Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kenwood erősítő javítása
A példában emlegetett Sonynál a hibás tranyó az egyik fenékmerevítő takarásában volt. Ki kellett beleznem miatta az egész ketyerét. Szerinted, csuklott-e a kis japán anyukája?
Húha.Ez aztán a szakértelem.Én is elektronikai technikus vagyok de ez nemsemmi.Majd idővel én is belejövök.Ha itt hagyják az erősítőt akkor ez alapján biztos kitudom deríteni hogy mi a gond.Köszi szépen.
Csuklott mi Milyen jó hogy úgy csinálnak meg sokmindent hogy nehogy véletlenül hozzá lehessen férni
Csak 20 év szopás erősítő javításban, meg építésben és te is álmodból felköltve is tudni fogod az ilyeneket.(Egyébként ez csak hobbi nekem) De volt már olyan, hogy buli közben úgy javítottam az erősítő egyik felét, hogy a másik fele dolgozott. Szerinted szakadt-e rólam a víz, nehogy zárlatot csináljak? (2x250W-os erősítő volt és a clippere szinte világított, csak annyira volt hajtva én meg a végtranyó sort cseréltem a döglött oldalon.)
Ez tök véletlen volt. Én is már csak kínomban mértem rá, amikor már mindenen túl voltam, úgy össze volt már forrasztgatva az erőlködő, mint egy sündisznó. 2 órába telt a gyári állapot visszaállítása, amikor minden jó lett, ráadásul jó ismerősé volt, így pénzt se lehetett kérni érte. Szerintem a japók se gondolták, hogy az a tranzisztor valaha is tönkre megy. De ami elromolhat...(Murphy)
Az jó lehetett.javítod az erősítőt a másik fele meg dolgozik Hát ennyi év után már én is álmomban is tudni fogom ezeket biztosan.Én elektromos rollernél jártam úgy hogy olyan vezeték gányolás volt hogy újrakellett vezetékezni az egészet vannak fura dolgok.Ezek a japánok meg a kínaiak tudnak áramköröket csinálni.
Azért majd írj 1-2 szót, hogy mi lett. A litániámtól függetlenül simán lehet az STK is döglött, de én jobban szeretek valamit úgy kicserélni, hogy biztos vagyok benne, már csak levélnehezéknek jó.
Na, elteszem magam holnapra, mert meló van... Sok sikert, az elektronok legyenek Veled!
Okés majd írok.De ha elviszik akkor nemtudok sokat mondani róla.Legyenek veled is álmodban is tudni kell.
Idézet: „Nem akarok háborút, de a beírásod kb. olyan, hogy szerintem cseréld ki az erősítő házát, biztos az a rossz. Vagy meg tudod alapozni, hogy miért pont az lenne a hibás, mert akkor nem szóltam semmit. ” Még szerencse, mi lenne, ha akarnál. Csak azért javasoltam , mert 5 ilyen erősítőnél, ezzel a hibajelenséggel, 5-ben ez az IC volt rossz. Egyszerű kimérni, közvetlen a kimenetén DC méréssel, bekapcsoláskor ha nagyobb DC jelenik meg, biztos az IC hiba. Ha kiforrasztod kivezetéseit és nem tilt le, akkor még biztosabb lehetsz benne. IC-t vásárolni csak ezt követően érdemes. Idézet: „"A kibicnek semmi se drága?" ” Ez a mondatod tetszik legjobban, de SONY erősítővel példálózni itt, az sem semmi.. A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Ok!
Igazad van, ez tényleg erősen megnöveli az esélyét, hogy ott lesz a baj. Az, hogy az IC kiszedése után nem tilt a védelem tényleg behatárolja a hibát, de mint ahogy siminek is írtam, ha nincs bent az IC semmi sem stabilizálja a kimenetek állapotát, tehát ugyanúgy tiltódhat is. Ezt nem azért írom, hogy ellenkezzek veled, hanem, hogy ha a döglött IC-t kiszedi valaki, akkor ne rémüljön meg, hogy mégis tiltva marad a védelem, nem biztos, hogy feleslegesen dolgozott. Lehet, hogy csak egy zavarfeszültség ült rá valamelyik "lógó" vezetékre. Az egésznek a lényege, hogy a mérést és a gondolkozást semmilyen jó tanács sem helyettesítheti. A másik! Egy akármilyen alkatrész tönkremenetelének mindig oka van. Tehát, érdemes felderíteni a tönkremenetel körülményeit és ha semmi szokatlan nem történt "kívül", akkor az új alkatrész beépítése előtt erősen tanácsolt mindent körbemérni az új beépítése előtt, nehogy az is a régi sorsára jusson néhány pillanat alatt. A SONY csak azért került ide, mert nemrégiben volt, igen emlékezetes hibával és nem derül ki ugyan tisztán az írásomból, de semmi baja sem volt a cuccnak azon a 12,-ft-os tranzisztoron kívül és a márkaszerviz teljes panelcserét javasolt a tulajnak az új ár 80%-áért. Pedig csak mérni és gondolkodni kellett volna... Béke! ui: Egyébként szomorú, de lassan mindegy, hogy mi van ráírva a dobozra. Lassan mindegyiket ugyanazokból az alkatrészekből ugyanúgy építik meg, semmi fantázia, vagy egyediség. A 80'-as évekbeli erősítőkben még mind különbözött egymástól(még ugyanazon gyártó termékei is). Mindig új kihívás volt hozzáfogni 1-1 újabb darabhoz. Manapság minden Made in Taiwan, vagy Indonesia és 1 kaptafára készülnek. "Egy anyjuk van" már ennek mind... A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2013
Idézet: „Ezt nem azért írom, hogy ellenkezzek veled, hanem, hogy ha a döglött IC-t kiszedi valaki, akkor ne rémüljön meg, hogy mégis tiltva marad a védelem, lehet, hogy csak egy zavarfeszültség ült rá valamelyik "lógó" vezetékre. Az egésznek a lényege, hogy a mérést és a gondolkozást semmilyen jó tanács sem helyettesítheti. ” Ha a rossz IC nincs benne nem fog letiltani, a védelem a kimeneti DC-t figyeli. Arra viszont ügyelni kell, ennél a típusnál, hogy a hátlap csavarjai ne hiányozzanak a próba során, mert egyik csavar a GND összekötésében is benne van (sajnos), ha ez hiányzik, valóban tiltani fog..
Hello!Azt szeretném megkérdezni hogy volt-e vagy van-e valakinek egy kenwood ka-54 erősítője?
A boltba azt mondták hogy a végek bele (2SC3181 és 2sa1264)400 illetve 800Ft- lenne.Ez csak a kínai verziójú vég lenne, valakinek bontásból nem lenne ilyen végpárja esetleg?
Én HQelektronikán szoktam rendelni végfokokat
ÉS az beválik?Mert lassan már azok is kínaiak sajna
Nekem nincs vele gondom.Van hogy eredetit már nemis lehet kapni de van hogy van belőle csak picivel drágább.Én az olcsóbbat szoktam venni de ugyanúgy jó.Sőt általába mindig nagyobbat veszek mint az eredeti.
Sziasztok! Van egy Kenwood KRF-v5090D 5*100W Teljesitményű házimozi erősitőm..A problémája az neki hogy gerjed de működik normálisan,és ahogy le némitottam ugy eltünt vele együtt ez a gerjedő hang,gondolkoztam azon hogy lehet attól van mert földelési problémája van de már átnéztem az egészet és nem találtam rá utaló dolgot.Előtte is csinálta de akkor időközönként abbahagyta és jóvolt,most már véglegesen igy maradt ezzel a problémával.Valaki esetleg tud segiteni?
Üdv mindenkinek! Segítségre lenne szükségem! Vettem egy erősítőt! Az egyik oldala elszállt! Ami benne van végfokot már nem lehet kapni ami. Tud valaki nekem ebben segíteni ,h milyen jó helyette? B1490 D2250! Ez a két végfok!
Végfokot akarsz bele venni, vagy végtranzisztort? Milyen erősítő? Kapcsirajzod van?
Szia! Egy Kenwood erősítő! Nem tudom mi, ez a kettő van kimenve benne! Esetleg még meg tudom nézni az alaplap számát,ha az segít! Vagy mit nézzek meg ,mi alapján lehet megtudni ,h milyen jó még bele?
Ha esetleg netán mégis valakinek gondja akadna, akkor itt a megoldás. Mivel már pc mellett használom az erősítőt évek óta, ezért nem volt gond megnyomni a power gombot, hogy ki-bekapcsoljam. Kíváncsiságból azért ma újra rákerestem és mit találtam?
6év !!! De ez nem a rekordom. Saját idézet 2013-ból: "Egy barátomnak csináltam egy fényorgonát még 93-ban. Aztán egyszer ideadta, hogy belevágott a villám, hogy csináljam meg neki. Ez volt nagyjából 8 éve. A múlt héten felhívott, hogy megnéztem-e már?" Végül kész lett. Újraforrasztottam és jó lett. Mellékelve az én panelomról készült kép. A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2015
Urak! Ma vettem egy Krf- V5020 Erősítőt. A probléma ott kezdődik, hogy a mély kimenet teljesen néma. Hangszóró távolság beállításnál sem jön ki hang. Tud valaki segíteni merre induljak el javítás téren? Előre is Köszönöm a segítséget!
Semerre. Állítsd a front hangszórókat large-ról egyel kisebbre, addig nem lesz hang a sub kimeneten. Bár, most azt meg nem mondom, hogy ilyenkor azért illene a tesztnél zajt kiadni arra is...próbáld meg!
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
Üdv. Csak a center hangszóró méretét tudom állítani, vagy kikapcsolni. Viszont így sincs hang. Hangzást Pro Logic-ra állítva a Sub ikonjába berak egy 's" betűt. de ez sem oldja meg a gondom
Sziasztok, nem tudom tudtok-e segíteni a következő problémámban: van egy KENWOOD KRF-7775d típusú erősítőm. Sajnos ugyanezzel a problémával mér egyszer volt "szakszervizben" de több hibával kaptam vissza, mint ahogy beadtam. A hibája, hogy amint bekapcsolom, kattanás, majd kikapcsol. És ennyi. néha bekapcsol, akkor elég sokáig működik, de zenehallgatás közben is minden ok nélkül kikapcsol. Mivel nem itthoni szerzemény, japánból rendeltem, de egyébként ebben sem vagyok biztos, mármint hogy valóban onnan érkezett, mert egy közvetítő magyar cég által rendeltem meg, nincs kapcsolási rajzom, és a szerviz is azt állítja, hogy nagyon sokba kerülne, ha beszerezné, így tanácstalan vagyok mit tegyek. Ha van valakinek tanácsa, hogy mi lehet a hiba, vagy ésszerű határokon belül javítható, nagyon boldog lennék. Az esetleges válaszokat előre is köszönöm. BUÉK
Üdv Mindenkinek! Nekem van egy kenwood hifirendszerem, típusa: UD-70. Az a problémám hogy a központi egység (rádióvevő, erősítő és táp egyben, típusa: A-522) hiányzik. A grafikus equalizerét akartam csak használni típusa GE-622. Addig eljutottam hogy az equalizer csatlakozójának (ami csatlakozik a központi egységhez) melyik pinjein kapja a tápot, és be is kapcsolt a gyári demó hibátlanul megy az equalizer kijelzőjén, de sajnos sem az audió bemenetét sem a kimenetét nem találtam meg. Van sejtésem de eddig erre nem reagált a kijelző, valószínűleg azért mert a központi egységben lehetne kiválasztani hogy melyik egység menjen pl magnódeck, cd stb. Ha esetleg valakinek lenne kapcsolási rajza hozzá (neten nem találtam letölthetőt, csak ebayen jó árban) azt megköszönném, illetve ha van valakinek eladó a-522-es egysége az is érdekel! Ahol a bemenetet gondolom és próbáltam, ott van egy switch array ic ami más egységhez (cd, magnódeck) is csatlakozik és szerintem lényegében a bemeneti audió jelet multiplexeli azaz kiválasztja hogy melyik kell, ezt az ic-t data és clk lábon vezérli a main uC, de hogy honnan tudja a uC hogy melyik egység menjen az számomra rejtély. A központi egység kábelén kell hogy legyen olyan pin ami ezt az infót szolgáltatja, de ellenállás-dióda kavalkádon keresztül jut el a csatlakozóból az a 3 vezeték ami ezt az infót szerintem viheti. Holnap készíthetek fotót meg ameddig jutottam azt bejelölhetem. Ha már ideáig eljutottam akkor jó lenne ha tényleg sikerülne rendesen életre kelteni!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2016
Helló ismerősök révén egy kenwood kr 6200 hibás erősítőhöz jutottam . A hibája hogy " tuning és signal méter" izzó csere során zárlat miatt elment a világítás. A készülék tökéletesen működik a biztosítékok rendben vannak. A hiba megszüntetéséhez kérnék ötletet vagy szerviz segítséget.
Köszi: Tibor
Szia! A kapcsolási rajzán egy 7V-os szekunder, egy kapcsoló és egy 27ohm (R2) ellenállás látszik a huzalokon kívül. AC voltmérővel kövesd meddig jut el az áram.
Köszönöm reloop, az eredményről tájékoztatlak.Te ezekben a gyártmányokban jobban beleástad magad?
Szívesen! Sajnos nem vagyok a Kenwood-ok szakértője.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |