Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC munkáink

Témaindító: SALáta, idő: Dec 26, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   18 / 31
(#) sunraw válasza StefuPeti hozzászólására (») Dec 4, 2015 /

Ez hobby cnc, hobby lézerrel. Ha fürgébb kell, akkor co lézer vagy van valami galvó vagy mi is.
(#) varttina hozzászólása Dec 8, 2015 / 4

Sziasztok!

Egy napraforgó közepe lesz, ami egy terrárium szellőzőjeként fog funkcionálni. Összesen 966 darab 2-es furat. 12000-es fordulattal (sajnos csak ennyit tud a gépem) és 600-as percenkénti előtolással 18 percembe telt a fúrás. A tervezés és programozás nagyjából fél órát vett igénybe. A napraforgó szirmai valószínű hagyományos eszközökkel lesznek kifaragva, azért nem is akarom berakni ebbe a topikba. Egy nagyon kedves hölgy ismerősömnek készítem, akinek a kedvenc virága a napraforgó.
(#) kameleon2 válasza varttina hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Milyen gyártmányú fúród volt?nem ment ki az éle? Hűtés? Anyag? A mancs persze ment. Én most haladok az 511 lukammal 0,7-es fúróval plexibe. Ez nem egyszerű művelet. Csak víz alatt megy. Minden részletet dokumentálok magamnak, mert annyira nehéz volt ráállni. Eddig 9 fúró mínusz a beállítás. Egy csak attól eltört, hogy leejtettem. A fúrás most már szépen megy 1 fúróval is.
(#) guliver83 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Ez valami rétegelt lehet, ha jól ,látom.
(#) varttina válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Sima HSS fúróval fúrtam fenyődeszkába. Nem használtam hűtést. Pár helyen, ahol sok volt a gyanta, kicsit megégett a fa. A fúró jól bírta.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) kameleon2 válasza varttina hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Éppen ezért kérdeztem. Nem láttam jól a képen, de akkor tényleg meg-megégette. Mivel sikerült ezt a lukhalmazt megszerkesztened?
(#) sunraw hozzászólása Dec 8, 2015 /

a karis képkeretek elkészültek, ezért volt időm egy kicsit szórakozni is.
próbálkoztam a függőleges kitöltéssel, 0,2 és 0,5mm -es távolsággal.
továbbra is 2w, 445nm. a sebesség változó volt, de átlag 1000mm/m.
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2015
(#) varttina válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 8, 2015 /

Egyszerűen leprogramoztam. Amint hazaérek, megosztom a g-kódot.
(#) varttina válasza varttina hozzászólására (») Dec 9, 2015 / 2

Ennyi az egész. Igazából a belső ciklus if nélkül önmagában is megcsinálná az összes furatot, így viszont lényegesen gyorsabb.
  1. g0 x0 y0 z5 s12000 f600
  2.  
  3. #11=[360/[[sqrt[5]-1]/2]] (konstans)
  4. #20=0 (szogtartomany)
  5. o4 while [#20 lt 360]
  6.   #1=0 (iranyszog)
  7.   #18=1 (sugar)
  8.   o3 while [#18 lt 44]
  9.     o10 if [[#1 ge #20] and [#1 lt [#20+30]]]
  10.         g81 @#18 ^#1 z-10 r1
  11.     o10 endif
  12.     #18=[#18+[1/#18]]
  13.     #1=[#1+#11]
  14.     #1=[#1 mod 360]
  15.   o3 endwhile
  16.   #20=[#20+30]
  17. o4 endwhile
  18. g0 z10
  19. m2
A hozzászólás módosítva: Dec 9, 2015
(#) kameleon2 válasza varttina hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Köszönöm! Ismét tanultam valamit. Eddig azt gondoltam a G-kóddal ilyet nem lehet, csak lineáris végrehajtásra jó. Lenyűgöztél. Soha nem késő tanulni.
(#) Szammer válasza varttina hozzászólására (») Dec 9, 2015 /

Szia! Én sem tudtam, hogy ilyet el lehet követni G-kódban. Köszönet hogy megosztottad.
(#) varttina válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 9, 2015 / 1

Szívesen! A G kód tulajdonképpen egy magas szintű programnyelv, ciklusokkal, feltételes elágazásokkal, belső és külső függvényhívásokkal, paraméterátadással...,, egyszóval szinte bármit le lehet programozni benne.
(#) StefuPeti válasza csatti2 hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Szia. Nagyon ügyes vagy, jövő karácsonyra megcsinálom, remélem nem baj.
(#) csatti2 válasza StefuPeti hozzászólására (») Dec 19, 2015 /

Dehogyis, a legnagyobb dicséret a másolás.
(#) StefuPeti hozzászólása Dec 23, 2015 / 6

Sziasztok. Unatkoztam, ez lett belőle.
(#) Alkotó válasza StefuPeti hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Szép munka.
A "torony" miért került rá, milyen funkciót szánsz neki?
(#) Gafly válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Légterelő, csak 90 fokban elfordult
Remélem zsákfuratok, ahogyan illik
(#) ktamas66 válasza Gafly hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Az az X tengely hídja, ha automata szerszámadogató lenne belőle.
(#) granpa hozzászólása Dec 23, 2015 /

Tréfarépa volt némelyeknél a menü úgy látom.
(#) csatti2 válasza StefuPeti hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Nagyon jó. Kicsit meglepődtem, hogy 11 szerszám van egy oszloban. 10 esetén könnyen azonosíthatóak ugyanis. Pl. 3 oszlop 4-es szerszám a 24. lesz a mach3-ban. Sok kínai szerszámon nincs rajta a méret, így pedig könnyen azonosíthatóak maradnak.
(#) StefuPeti válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 23, 2015 /

Szerettem volna "marómotort" is rátenni, de nagyon kitakarta volna a szerszámokat, ezért nem került fel rá.
(#) tkovacs hozzászólása Dec 24, 2015 / 13

Régebbi labotápom előlapját gondoltam újra.
(#) kameleon2 válasza tkovacs hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Ehhez nincs mit hozzátenni. Szép lett.
(#) Zoli_bácsi válasza tkovacs hozzászólására (») Dec 24, 2015 /

Ez csodálatra méltó! Egyik legszebb és legletisztultabb előlap, amit itt a fórumon láttam. Nagyon szép, gratulálok. Semmi csicsa, semmi gagyiság. Ez profi lett!

A készítésről elárulnál néhány gondolatot? (Elsősorban arra vagyok kíváncsi, hogy milyen szerszámmal és milyen marási paraméterekkel készült a munkadarab)

Köszönöm!
(#) tkovacs válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 24, 2015 / 1

Köszönöm az elismerő szavakat neked és kameleon2nek is.
Szívesen leírom a készítését. A 2.91mm vastagságú alumínium körbevágása és minden kivágás rajta egy 10fokos 0.1-es törött kb 10fok 0.4-re köszörült tűvel készültek 0.2mm-es fogással 300mm/min sebességgel 12 ezres fordulattal, közben WD40-el időnként megfújtam. A feliratok 30 fokos 0.3-as tűvel készültek 0.4mm mélyen ugyanolyan paraméterekkel, mint a kivágások. Marás után nirohigítóval tisztítottam majd PRIMER korróziógátló alapozóval - alura is kiválóan tapad- beecseteltem a feliratokat. Száradás után egy műanyag lappal letoltam festéket és P180-as papírral szálcsiszoltam.
(#) Alkotó válasza tkovacs hozzászólására (») Dec 27, 2015 /

Logikus, áttekinthető, szép előlap. Ritka az ilyen, gratulálok. Csak nem értem, ha már betűket raksz rá egymás mellé sorba, akkor miért nem formálnak azok magyarul érthető szöveget.
(#) Nemtudhatod válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 28, 2015 / 2

Szerintem azért, mert neki az tetszik és ahogy olvasom, nem neked csinálta!
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jan 3, 2016 / 5

Készítettem egy praktikus eszközt. Ez a 0,6W-os ellenállásokhoz való, az általam leginkább használatos. 10mm-es alumíniumból
Következő: »»   18 / 31
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem