Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Tipikus kismegszakító hiba. Elöregedett, vagy sokat ment határérték közelében.
Üdv mindenkinek !
Remélem jó helyen kezdem! Szükségem lenne Bus 24V " Töltés közben 26,7- 27,8V rendszerébe stabil 14V 2,5A 35Watt. Ha 3A vagy nagyobb az sem gond! Mire van hozzá szükségem? Sajnos a 220V Inverter nem szinuszos és zajos a kép és hangos, Belkin ellenére. Vagy itt hová adjam neki a 24-28V bemenetet ? 220 ból csinál 110 et majd 48V ot mérésem szerint. A tranzisztor számát nem látom, de ott már a stabil 14V van a bemenő ágon is. Vagy hol mérjek és mit. És még egy kérdés. LM 7812 vel ha stabil 12V akarok, a töltési feszültség ellenére, ami 14,4 V Személykocsinál, csak 10,5 Volt jelenik meg a kimenten, holott a rajta lévő készülék 300 miliampert fogyaszt.
Hello!
- DC/DC konverterre van szükséged, van külön topikja. - A sima 7812-nem minimum 2V-al nagyobb bementi feszültségre van szüksége. LDO (LowDropOut) stabilizátorral jobb eredmény érhető el.
Köszönöm, igen tudom ,csináltam is már egy párat, de nem nyűgözött le !
Viszont nekem konkrét megoldásra lenne szükségem, nincs időm végig olvasni az összes posztot !
Helló!
Kéznél van egy BS170-es. Alkalmas lenne arra, hogy 2-2,4V-ot kapcsolgasson 3,3V gate feszültség mellett vagy más kapcsolóelem után kéne néznem? Pár száz mA-t kéne kapcsolgatni, a pontos érték csak a gyakorlatban fog kiderülni, 200mA-re számítok.
Hello! Esetleg ha lerajzolnád, hogy kötnéd be és mit vársz el tőle, mert így szerintem nem lehet kitalálni mit is szeretnél.. A tranyó bekapcsolt (RDSon) ellenállása 1,2..5ohm. Vagy, adatlap..
Körbeírom inkább.
A teljes történet az volna, hogy lesz 2 ni-cd akku és egy MCP1640-es step-up, melyet úgy gondoltam hogy 3,3V-ra állítok be. Ehhez lesz egy egy HC-SR501-es PIR mozgásérzékelő, melyből az LDO-t kiforrasztom és áthidalom, így fogyasztást spórolok, a modulban az IC 3-5V-ig működőképes. A modul kimenetére jönne egy kapcsolóelem mely egy 3 wattos narancsos CREE LED-et kapcsolna rá az akkupakkra egy előtéten keresztül, ~200mA-t gondoltam neki. Az elhalványuló fénnyel együtt a fogyasztás is csökkenni fog és végül a teljes töltöttségről merüléssel beáll napok múlva az egyensúlyi állapot és fényerő, mivel ez most egy téli napelemes koncepció lesz.
Egy régi Mac Powerbook-ban tönkrement a PRAM-ot tápláló akku. Ez egy Panasonic CGL3032 típusú 180mAh 3.7V akku. Namost ilyet beszerezni körülményes. Csak külföldről tudnék és nagyon drágán. Arra gondoltam, hogy egy lapos mobilakku-t tennék a helyére. Ez járható út lenne szerintetek? Van is itthon egy 3.7V 1350mAh kapacitású. Három érintkezője van mondjuk, nem tudom melyik 2-t lehetne felhasználni, már ha lehet.
Bővebben: Link
Akár jó is lehet, ha picit nagyobb kapacitású. >300mAh lenne ideális. Viszont elég sürgős lenne, ezért hazai pályán próbálkoznék elsősorban.
LIR2032 vagy LR2032.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2015
Kerestem LIR3032-t (nem 2032-t), de nem találtam MO-i kereskedőnél eddig.
Belefér a kisebb akku is a nagyobb helyére.
Az UF gyors dióda.. van adatlapja!
trr: 75 ns. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2015
A sebesség. A nevében (az adatlap címsorában) is benne van, hogy ultrafast. az 1N4007 csak alacsony frekvenciára jó, 50 - 100 max 400 Hz, az UF et használhatod nagyobb, 100 kHz ig egyenirányításra.
Köszi a válaszokat!
Viszont lett még egy közben... véletlenül egyenirányító diódákat vettem Schottky-k helyett. Az eddigi észrevételem hogy minimális áram mellett sokkal nagyobbat droppol az egyenirányító a Schottky-val szemben. Ezen kívül van még valami eltérés köztük, ill Ni-xx pakk töltéséhez melyiket lenne célszerűbb használni?
Az UF azért mégiscsak egy "közönséges" Si dióda, csak a technológiájának köszönhetően gyorsan kapcsol. A Schottky pedig egy kissé más rendszerű, a két réteg között van egy tiszta vezető réteg, ettől gyors, de a nyitó irányú feszültségesése is kisebb.
Hogy melyiket használod, az attól függ, milyen típusú a tápegységed. (mekkora frekvenciájú váltót kell egyenirányítania)
Sziasztok! Van egy utólag beépíthető lcd háttérvilágítás amely 8-13volt tartományban működik.hogyan tudnám beépíteni autós rádióba, ha a generátor 15 voltot ad.Vagyis hogyan tudok 15voltból 12-13 voltot csinálni? Köszi
Hello! Két soros szilícium diódán keresztül táplálod meg. Azon lesz annyi feszültségesés.
Köszi, értem nagyjából.
A tápegység most csak egy napelem, legfőképp a visszáram meggátolására van szükség, a drop változtatásával gondolom a munkaponttal lehetne még játszani.
Azzal Te biztos nem tudsz játszani. Játszik az magától, a diódán eső feszültség a rajta átfolyó áram függvénye. Ha olyat választasz, aminek jó meredek a nyitó irányú karakterisztikája, a feszültség esés sem fog túl sokat változni rajta.
Úgy értettem igazából.
Sziasztok.
Lehet rossz helyre írtam akkor kérem jelezzétek. Riasztót szeretnék építeni lenne neki 4 érzékelője és ha az érzékelők nem érintkeznek akkor világítana egy led és egy piezo hangszóró sípolna egyet. Ha pedig az érzékelők érintkeznek akkor csak a led aludjon ki. 5v körülire gondoltam. Hogyan lehetne ezt meg valósítani milyen kapcsolással?? Bármilyen segítséget elfogadok. Segítségeteket előre köszönöm.
Üdv. Érdeklődöm, hogy létezik olyan mikrokapcsoló, ami nyomásra nem zárja, hanem megszakítja az áramkört? Valami igen apró nyomógomb kellene, amit egy kvarcelemmel tudnék sorbakötni, hogy bizonyos esetekben meg tudjam szakítani a tápellátását.
A jumper-es megoldás sajnos nem járható, mert egy 3mm*6mm-es nyíláson keresztűl van csak hozzáférésen a belsejéhez. Konkrétan egy kensington zár helye a nyílás.
Valami apró lamellás megoldás is jó lenne, amit mondjuk egy fogpiszkálóval el tudnék nyomni megszakítva az áramkört ezzel. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |