Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok!
Ennél az ic-nél mi célt szólgál a CTL láb? És azt most mire kellene kötni? Köszönöm.
Szerintetek meg lehet csinálni ezzel az áramkörrel (vagy bármivel) azt, hogy van egy gyári adó egység, ami 433Mhz-en küldi bizonyos időközönként a hőmérsékleti adatokat és ne csak a beltéri egysége írja ki a kinti hőmérsékletet, hanem a linkelt vevőegység is?
Ha a vevő reagál az adó jeleire, akkor már csak programozás kérdése.
Benne van az adatlapban, amit mellékeltél: A töltés és a kisütés FET-eket lehet vele vezérelni. A 15. oldalon bővebben le van írva mit és hogyan.
Egy 7805 és 7812 páros nem megfelelő? Mennyit a várható fogyasztás az 5 és 12 V-os ágon?
Annyit bőven elbírnak igaz, a felesleget elfűtik, cserébe viszont nem zajosak. Már csak választani kell.
Az 5V-os áramkör táplálná a PIC-t, és a kijelzőt, és a reléket is. A relék nem fogják zavarni a PIC-et? Az segít, ha 2db stabkockát építek be, és kölön hajtom a két részt? Viszont egy a szekunder.
Szerencsésebb lenne 12 V-os reléket haszálni, nem "rángatnák" be- és kikapcsoláskor a kontroller és kijelző tápfeszültségét. Egyébként a kijelző általában érzékenyebb erre. Ha csak 5 V-os reléid vannak, akkor annak inkább külön tápegységet érdemes készíteni azok számára.
Köszi, akkor bekerül a másik paneltrafó is.
Nem feltétlen kell másik paneltrafó. Egyenirányítás után beteszel egy 4700 µF -os kondenzátort, majd két 7805-öst. Az egyikről a digitális részek mennek, a másikról a relék.
Ez jobb, ezt kérdeztem lejjebb, hogy így jó-e.
Igen azt olvastam csak nem értem. Töltésnél kell bekötni vagy meritésnél vagy mindig egy fix állapotra "Normal status "?
Sziasztok!
Az ilyen rezonátorok abban különböznek csak a kvarcoktól, hogy nem kell kiegészítő kondenzátor melléjük, mert az is a tokban van? Ugyan úgy használhatóak PIC stb. mellé? CSTCR4M00G53-R0 ZTTCC3.58MG
Üdv!
A lényeges különbség, hogy nem olyan pontosak és sokkal érzékenyebbek a hőmérsékletingadozásra. Ahol nincs szükség nagy pontosságra, nyugodtan lehet használni kvarc helyett.
Na ezzel is okosabb lettem,én úgy tudtam,hogy ezek pontosabbak mint a két lábú társai.
A három lábúak sávszűrők. Amire például 10.7MHz van írva az egy 10.7MHz-es sávszűrő, leggyakoribb felhasználási helye a rádióvevők FM középfrekvenciás fokozatában van. Persze gyártanak belőle több frekvenciára (pl.455kHz ez AM KF) és többféle sávszélességgel.
Persze lehet belőle oszcillátor építeni.
Igen, azok kifejezetten kerámia szűrők, ezek viszont kerámia rezonátorok.
Ha 3 db 3,7V-os Li-Ion akkumulátort sorba kötök, tölthetem őket egyszerre 11,1V-tal, vagy szét kell őket szedni előtte és külön-külön tölteni?
Az áramának is egyformának kell lennie és akkor úgy jó.
De szerintem külön is ki kéne vezetékelned és balanszba tölteni őket. A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
Sziasztok!
A boltban kapható ledes "izzók" esetében mitől függ, hogy dimmelhető-e vagy sem? Beépítettem a kapcsoló mögé egy fényerőszabályzót ami kifejezetten ledes lámpákhoz való. De csak dimmelhető lámpákkal "izzókkal" működik.
3,5-ös sztereo jack dugó forrasztása után hogyan érjem el, hogy az oldalak ne érjenek egymáshoz? Ki milyen technológiát használ? A burkolat fémből van és fülhallgatóhoz használom.
Szoktak adni a dugóhoz egy kis műanyag csövet, amit forrasztás után rá kell húzni, és úgy rácsavarni a házat, és így a lábak nem érhetnek a házhoz. A lábakat meg úgy hajlítod, hogy jó legyen!
Én inkább valami térkitöltő anyagra gondoltam.
Zsugorcső. Ha kitöltöd valamivel, hogyan fogod rátekerni a házat? Ha a házat rakod előbb rá, majd kitöltöd, nem lehet szétszedni.
A belső felépítéstől (elektronikától) függ, hogy dimmelhető-e vagy sem.
Igen eddig én is eljutottam....
De pontosan miben különbözik? |
Bejelentkezés
Hirdetés |