Fórum témák
» Több friss téma |
Pedig nekem úgy rémlik és már évek teltek el azóta.
Csak a hegesztős topicba írtam régen. Lehet, hogy évekkel ezelőtt.
Most csúnya leszek, de pont lexxxom, hogy topic, vagy fórum, vagy akármi.
Én nem láttam, nem tudom mi az, és idegesít. Próbálkozik az ember... Ha mindent tudna, nem keresne itt semmit se. Idézet: Ez jó érv. „Akkor el lehet gondolkodni, megéri -e ilyen teljesítménynél a vacakolást a vezetősáv hókuszpókusza.”
Tessék emberek, közhírré tétetik! Lehet rajzolni, és feltölteni a remek nyáktervet! Köszönöm előre is!
2015. február 7-én tettem fel ( nem tudom, miért nem tudom belinkelni... ) az Erősítő mindig és mindig topicba.
Idézet: „A primeren az elkót 100Hz tölti,” Igen de az n kHz rángatja! Ha ezt nem mondtuk ötször, akkor egyszer sem. A 2,2µF ilyen formában meg nem tölt be normális szűrőfunkciót,hogy levegyék a kondiról a terhelet. Na ezt meg én szoktam hangoztatni. A félhid kodnik ügyes elrendezés esetén nagyon jó szűrő funkciót töltenek be. Idézet: „az a HATALMAS nagy baj” Alapvetően az, hogy több oldala dumálják nektek, hogy mit kellene csinálni, de egyik fületeken be, másikon ki. Kell ennél több?
Háát kell ennél több. Példák kellenek, rajzok, bemutatók, különben nehéz akkor megérteni.
Például az a kettő darab 2,2µF miért nem tölt be szűrő funkciót is egyben? Mikor az eredőjük 1,1µF rákapcsolódik párhuzamosan a MOSFET-ekre? Mi az az ügyes elrendezés ami segít? Tessék belerajzolni! Ennyit már megérne ez a téma akkor, hogy az oldalakon keresztül magyarázott dolgok bekerüljenek egy tápba. Legalább egy dolog vigasztal, hogy nem néz ki olyan hányingerül a táp...
Ajánlom a fórumszabályzat III., IV., VII., VIII., XI., de leginkább a XVI. pontját!
Különös tekintettel a: Idézet: „Nem végeztetjük el mással a munkát, "ki csinálja meg helyettem" módszerrel.” Mi a Idézet: részünket már maradéktalanul megtettük, többszörösen! „a fórumon maximum segítséget vagy útmutatást kérünk” Idézet: „Mikor az eredőjük 1,1µF rákapcsolódik párhuzamosan a MOSFET-ekre?” Ezt pofázzuk már több odlalra, hogy a a kondihoz marha hosszú nyákpályat vezet, akkor annak a náykpályának az induktitivása gyakorlatialg azt míveli, mintha ott sem lenne a kondi! Ha tízszer, akkor nem tudom hányszor berajzoltam már, LÉGY SZIVES keress már vissza. Keress csak képekre, sőt szűrd le az én hozzászólásaimra. És itt már többször modntam neki. Fogd már fel, vagy hallgass el örökre.
Neked az a pár centi rohadt vastag nyákpálya emeli a szórt induktivitást annyira?
Mégis hova tedd akkor azokat a rohadt kondikat? A FET lábára forraszd alulról?! Hányinger...
Már mondtam neked, hogy sokszor le kell írni mindent...
Pedig az a két darab tápfeszfelező kondi nagyon jól jöhet. Mondjuk hosszában elhelyezve, alig kell valami összekötő fólia közéjük. A FET-ek mellé. De hát ez is le lett írva, hogy milyen alkatrészeknek kell közel lennie egymáshoz... Mindjárt szűri nagyfrekisen a betápot és még közel is van a FET-ekhez. A trafó meg mehet a szomszéd szobába is... Meg mintha arról is lett volna szó, hogy az ic-t közelebb kell tenni a FET-ekhez. Lefelé és jobbra van ott elég hely... El tudom képzelni, milyen lehet egy ilyen tápnak az RF zavarkeltése, hiszen, még a zavarszűrő kondi is rosszul van bekötve. Pedig, ott már tényleg számítanak a uV-ok is. Mondom, hogy teljesen hiábavaló volt az előző két nap irogatása... Nagyon emlékeztet valakire ez a stílus...
Mielőtt ismét bezárassátok ezen fórumot valaki rátudna terelni a helyes útra engem? Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2015
Mindent Si mértékrendszerben kell beírni:
1,1/18e3/1e-9=55e3 Vagyis 55 kHz. A számológépbe az előbbi sorrendben pötyögd be az értékeket. ( 18e3 = 18x10 a harmadikon, 1e9=1x10a minusz kilencediken, 55e3=55x10 a harmadikon, vagyis 55 000Hz. )
Ezt emésztenem kell, de hálás köszönet, főleg hogy levezetted!!
Remélem megértem, de már csak holnap, egyenlőre csak megköszöntem!
Már mondtam, hogy kell írni egy összefoglalót. De szívesen fogadunk jegyzetet, tankönyvet, bármit amiben szépen le van írva, mit hova pakoljon az ember, mi segít a normális működésben. Nem kell azon mérgelődni, hogy már megint századszor is le kell írni.
Hozzáteszem még azt is, hogy a másik félnek is elszakad a cérnája egy idő után. Legalább próbálunk a társaimmal együtt létrehozni valamit, ami még ha rosszul is működik, de működik. A munkánk megosztása pedig azért történik, hogy ha valamit nem tudunk, nem jól csinálunk, akkor valaki elmagyarázza, hogy fiam, most itt ezen a ponton ezt meg azt tedd már arrébb azért mert... Az elmúlt napok írogatása csak arról szólt, hogy a szekunder oldali kondikon hogy folyjon az áram, hogyan pakoljuk. Aztán nagy nehezen beforgatja az ember, és jön valaki, aki elmondja megint, hogy az azért nem jó abban a formában, mert mint a petárda egymás után robbannak majd fel. Hát ez fantasztikus. De legalább tudjuk, hogy most már átlóba fogjuk betenni a kondira az áramot. Viszont a két felezőkondi beforgatása egymással szembe nem volt leírva, csak most látom először. Az IC azért eléggé a FET-ek szájába van már. Egy fél centi maradt csak. Arra se világított rá senki, hogy a trafó bekötő vezetéke lehet kilométer hosszú is, nem az a lényeg, hanem a félhíd és a felezőkondik közötti távolság legyen minimalizálva. Az RF szűrő problémáját nem értem.
Majd szólj, ha legalább ilyet tudsz csinálni... egyébként, nem hinném, hogy ennél szájbarágósabban le lehet írni a dolgokat... A probléma ott van, amit valaki tegnap nagyon találóan megfogalmazott: nem azt halljátok, amit hallani akartok! Ugyanis ezeken már gondolkodni kell, amire nem vagytok hajlandók.
Tévedsz. Én biztosan leírtam, hogy egy kondira rámegyünk két dróttal és elmegyünk róla két dróttal. És ugye nem írtam oda, hogy ez csak a szekunder oldalra vonatkozik...
Azt is leírtam, hogy milyen alkatrészeket kell egymáshoz a lehető legközelebb tenni. Ez három darab: FET, kondi, meghajtó ic. A RF zavarszűrésre ugyanaz vonatkozik. Kondiból van, ebből eredően ugyanúgy kell bekötni, mint egy kondit. Senki sem mondta, hogy nem fog jól működni a tápod. De te ( ti ) kértetek tanácsot, elmondtuk, hogy mit lehet rajta javítani. Ennyi történt, de nektek semmi sem tetszik, hiszen működik és ez a lényeg... hát, akkor csináld a saját belátásod szerint.
Nam katt! Az egész fórumon itt neked vagyok a leghálásabb! Még ezek után is sokat segítesz.
Biztos elvakít a hülyeség már. Ezért több szem többet lát. Csak a szekunder részre koncentráltunk. Igaz, hogy kondiból van a többi rész is, és most már megértettem, hogy általánosságban szólt az egész. Ahol kondit látok, csillagpont szerűen kötni mindegyiket. Eddig a saját belátásom szerint csináltam amit csináltam. A tanácsokat azért kérjük, mert ha nem hajtana a tudásvágy, a jobbá tétel, akkor megelégednénk annyival, hogy jóvanazúgy, működik, ad áramot. Hálás köszönet még egyszer az eddigiekért és a korrekt hozzászólásokért. Nem adjuk fel, átrajzoljuk ha kell százszor is. Egyszer majd csak jó lesz.
Persze, hogy segítek, de mások is így vannak ezzel. Engem irritál, ha hülyeséget látok leírva. Muszáj kijavítani, ha lehet a legjobb tudásom szerint. ( Ez itt a reklám helye... ) Lehet, hogy mások talán nem írják le olyan pontosan, de ha nem érted ( értitek ) akkor vissza kell kérdezni! Azt ne várjátok, hogy majd helyettetek valaki lerajzolja a tuti nyákot, mert mindig marad benne hiba. De amit lehet azt javítsuk ki, de nem úgy, hogy mi a legapróbb dolgot is elmondjuk, hanem, hogy ti fedezzétek fel. Különben, semmit nem tanultok a dologból. Itt senki nem mondta, hogy nem jó a tápod, de ugye a Philips-nél is van a szlogen: Let's make things better! Tegyük a dolgokat jobbá! És jobb lenne, ha amíg nem érted és míg meg nem kérdezed, addig higgyj! Hátha mégsem gondolod jól...
Nem kell hála... nekem az untig elég, ha megértetted és alkalmasint a kezdőknek továbbadod az így megszerzett tudást. Nem az, hogy eltűnünk a balfenéken, aztán mindenki csináljon amit akar... vagy amit tud. Ismerek néhány ilyen egyént...
Mostanság én is akarok egy kapcsolóüzemű tápot csinálni, és attól tartok, hogy ugyan ezt le fogjátok velem is játszani, mivel ez lenne az első.
Például?
Így a kondikat! Ha minden jól megy, egy összefoglalót írunk a tapasztalatainkból, a hibákról, és ha érdekel pár embert akkor közzétesszük.
Szerintem aki vette a fáradságot és az elmúlt pár napban (higgadtan ) elolvasott itt mindent,azt nagyon érdekelné ez az összefoglaló.
Hát, ennek elkerülésére olvasd el az utolsó három nap postjait...
Nincs jelentősége a neveknek... nem ez a lényeg.
Kondik? Ugye, milyen logikus? De azért van még néhány kondi a primer oldalon... meg az ic-t is lejjebb kellene tolni... Egy cikkféle? Biztosan fog sok embert érdekelni. Majd megsasoljuk. |
Bejelentkezés
Hirdetés |