Fórum témák
» Több friss téma |
Tápegységeket kellene átnézni .
anno mar nezegedtem szemmel lathato hiba nem latszot rajta valami konkretum h mit keressek kondi stb...??
Nem mindig látható ez szemre , ezt mérni kellene az már támpont lenne .Konkrétumot is csak , így lehetne mondani.Lehet keresni kontakt hibát forrasztási hibát stb. Ilyenek is okozhatnak olyan jelenséget , hogy eleinte nem , de később még is be jön a kép .
az a gáz hogy egy mezei multim van csakk azzal meg nem sokkra megyek sajnos de neki állok holnap valamit kutatni rajta hátha belebotlom a hibába egyszer köszi a kiindulasi pontott!!!
Esetleg , ha ez segítség , akkor , ha előjön a hiba , tehát nem lesz kép , akkor a tévé hátulján , a panelokon mondjuk egy műanyag alkalmatossággal próbáld kocogtatni , hátha csak forrasztási hiba , és mákod lesz , ha valahol éppen kocogtatod , és bejön a kép.Ezzel be tudod esetleg határolni a hiba helyét .Ja ehhez le kell majd venni a tévé hátulját.Ha nem lesz hatása , akkor bizony ott már ez kevés , és mérni kellene alkatrészeket , feszültségeket stb .
A kijelzőn belül van megnyűlás, kár is erőlködni, jellegzetesség az olcsó kijelzőknél.
anno mikor szét szedtem meg is ilyedtem mert már volt képernyö csere az elözö tulajnàl csak ö nem szolt ott a csatikrol le voltak vagdosva a vezetekekk és ugy volt néhànyszál direktbe forrasztva de azz a furcsa hogy egy idö után beindul azért zárom ki a képernyö hibát !!!
Az pont képernyőhibára utal meg a kinézete is, bónusz ha CHI MEI kijelzője van. A kijelző működéséből adódik, hogy más nem nagyon lehet, talán az LVDS, de nem valószínű. A kijelzőn belüli vezetősávok nyúlnak meg ilyenkor, konkrétan a tápvezetékek. Ezért van, hogy X idő után feltöltődik a kijelző és magához tér, de olyankor sem működik rendesen, lassabb a kijelző mint kéne.
itt van 2friss kép a panelrol!!
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2015
Sikerült lefotózni a hibától legtávolabbálló panelt.
![]()
termeszetesen nem gyari allapot menyit ken h ki adjon az a piros gondolom a pozitiv lesz nemdebar??
Attól függ, hogy "hanyas" a kijelző. Az ekkora kijelzők általában 12V-ról mennek, de előfordul 5V is. Ha ezek közül egyik sem, akkor baj van.
ez egy hatalmas 0 mutatt egyik vezetek a piroshozz (kondi lába )masi kest innen hova tovább???
Kérlek próbálj magyar nyelven érthetően írni, mert egy szót sem értek abból amit "írtál".
Bocs! ugy tettem ahogy mondtad kimértem de semmit nem mutatott a teszter egyikszála a piros vezetékhez a mi egy kondinak a lábához van forrasztva a másik a testre.
Bekapcsolva mérted?
ismét meg mértem de most a kondi mind két lábához tettem a tesztert és 11v mutatott de elisment egy idörre a háttérvilágitás lehet az a kondi a ludas???
Akár az is előfordulhat, de ez így nem nagyon fog menni. Pontosan 11V-ot mutatott?
igen töbször is meg mértem az egy 10v 1000mf os kondi porobáljam cserélni!!!??
Ha a 10V-os kondin 11V-ot mértél, az régszen rossz, valamit rosszul mértél szerintem, mert, ha így lenne, akkor annak a Tv-nek lenne még baja bőven.
![]()
Van is baja elég mamár besekapcsol.
Ha hidegben nem jelentkezik a hiba, akkor akár valami túlmelegedés is lehet a kiváltó ok.
És ha benn a lakásban meleg van, továbbá - a TV be van dobozolva - az eléggé "zárt osztály". Én az Orion tévémnél az alaplapi (mainboard) procijára tettem rá egy régi videókártya hűtőbordát. Közepére a számítógép processzoroknál használatos hővezető pasztát, a négy sarkába pedig egy egy csepp pillanatragasztót. Azzal jelenleg így néz ki a lap - amely bedobozolva úgysem látszik, ám némiképp jobban hűt, mint az a gyárilag ráragasztott, és össze-vissza hajlingatott "hőelvezető fekete lemezke-szerűség".
Sziasztok!
Van egy Samsung LCD tv, ami azt csinálja, hogy bekapcsolás után 20percel kikapcsol magátol, majd a "standby" lámpa 4-et villant és visszakapcsol. Jó a kép, az inverter tekercsek sem szakadtak, égést, elko dagadást nem látok. válaszokat előre is köszi! Vaszkó
Pedig ez jellegzetes táphiba ami leáll, majd újraindul.
Köszi a választ!
Szerintem ma lecserélem az összes kondit, ha pópos, ha nem! Nem tudod, hogy a 4 villogás mit jelent? A régi SONY tévém is csinált ilyet, ha valami gondja volt. Pl: amikor az antenna vevő része "beadta a kulcsot", akkor 3-at villogott a késznléti ledecske.
Amikor bekapcsolod akkor is villog nem? Négyet? Ha hibakódot villog, akkor nem is fog elindulni, szerintem csak simán újraindul.
Sziasztok.
Alábbiakban szeretnék segítséget kérni, barátom TVjéhez: Adott egy LG 32LG5600-ZB.AEUQLJG típusú TV. Néha esti kikapcsolás után, reggel nem kapcsol be standby-ból, csak a LEDje villog erős-gyenge váltakozásban. Máskor meg jó. Tegnap felkondiztam a táppanelt, elsőre bekapcsolt magától, majd kikapcs és azonnali bekapcs után újra villogott a LED, sajnos nem számoltam mennyit, vagy meddig csinálja pedig lehet haszna ha ez hibakód.(kép, hang nincs). Szervízkönyvet nem találtam hozzá, ha elég ennyi infó róla, kérlek linkeljetek egyet nekem, de gondolom kell majd a panelek típusa belőle ![]() További próbálgatásokat vagy infó nem azonnal tudok adni,mert nincs nálam a TV. Tippeket szívesen elfogadok, csak multiméterem van és forrasztóállomásom, de rajz nélkül mérni sem tudok mit. Szkópom nincs. A 71-ből már 46 oldalt elolvastam a ebben a topikban,keveset tudtam rávetíteni. Köszönöm előre is. Szép napot. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2015
Mérd a tápfeszültséget amikor kapcsolgatod. Ha stabil miközben nem indul, akkor nem a táppal van a gond.
Szia! Kèpzeld!!! Ismèt szètszedtem , hogy összeìrjam a kondikat, aztàn összeraktam, de a hàtoldali borìtàst nem tettem vissza. Tegna 5kor bekapcsoltam, hogy nèzzem picit, mìg az idegeimre nem megy a villogàs, ès làss csodàt, hibàtlanul ment reggelig egyetlen kikapcsolàs nèlkül. Nah ez a 22 csapdàja!!
![]()
sziasztok van egy philips 42pfl3605h/ lcd tv amit bedugok az áramba nem csinál semmit nincs készenléti led sem.A tápot mérve nincs 12v,24v,5,(standby) volt benne egy ilyen standby ic tny277pn ezt kicseréltem hátha de semmi nincs 5 volt.Merre keressem tovább a probléma okát?a táp ami benne van:: 715g3812-p01-h20-003d.segítséget köszönöm
|
Bejelentkezés
Hirdetés |