Fórum témák
» Több friss téma |
Ez hobby cnc, hobby lézerrel. Ha fürgébb kell, akkor co lézer vagy van valami galvó vagy mi is.
Sziasztok!
Egy napraforgó közepe lesz, ami egy terrárium szellőzőjeként fog funkcionálni. Összesen 966 darab 2-es furat. 12000-es fordulattal (sajnos csak ennyit tud a gépem) és 600-as percenkénti előtolással 18 percembe telt a fúrás. A tervezés és programozás nagyjából fél órát vett igénybe. A napraforgó szirmai valószínű hagyományos eszközökkel lesznek kifaragva, azért nem is akarom berakni ebbe a topikba. Egy nagyon kedves hölgy ismerősömnek készítem, akinek a kedvenc virága a napraforgó.
Milyen gyártmányú fúród volt?nem ment ki az éle? Hűtés? Anyag? A mancs persze ment. Én most haladok az 511 lukammal 0,7-es fúróval plexibe. Ez nem egyszerű művelet. Csak víz alatt megy. Minden részletet dokumentálok magamnak, mert annyira nehéz volt ráállni. Eddig 9 fúró mínusz a beállítás. Egy csak attól eltört, hogy leejtettem. A fúrás most már szépen megy 1 fúróval is.
Ez valami rétegelt lehet, ha jól ,látom.
Sima HSS fúróval fúrtam fenyődeszkába. Nem használtam hűtést. Pár helyen, ahol sok volt a gyanta, kicsit megégett a fa. A fúró jól bírta.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Éppen ezért kérdeztem. Nem láttam jól a képen, de akkor tényleg meg-megégette. Mivel sikerült ezt a lukhalmazt megszerkesztened?
a karis képkeretek elkészültek, ezért volt időm egy kicsit szórakozni is.
próbálkoztam a függőleges kitöltéssel, 0,2 és 0,5mm -es távolsággal. továbbra is 2w, 445nm. a sebesség változó volt, de átlag 1000mm/m. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
Egyszerűen leprogramoztam. Amint hazaérek, megosztom a g-kódot.
Ennyi az egész. Igazából a belső ciklus if nélkül önmagában is megcsinálná az összes furatot, így viszont lényegesen gyorsabb.
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2015
Köszönöm! Ismét tanultam valamit. Eddig azt gondoltam a G-kóddal ilyet nem lehet, csak lineáris végrehajtásra jó. Lenyűgöztél. Soha nem késő tanulni.
Szia! Én sem tudtam, hogy ilyet el lehet követni G-kódban. Köszönet hogy megosztottad.
Szívesen! A G kód tulajdonképpen egy magas szintű programnyelv, ciklusokkal, feltételes elágazásokkal, belső és külső függvényhívásokkal, paraméterátadással...,, egyszóval szinte bármit le lehet programozni benne.
Szia. Nagyon ügyes vagy, jövő karácsonyra megcsinálom, remélem nem baj.
Dehogyis, a legnagyobb dicséret a másolás.
Sziasztok. Unatkoztam, ez lett belőle.
Szép munka.
A "torony" miért került rá, milyen funkciót szánsz neki?
Légterelő, csak 90 fokban elfordult
Remélem zsákfuratok, ahogyan illik
Az az X tengely hídja, ha automata szerszámadogató lenne belőle.
Nagyon jó. Kicsit meglepődtem, hogy 11 szerszám van egy oszloban. 10 esetén könnyen azonosíthatóak ugyanis. Pl. 3 oszlop 4-es szerszám a 24. lesz a mach3-ban. Sok kínai szerszámon nincs rajta a méret, így pedig könnyen azonosíthatóak maradnak.
Szerettem volna "marómotort" is rátenni, de nagyon kitakarta volna a szerszámokat, ezért nem került fel rá.
Régebbi labotápom előlapját gondoltam újra.
Ehhez nincs mit hozzátenni. Szép lett.
Ez csodálatra méltó! Egyik legszebb és legletisztultabb előlap, amit itt a fórumon láttam. Nagyon szép, gratulálok. Semmi csicsa, semmi gagyiság. Ez profi lett!
A készítésről elárulnál néhány gondolatot? (Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy milyen szerszámmal és milyen marási paraméterekkel készült a munkadarab) Köszönöm!
Köszönöm az elismerő szavakat neked és kameleon2nek is.
Szívesen leírom a készítését. A 2.91mm vastagságú alumínium körbevágása és minden kivágás rajta egy 10fokos 0.1-es törött kb 10fok 0.4-re köszörült tűvel készültek 0.2mm-es fogással 300mm/min sebességgel 12 ezres fordulattal, közben WD40-el időnként megfújtam. A feliratok 30 fokos 0.3-as tűvel készültek 0.4mm mélyen ugyanolyan paraméterekkel, mint a kivágások. Marás után nirohigítóval tisztítottam majd PRIMER korróziógátló alapozóval - alura is kiválóan tapad- beecseteltem a feliratokat. Száradás után egy műanyag lappal letoltam festéket és P180-as papírral szálcsiszoltam.
Logikus, áttekinthető, szép előlap. Ritka az ilyen, gratulálok. Csak nem értem, ha már betűket raksz rá egymás mellé sorba, akkor miért nem formálnak azok magyarul érthető szöveget.
Szerintem azért, mert neki az tetszik és ahogy olvasom, nem neked csinálta!
Sziasztok. Mai unatkozásom eredményei.
Készítettem egy praktikus eszközt. Ez a 0,6W-os ellenállásokhoz való, az általam leginkább használatos. 10mm-es alumíniumból
|
Bejelentkezés
Hirdetés |