Fórum témák
» Több friss téma |
Hát majd meglátjuk. Több programmal is mértem, mindegyik sokkal forróbbnak méri a magokat mint a processzorburkolatot
Egy kérdés. A kupakot hogy tudom levenni? Van másik processzorom ami csupán 100 Mhz-el gyengépp szóval nem sajnálom, de jó lenne életben tartani ezt. Mivel a másik proci energiatakarékos változat és gyengébb
Akkor úgyis késő van. Ráeresztek egy játékot ami a gép határait súrolja, aztán ha gond lesz vele vissza rakom a régit és kísérletezek, addig meg hagyom. köszi az infót
Sziasztok! Van egy MSi gtx 295 ös videokártyám sajnos nincs rajta kép!Van rajta egy APW7142 tipusu ic ami megpukkant
3A, 12V, Synchronous-Rectified Buck Converter, ennyit találtam az alkatrészről. És aszt szeretném kérdezni hogy mivel tudnám helyettesíteni? Gondolom ez állítja elő az 5 voltot ! Előre is köszönöm! Esetleg bontott de jó érdekelne! A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Ezt leginkább önmagával lehet helyettesíteni, érdemes lehet hibás kártyákat keresni amik már szét vannak sütögetve, biztos van belőlük bőven és az olyanokhoz olcsón hozzá lehet jutni..
![]()
Sziasztok,
Kínos helyzetbe kerültem, mert segíteni akartam egy ismerősömnek de ahogy most áll, még ártottam is neki ![]() Röviden: számítástechnikához nem értő ismerősöm hívott hogy nézzek már rá a gépére, mert nagyon vacak. Ránéztem. Fél giga RAM volt a régi asztali gépben (win XP op rendszerrel). Mondtam neki ez már csoda hogy elindul, fel kéne turbózni RAM-mal, és utána tennék rá egy újabb op rendszert is. Így is történt, elhoztam magammal a gépét, vettem bele 1,5 giga RAM-ot (DDR 1-est, mert ez egy elég régi gép, ilyen kell bele), beleraktam, elindítottam... és semmi. A képernyő teljesen sötét marad, mintha rá se lenne kötve a gépre. Gondoltam hátha rossz a bele vett RAM, kivettem (csak az eredeti fél gigást hagytam benne), de már a nélkül sem indul. Azaz a gép elindul szépen, felzúg, a led-ek világítanak. Klaviatúrán is felvillannak indításkor a ledek, az egér is ledje is villan, szóval olyan mintha gép menne jól, csak éppen a monitor marad tök sötét. Arra is gondoltam hogy valamiért nem szereti az én monitorom, rákötöttem egy másikra a családból, de az is teljesen sötét marad. Többször próbáltam, semmi. Néha még sípolt is egy hosszút meg utána két rövidet (folyamatosan újra és újra) a gép. Mit lehet még tenni? Amikor nála voltam akkor még működött a maga nagyon lassú módján ![]()
Csak kontakthiba, pucold meg az érintkezőket, vagy mozgasd meg a ramokat kártyákat, különösen a videókártyát. az AGP foglalat a kontakthiba királya.
Nos két hiba is csúszott a gépezetbe .Ahogy olvasom , akkor te bent hagytad az 500Mb - os ramm - ot , és tettél még mellé egy 1 Gb - osat.Na ez az a felállás ami nem működik , ugyanis csak egyforma rammokat lehet tenni bele , mert akkor hiba lép fel.Vagy el sem indul , vagy , csak az egyik fog működni.
A videó kártyát nézd meg lehet , hogy kimozdult a helyéről , és az 1 Gnb os rammot tedd a processzorhoz legközelebbi foglalatában az első helyre , és Kapcsold be. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Szia, köszi, ezt már én is próbáltam, kétszer is, semmi
![]()
Hát nem tudom, egy számítástechnikai szakboltban vettem a RAM-ot, ahol egyébként javítással is foglalkoznak, kérdeztem hogy így jó-e, mondták hogy jó.
Meg mint írtam már úgy sem megy, hogy ha kiveszem belőle az most vett ramokat és csak az eredetit hagyom a helyén. Mindegy, mivel más tippem nekem sincs, megpróbálom újra, 1 Gb-os RAM-ot előre, videokarit újra kiveszem majd alaposan belenyomom a helyére, hátha, de kissé szkeptikus vagyok ![]()
Két számítógépnél tapasztaltam a következőt. Amikor újak voltak, kb. 3 éve, akkor frissen telepített WinXp és driverek fel után a gép indulása rövid idő volt. Most 3 év múlva ugyanazok a gépek teljes formázás, ugyanaz a WinXp CD telepítés, ugyanazok a driverek, még semmi frissítés, tehát minden ugyanaz, és a két gép kb. 2x-3x annyi idő alatt indul el, mint újkorában.
Esetleg a proci programozottan lassul, vagy mi lehet ez? Valamit féket bekódolnak valahova a gyártók?
Ez a legkevésbbé sem igaz, a méretnek nem kell egyformának lennie, de még a bank méreteknek sem feltéltenül. A legrosszabb eset is az, hogy nem megy dual channel-ben, de annál a gépnél erről nincs szó. Mivel azzal a rammal sem megy amivel eddig ment, ott másról van szó.
És nézd meg a monitor csatlakozását a videó kártyánál is nem nyomódott e be egy tű érintkező stb.
A rammok pedig csak úgy tudnak Dual módban működni , ha egyformák , ha ez nem így van akkor nem fog menni.
Ez azért van, mert telitődik közben a HDD, a fileok töredeznek, ráadásul egyre többmindent kell betöltenie a windows-nak, mivel sokmmindent tárol ami az idő előrehaladtával növekszik. Ha a driver betöltés megvan, tehát az üdvözlőképernyőt bámulod, akkor meg a sok induló program lassítja, de még az asztali parancsikonok is lassítják, mert sokféle van. A HDD-k elérési ideje pedig nagyon magas, ezért gyorsulnak a gépek az SSD-től még olyankor is, ha az olvasási sebességük lassabb, mert a fileok elérési ideje egy öregebb HDD-nél 20-30ms, egy SSD-nél 0.2ms, ezer file-nál kiszámolható a különbség.
WOOOW működik!!!
![]() Köszönöm nektek! ![]() A videokarira konkrétan rátenyereltem de úgy hogy meghajlott az alaplap, de a lényeg hogy most működik ![]() Az eredeti fél gigás RAM-ot kivettem, és betettem helyébe az új 1 Gb-ostat. Na most legalább van lehetőségem lementeni a gép tartalmát a külső vinyómra. De aztán kénytelen leszek betenni a fél gigás ram-ot is, mert a win 7-hez kell minimum másfél giga, még is elég szűkös.... meglátjuk, ma este elleszek ezzel ![]() Köszönöm a jótanácsokat!
"A rammok pedig csak úgy tudnak Dual módban működni , ha egyformák"
Mármint hogy egyforma méretűek? Van egy 1 gigás, egy fél gigás, meg két darab 256 mb-os.... Nekem ez új hogy csak azonos méretűek lehetnek. Biztos ez? Amikor vettem a nagyot tegnap, még rá is kérdeztem hogy számít-e a sorrend, előre kell-e tenni a nagyot, de azt mondta a szakember hogy elvileg nem számít. Ez egy régi megbízható bolt, nem hiszem hogy átvágnának.
Csak ügyesen most már.Ha meg van a lementés , és telepíteni akarod a win7 et , akkor ha a te géped jobb , akkor inkább abban telepíts gyorsabban fog menni , és biztos lesz .Azután meg vissza teszed az ismerős gépébe a hdd - ét , és a rammokkal ráérsz utána foglalkozni.
Ha csak egy 1 db rammot használsz , akkor mindig az első slotba kell tenni , ha kettőt , akkor , ha 4 slot van , akkor az első kettőbe , de méretre egyformának kell legyen különben nem fogja jól kezelni a gép , és nem fogja felismerni rendes méretűre .De ezt majd úgy is meg fogod tapasztalni. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Annál a gépnél teljesen mindegy, hogy milyenek a ramok, ne fogllakozz vele. Eszedbe se juddon másik gépen telepíteni a windowst majd átrakni a lemezt, a kolega sajnos elég nagy butaságokat írkál...
Köszi, most kell vagy még 10-15 perc a lementésnek (nincs sok rajta), aztán lekapcsolom és csak megpróbálom betenni mellé valahova legalább a fél gigást. Hiába telepítem fel rá valahogy a win7-et, ha utána RAM hiányban úgyse tudna menni, ezt így most kéne tisztázni hogy akkor hogy mennek vagy nem mennek egymás mellett a különböző RAM-ok.
4 slot van, 2x2 felosztásban, akkor majd a fél gigásat közvetlen mellé rakom. Ha úgy nem megy, akkor végigpróbálom, hátha valahogy-valahol megy. És ha megy a kettő együtt valahogy valamilyen elrendezésben (remélem), akkor még a két kicsit is bepróbálom a maradék helyekre valahogy, hátha megeszi mégis, mert azért másfél giga sem túl sok, a kettő is épp csak elég. Amúgy elméletben lehetne venni még egy egy darab 1 gigásat, és a mostani 1 gigás mellé tenni, de amit vettem az is az utolsó darab volt, DDR1-es RAM-okból hiány van....
Na tessék, akkor most kire hallgassak
![]() Egyelőre lementem a fájlokat, aztán majd megírom mire jutottam! ![]()
Újratelepítés, ami ugyanaz mint vásárolt újkorában én csináltam. Most 3 év múlva teljes HDD formázva, ugyanaz az újratelepítés, és ezután lassabb jóval az indulás, azaz Xp felállás. Elvileg ugyanolyan gyorsan kellene indulnia. Itt nem értem mi lehet, 2 gépnél is ugyanúgy.
eyess-re ezúttal semmiképpen sem butaság amit ír az utolsó szóig. Annál a gépnél, ha van is dual channel támogatás, jelentősége biztos, hogy nincs, nem kell bele egyforma ram, a másik gépben való telepítés, pedig totálisan értelmetlen, csak plusz munka lenne. Ráadásul ha a HDD vezérlő nem egyforma a két gépben egyáltalán el sem indulna a windows amikor visszarakod a lemezt! Szóval azt felejtsd el, tedd bele a ramokat, ha mindet felismeri és nem is instabil akkor jó az úgy. Azt a ramot kell az 1-es slotba rakni amelyik a leglassabb, mert akkor azokhoz álítja automatikusan a sebességet. Azért írtam 1-es foglalatot, mivel az nem feltéltenül az első a sorrendben, a foglalatok mellett kell keresni a feliratot. Amúgy a két darab 256-os ramot, ha csak 266MHz-es akkor tényleg ne tedd bele,mert csak ballaszt lesz.
Az XP különböző szervízpakk megoldásainak eltér a rendszerigénye. Ha újabb driverek kerültek fel, akkor azoknak is lehet más mérete, de sem a processzor, sem a memória nem lesz lassabb és normális esetben a HDD-sem, de lehetnek már hibásak a HDD-k ellenőrizni kellene. A windows betöltésének idelye 90%-ban a HDD sebességétől függ.
A driverek ugyanazok, frissítés még nincs, a HDD-k Sentinel szerint tökéletesek. Akkor valami hardvergond lehet.
Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2015
Oké, alakul a dolog.
Lementés kész, beletettem a fél gigás RAM-ot közvetlenül a nagy mellé. Nem indult. Arrébb raktam eggyel, most indult, és fel is ismeri, kiírja hogy 1,5 G RAM-ja van. Ez már szerintem ha szűkösen is de elég lesz a win 7 telepítéséhez és futtatásához, egy újabb fél vagy egész gigát talán majd később szerzünk hozzá. Bár azért a két kicsi 256-osról sem mondtam még le, win 7 telepítés után be lesznek próbálva. Hogy milyen a MHz-ük azt nem tudom, mert nem írják rajta, és sajnos a foglalt-számozást sem látom sehol, de lehet zseblámpa + nagyító párossal fel fogom fedezni, annyi pici betű van ott telezsúfolva az alaplapon.
Kérdés, hogy mitől indul lassabban? Többet "köszörül" a HDD, vagy van olyan idő, aamikor megy a folyamat jelző csík, de a HDD nem dolgozik. Ha utóbbiról van szó, az olyankor van amikor a HDD vezérlő verekszik össze valamivel. Olykor a kábel megcserélése, vagy utólagos ATa vezérlő telepítése megoldja ezt a dolgot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |