Sajnos azt kell hogy mondjam hogy erre a gépre nem vigyáztak.Ha már annyira rossz annak hangja van.És akkor ott kell lekapcsolni a gépet.Nem hagyni utána szétjáratni.amúgy igen ez az új típus.Elvileg van hozzá dobcsillagom.Üst az sajna csak az egyel régebbihez van.
Az hogy az elektronika tönkrement az ha úgytetszik a felhasználó hibája.Ez annak ellenére hogy új típus még tűrhető volt látom inverteres is.
Idézet: Minden bizonnyal igazad van. Annyit lehet még tudni hogy ez a mosógép egy külföldröl behozott használt gép, a tulajnál még kb. 1 évet ment. Ezután jelentkezett a motorhiba. A tulajdonos ezután gépet hónapokon keresztül nem használta, ezzel végleg megpecsételve sorsát a készüléknek..„Sajnos azt kell hogy mondjam hogy erre a gépre nem vigyáztak” ![]() A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2015
Sajna ez van...kár érte.De azért megmutatom hogy hogyan kellene kinéznie.Ennek ugyanaz a konstrukciója csak nem inverteres(illetve a háttérben a saját gépem)
Ez a gép a tesómnak ment.Szeretik is csak annyit róttak fel hátránynak hogy hangosabb mint a régi mert előtte inverteresük volt.Nekem ez az újfajta nem szivem csücske,sokat romlott a váz felépítés gyengébb minőségű motorjuk van és az elektronikájuk se a régi.Viszont kb 10 max 15 évet elmegy.A régi amit a fotón látsz hátul na az... az a világ legjobb mosógépe.Az szerintem 25 évet is elmegy ez is lassan a 17-18 adikat tapossa.
Üdv mindenkinek! A következő lenne a problémám: korábban már írtam, hogy nem akar a mosógépben a fűtés indulni. Akkor sikerült valahogy megoldani, de most ismét rosszalkodik. Tehát: ruha betölt, program indít, és amikor kéne a fűtésnek kapcsolni akkor semmi. Korábban írták, hogy nem ártana megnézni a vízszint szabályzót is mert ruha nélkül indul a fűtés rendesen. Na most. Régebben bejelöltem egy filccel a légcsapdán, hogy mennyi víz kéne bele, elvileg. Amikor indítottam ma ruhával volt, hogy el se érte azt a szintet, a fűtés nem kapcsolt be. Ezután a következőt csináltam: kiszivattyúztam a vizet a gépből, (ugye ruhák benne) majd újra indítottam ugyanazzal a programmal és láttam, hogy picivel a bejelölt szint fölé megy a víz a légcsapdában és amikor kellett indult a fűtés! Már a gutaütés kerülgetett a mai mosáskor, mert ezt fent leírt folyamatot minden egyes adag ruhával el kellett játszani!!! Mi az istentől lehetséges ez, hogy csak a második nekifutásra kapcsol be a fűtés???
Szerintem meg is kaptad akkor a kérdésedre a választ.Légsűrítő pucolás ha utána sem jó akkor szint.szab.csere.
És mivel takarítsam ki a légsűrítőt? Szimplán forró vizet engedek bele vagy valami mosószerrel?
Adhatsz neki vegyszert is.Ecet vízkőoldó...stb
Rendben, köszönöm szépen! Milyen érdekes, a Hajdú tárcsás mosógépekkel soha nem voltak ilyen problémák!
![]()
Úgy, úgy! Tele engeded forró vízzel, majd a samuval megkocogtatod párszor és kész! Többet nem lesz vele baj!
![]() ![]()
Én úgy gondoltam hogy kiveszi a légsűrítőt és kipucolja.
Én is csak akkor szoktam lavórba áztatni, ha nem sietős a szerelés, mert más okból nem lehet gyorsan összerakni, de kivenni természetesen minden tisztításhoz kiveszem! Nekem nagyon bevált a domestos, mert minden gumi, vagy műanyag alkatrészt szépen takarít. Nagyon hatásos szer még a sós ecet. (ezt most mondta a feleségem)
Megoldódott a probléma,3 próbamosás után van a gép.
Köszi a segítségeteket.
A legjobb mosógéptiszító a citromsavpor.De ha nagyon gatyásan néz ki akkr RO 55!Nevetni fogsz igen a rozsdaoldó!Próbáld ki úgy viszi a vízkövet mint más semmi!
Sok mindent hallottam már, ezt még nem! Ki fogom próbálni, mert amit javítani szoktam, szinte mind igényli a tisztítást! Nem lehet megértetni az emberek jelentős részével, hogy ne akkor nézesse meg a gépét, amikor már majdnem szét esik! Akkor pedig már szörnyülködnek, hogy sokba kerül a javítás! Hát, igen, ha a karbantartás elmarad, ez van!
Helló!
![]() ![]() ![]() ![]()
Szia!
Legelsőként, aki Nálatok volt, az nem szerelő lehetett, hanem egy "mágusmester", aki kicsalt Tőletek 10000 forintot! Tehát: a légsűrítőt és a szintszabályzót ellenőrizd! A motort is érdemes átnézni, a csatlakozásokat, szénkefét, tachogenerátort. A fűtés csatlakozóit is és a lengéscsillapítókat is érdemes ellenőrizni, ha már szét van szedve! Esetleg nézesd meg egy valódi szerelővel, az majd megmondja, szükséges-e cserélni, vagy érdemes javítani! Én az utóbbit mondanám, amennyiben esztétikailag a gép rendben van, nincs szétrohadva. A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Helló Tibec! Köszönöm a válaszod!
![]() ![]() ![]() ![]() Előre is köszönöm! ![]()
Itt találsz leírást és rajzot az általános működéséről és az alkatrészek elhelyezkedéséről. Talán segít.
Ez szerintem vezérlő hiba lessz.Mivel a táp itt is kapcsolóüzemű, szoktuk javasolni a szokásos táp átkondizást.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! BEKO WML-15060 KL mosógép az alany. Bekapcsoláskor egyszerre villogott az ajtónyitás és a mosás folyamatban LED. Kicseréltem az ajtókapcsolót, mert be volt égve. (Korábban már többszöri becsukásra volt csak hajlandó indulni. ZV-446 ajtókapcsoló van benne. Utána többféle beállítással és gombkombinációval próbálkoztam, már nem tudom, mi mindennel. Jelenleg ott tartok, hogy a hálózati kapcsoló bekapcsolásakor világít a mosás folyamatban,a mosás vége, és a start/stop gomb fölötti LED, a gép semmit nem csinál, és ebből az állapotból nem tudom kihozni. Lehet ezt valahogy resetelni? Sajnos ehhez nem találtam szervizmanuált a neten, csak a 8xxx-es típusokhoz. Az alapján nem tudom a teszt állapotot előidézni. Tud valaki segíteni? Ha a paneljához (processzor) kell hozzáférni, merről bontsam meg?
Startot nyomvatartva kapcsold be a gépet elvileg ez a resetje.
Motor szénkeféit ellenőrizd. Meglehet, hogy elkoptak. Az is tud ilyen hibát előidézni.
Resetelni tudtam 90 fokot kellett beállítani és úgy megnyomni a startot bekapcsoláskor.
A probléma nem oldódott meg, a gép továbbra sem indul. Keresm a hibát. A 8xxx-es hibakereső manualja jó lehet ehhez is?
Sziasztok tudna nekem valaki segíteni, 2 éves Indesit IWC 5085 mosógépem van és most hétvégén centri közbe furcsa hangot adott ki,zörgött ezért gyorsan leállítottam és a dob alatt valami be volt szorulva, hívtam szerelőt de borsos lett volna a kiszállása és kerestem másik szerelőt aki telefonon annyit mondott,hogy ezt a mosógépet nem lehet javítani mert egy öntetvénybe van benne a dob és az ajtó gumija is ragasztva van ezért nem lehet beférni a dobhoz,így ki kellene az egészet cserélni ami 30-40 ezer Ft. között lenne plusz a szerelés.Kicsit kiakadtam,hogy egy két éves gépet ki kell dobjak és másikat venni (mert nem éri meg ennyiért megcsináltatni).Tudna valaki esetleg segíteni,hogy ez valóban így van vagy megérné inkább egy másik szerelőt keresni??? Nagyon köszönöm előre is a segítséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |