Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   383 / 586
(#) stevepapa válasza tibec hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Az üstszájgumit hiába szeded le ott semmit nem látsz, és benyúlni sem lehet. Ezért írtam a fűtőbetétet, azt kiszedve lámpával bevilágítva megtalálható. Mivel mostanában minden lefelé esik így a fűtés környékén lesz az is ami benne van. Így ki lehet " piszkálni" a dolgot, érdemes minél előbb ! Az, hogy most csendesebb csak egy dolog. Elakadni, csak a fűtőbetétben tud, és azt roncsolja. Láttam olyat mikor az üstön könyökölt ki a villáskulcs ami belekerült a gépbe.
(#) tibec válasza stevepapa hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Valóban, tényleg hülyeséget írtam. Remélem, csak az üstszájgumi levételében tévedtem, a többiben nem. Én csak diesel motornál láttam, amikor a hajtókar dugta ki az "orrát" a blokk oldalán. Az is szép volt.
(#) tibec válasza Mimi01 hozzászólására (») Nov 5, 2015 / 1

Bocsi, azt tedd, amit stevepapa mond! Tényleg egyszerűbb a fűtőbetétet kivenni és tényleg csak ott a legkönnyebb kivenni, ami beesett. Esetleg, még ahol ki lehet piszkálni valamit, az a leeresztő csonk. Ha leveszed a gumicsövet, ami az üsttől a szivattyúhoz megy, talán eléred a"bűnöst"! Ez a módszer is megoldható roncsolás nélkül.
(#) Mimi01 válasza tibec hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Köszönöm a segítséget, megpróbálom vagy rá veszem a szerelőt,hogy csinálja meg,hátha......majd leírom,hogy sikerült.
(#) Szemi51 válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Üdv! A fűtőbetét nem volt zárlatos de azért tettem bele egy újat a hőérzékelő is cserélve lett. Sajnos a hiba továbbra is fent áll.
(#) yulo5310 válasza Szemi51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Ellenőrizd a vízszint kapcsolót,szénkefét,és újra vizsgálni a csatikat! Így első ránézésre a panel rendben.
(#) tibec válasza Szemi51 hozzászólására (») Nov 5, 2015 /

Tisztítsd ki a légsűrítőt is!
(#) djeno hozzászólása Nov 6, 2015 /

Sziasztok!
Még mindig Bauknecht WA2340.Régebben szenvedtem már vele,de a sok dolgom miatt félretettem.
Most ismét előkerült.A hiba az,hogy a programkapcsoló egyfolytában megy körbe,nem reagál semmire.Ha körbeér újra kezdi.Kb fél perc alatt megy körbe a program.A fűtőbetét jó,szénkeféket cseréltem vadi újak.Nem lehet ezen egy resetet nyomni valahogy?
(#) botesz válasza djeno hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Akkor pedig valamilyen hibát jelez.Nézz végig mégegyszer mindent.Segítségképp itt az SM ja.
Bővebben: Link
(#) stevepapa válasza djeno hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Szia!

A TIM motor triakját cseréld ki, első körben, ha mindent jónak találtál.
(#) Szemi51 hozzászólása Nov 7, 2015 /

Köszönöm szépen mindenkitől a jó tanácsokat még azokat megpróbálom és csak reménykedem hogy jó lesz!
(#) laladm hozzászólása Nov 7, 2015 /

Üdv mindenkinek!
Egy Hajdú HA-1100-as mosógéppel van gondom.Az összes led világit bekapcsolás után.Néha dobmozgatás után elíndul.Szürö tiszta .Cseréltem már benne szivattyút,a motorban szénkefét,ajtókapcsolót.Mi lehet még?
(#) hoize2 hozzászólása Nov 8, 2015 /

Sziasztok!

Lenne egy problémám a 31 éves Energomat mosógépünkkel. A gép Energomat 750-es hideg vizes típusú és a felhúzós AKO 12 programos kapcsolóval van szerelve.
A hibajelenség a következő:
Egyik napról a másikra olyat produkált, hogy bármelyik mosás programot választva a centrifugálás előtt, tehát az 5-ös jelzés előtt 1 vonással megállt mintha készen lenne. Kézzel segítve folytatja a programot majd jön a centrifuga ami kb 5 perc helyett 10-15 másodpercig tart. Ezután szépen leáll mintha készen lenne.
A programkapcsolót szétszedtem, mivel erre gyanakodtam és a laza sarukat a szegmensekben egyenként feszesebbre hajtogattam. Itt láttam kontakhibára utaló jeleket, minha nem lett volna tökéletes érintkezés és áthúzna.
A próba után a következő jelenség fogadott először össze-vissza engedte be a vizet és eközben szivattyúzta is ki.
A későbbi indítás után centrifugára állítva szépen lefut és az 5-ös előtt sem áll meg már. Viszont a 3-as vagy 4-es programról indítva felfőzi a vizet ( holott itt nem kéne ) és nem tud továbblépni. Ez abban nyilvánul meg hogy gondolom a lépésgátló behúzva marad és recseg a programkapcsoló vagyis leszabályozza magát. Kézzel rásegítve szépen továbbmegy a program.
Szereztem egy bontott kapcsolót ami elvileg jól működött. Ezt beszerelve a legelső jelenség fogadott miszerint megáll az 5-ös előtt egy vonással, majd manuálisan továbbléptetve rövid a centrifuga idő! Szerintem nem is fűt.
Időközben sikerült beszereznem egy zsír új kapcsolót is de most már kételkedem benne hogy ez okozná a problémát!
Amúgy a csövek tiszták mind ki lettek takarítva.Fűtőszálak szintén jók! A vízszintszabályzóba fújva hármat lekattan. De mivel a fűtőszálat is ez kapcsolja illetve a centrifugát is most erre gyanakszom!
Szerintetek mi lehet a probléma?
A gépet nem szeretném lecserélni amúgy mert az új gépekről elég rossz véleménnyel vagyok.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) frázis válasza hoize2 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Szia!
Szerintem, ha nincs érintkezési hiba, akkor csak arra gondolnék, hogy programkapcsoló összerakáskos sorrendet felcserélted.
(#) hoize2 válasza frázis hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Szia!
Hát elméletileg a kapcsolási rajz szerint jól van bekötve, de ahogy írtam egy másik kapcsolóval amire ennek a kapcsolása alapján raktam át a kábeleket is az eredeti hibát produkálja. Csak az az érdekes hogy a két kapcsolónak ugyan az lenne a baja? Vagyis mióta az eredetit szétkaptam és javítottam a saruk érintkezésén azóta az meg mást produkál! Nem megy tovább a fűtésből hanem recseg. Bár az eredetit szétkapom megint hátha valami áthúz vagy túl patent lett!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) yulo5310 válasza hoize2 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

A reteszelő elektromágnes működik?
(#) hoize2 válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Hát az jó kérdés mert az igaz, hogy csak úgy próbáltam ki hogy rajta volt a hátoldala is! Viszont ellenállást mértem 3 olyanon is ami közel hasonló értéket mutatott 2,2 kOhm. De amúgy ez azt csinálja elvileg hogy ha behúzva van akkor ne tudjon továbblépni a következő progi lépésre? Legalábbis én így értelmezem hogy a fűtési időt ennek a behúzási idejével határozza meg. vagy rosszul gondolom? De akkor ennek a centrifuga alatt is be kell húznia? Illetve az 5-ös előtt 1 vonással ahol elvileg a öblít ott miért álla meg?

Nem,hanem ha behúz akkor léptet! A tekercs ha jó,attól még nem biztos hogy kap áramot.

Értem! Most a bontásból vásárolt kapcsoló van beszerelve ami szintén az eredetileg jelentkező hibát produkálja. Tehát megáll egy helyen és nagyon rövidet centrifugál! Persze a felpörgés a normális leállás az megvan! Csak az intervallum iszonyat kicsi lett. Leveszem a hátulját és megnézem mit alakít!
(#) anemo hozzászólása Nov 8, 2015 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A napokban megadta magát a Candy mosógépünk, a dob egyáltalán nem forog. A motort kivettem, kipróbáltam (szénkefés, sorosan 150W-os izzóval kötöttem a tekercseit), működik. A vezérlőpanelon sérülést, kondi púposodást nem találok, diódák és ellenállások jók. A motor triakját teszteltem (egyenlőre a panelben, btb16-600bw), Az A1 pontjára mínuszt, A2 pontjára sorosan pár wattos izzót raktam +12V-tal. Ha a Gate-jét összezárom az A2-vel, az izzó felgyullad, de nem marad meg a tartás.

Jó az elképzelésem a triak teszteléséhez vagy próbáljam meg másképp is? Köszönöm előre is a választ!
(#) mindenes válasza anemo hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Szia! Kiforrasztva pontosabb "mérési" eredményt kapnál, a panelon vannak még egyébb passziv alkatrsézek is amik beleszólhatnak a tesztelésbe. A G egy pillanatra kell hozzáérinteni a pozitívra, ha így jártál el és az izzó nem marad égve, akkor az a triak hibás.
(#) anemo válasza mindenes hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Hello! Kiszedtem, megpróbáltam hasonló kondíciókkal és változatlan volt, viszont próbaképp megnöveltem a terhelést és így már megvan a tartás, szóval sajnos nem a triakkal van a gond, viszont így megint elakadtam sajnos
(#) yulo5310 válasza anemo hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Ajtózár?,tápfesz?,relék?

Vizet beengedi?
(#) anemo hozzászólása Nov 8, 2015 /

Betölti a vizet, szóval ajtózár jó, Relék jók, mindegyiket kipróbáltam, mindkét állásukban vezetnek. A motorhoz menő csatlakozót a napokban mértem, alaphelyzetben a mosógép testföldjéhez képest 2 ponton is 230V volt. Ha centrifugára rakom, akkor miután leszívja a vizet, kattan egyet, 230V eltűnik és 113V van egyetlen egy pontján testhez képest. Összerakom újra és ha kell most már megtudom mérni 0-hoz képest is, mivel már kimértem a motor pontjait.

Megnéztem, és ennél a kapcsolónál a lépésgátló tekercs nem húz be! Kb 1 mm-t mozdul max a program közben! 4 1/2A programot futtattam le vele! Csak akkor meg kérdés az eredetijével mit sikerült mókolni.... Ott megy minden szépen kivéve most már a 3-asról ill 4-esről attól függően, hogy melyik lett indítva nem tud lelépni. Csak ha manuális egyet tekerünk rajta, ergo itt felfőzi a vizet.
A tekercsnek mi vezérli ki az áramot? A kapcsoló manuális lépése vagy esetlegesen van köze a vízszintszabályzóhoz?

Szénkeféket gondolom már ellenőrizted.

A vízszinhez,ill. a hőfokhoz is köze van,hisz' akkor lép tovább ha a hőfokszabályzótól kap áramot. Nézd már meg víz alatt,és fűtéskor nem-e megy zárlatra a feszültség(fázis-test viszonya)
(#) yulo5310 válasza yulo5310 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Rosszul írtam,a vízszinttől kap áramot,a hőklixon kapcsol ki a megfelelő foknál!
(#) anemo válasza mindenes hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Igen, ellenőriztem, szépen felpörög 150W-os izzóval sorban.

Na viszont összeraktam és csodák csodájára elindult a motor, remélhetőleg egy tesztmosást is kibír. Lehet valami kontakt volt, de köszönöm a segítséget!
Következő: »»   383 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem