Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem nem a legjobb megoldás, mert kívülről szabotálható. Jobban preferálom egy jól elhelyezett PIR beszerelését.
Egy új, vékony /esztétikus/ kivitel szépen rácsavarozható a nyíló szárnyra. Természetesen az ajtófélfánál /nyilván itt műanyag félfánál / hasonlóképpen. Amennyiben a vezeték falban érkezik, akkor csak ez a két elem lesz átható. Én legalábbis így tennék!
Üdv. Subi
Ez a PIR amit említettél ez pontosan micsoda?
Még nem halottam róla!
Mozgásérzékelő, passzív infra... Bővebben: Link
Jó az, mert így tudsz követő zónát beállítani. A PIR egyedül szerintem nem e legjobb, kell a relé is és a PIR is.
Ha az infra van csak akkor az késleltetett lesz és a betörőnek is megadja a belépési késleltetést. Ha az ablakon jön be a betörő (az ajtó mellett pl. amit ugyan az az infra figyel), akkor egyből riaszt ha van reed is. Ha nincs relé akkor késleltet az ablakon bejövetelkor is a PIR.
Lenne egy kérdésem ezt tükrözve kell kinyomtatni? (még kezdő vagyok )
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2012
Sziasztok !
Megépítettem a Wangi-féle riasztót. Minden jól működik. De úgy naponta egyszer kiírja hogy PIC restart és újraindul vagy ha nem ezt akkor az LCD-n mindenféle karaktereket kiír csak nem azt amit kellene, egy újraindítás után minden működik tovább. (A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos. Valaki megtudná mondani mi a baj? Mellékelem az általam tervezett nyákrajzot is. Idézet: Valószínű hogy a tápfesz csökkenés miatt csinálja a restartokat , a stab ic nek nem szabad melegedni ekkora terhelés mellett , nézd át a nyákot mi okozza a túlzott áramfelvételt ... „A 7805-ös stab.IC. nagyon melegszik,még hűtőbordán is langyos.”
Mekkora tápfeszt kap a 7805? Ha 12V akkor nem melegedhet, kivéve ha a kijelző világítása folyamatos!
Ha a BC639-et a nyákrajznak megfelelően ültetted be, akkor azt mindenképpen nézd át! Az MCLR lábra a22K nagyon sok! Javasolt 1K és 100n!
Folyamatosan megy az lcd háttérv. A BC639-t jol ültetem be észre vettem beültetés közben hogy az rossz a tervben.
Kikötöttem a háttérvilágítást, most már nem melegszik.
Mi a helyzet az MCLR lábbal és az újraindulással?
Ma kicseréltem 1kohmra, azóta még nem indult újra.
Most nem indul újra. De néha fogja magát és kiír az LCD fura szimbólumokat. Ez mitől lehet? Esetleg egy vezetéknél lehet érintkezési hiba és attól? PIC ugyanúgy vezérelhető a billentyűzeten keresztül, csak nem látom mit csinálok, szerviz módban újraindítom a picet utána minden helyreáll.
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
Ami csak most tűnt fel nekem! Az 5V-os körön nem látok 10-47µF közötti kondit, szerintem nem ártana! A vezeték érintkezési hibáját kizárnám, gondolom a dobozában nem sokat mocorog!
A kondi hiánya miatt "eshet szét" az LCD?
A 100nF csak a nagy frekvenciás szűrésre alkalmas, a kisebb belengéseket is meg kell fogni!
Igen a kondi hiánya tud ennél furábbakat is okozni! Javaslom a 47µF alkalmazását.
Túl hosszú LCD vezetékek, elektromágneses zavar tud ilyet okozni, esetleg túl nagy sebességgel van hajtva a kijelző.
Idézet: ezt hogy érted? „túl nagy sebességgel van hajtva a kijelző.”
Ha túl nagy a sebbesség amivel a kijelzőt hajtják, az is okozhat hasonló problémát. Mivel ez egy mások által is kipróbált kapcsolás és program, ezt a lehetőséget elvetném. A 7805 kijáratára tegyél egy 10-100µF közötti elkót, nagy valószínűséggel az összes problémádat megoldja.
Kb.: 70-80cm hosszú vezetékkel van összekötve. Az hosszúnak számít?
Szerintem igen! 20cm -nél többet nem ajánlott rátenni.
valószínűleg akkor a vezeték hosszával lesz a probléma, mert beraktam egy 10uFos kondit és ugyan azt csinálja.
Ha a vezeték hosszát vissza tudod venni a felére, az már biztosan elegendő! A 7805 gyártója is javasolja a kimenetre a kondenzátort, sőt az eredeti rajzon is szerepel egy 100µF-os.
Idézet: Elég nagy baj. Bekapcsoláskor zárlatnak érzi a stabilizátor IC. 10 - 22 µF -nál többet nem javaslok. Ha ettől jobban kell(ene) szűrni, más típusú stabilizátor/tápegység IC kell. A gyári adatlap szerint bemenetre 330 nF, a kimenetre 100 nF a javasolt. „A 7805 gyártója is javasolja a kimenetre a kondenzátort, sőt az eredeti rajzon is szerepel egy 100µF-os.” A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2015
Gondolom a 10-22µF -ot a bekapcsoláskor nem tekinti zárlatnak.
Kicsit tanulmányozd a 7805 belső kapcsolását! Ha gondolod ne tegyél oda a 100nF kívül semmilyen kondit és csodálkozz, hogy miért nem úgy működik, ahogyan azt elvárnád. |
Bejelentkezés
Hirdetés |