Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Pár wattos tápban találtam ezt az ic-t. Gugli szerint 20lábú fet vezérlő. Látott -e valaki ilyet. Köszi.
Sziasztok!
Elromlott egy Siemens gyártmány, SIRIUS 3RW3024-1AB14 típusú lágyindítóm. A vezérlő panelen lévő kapcsoló üzemű táp részben a "K" jelzésű alkatrész egy .047µF/275VAC kondi. A hármasával párhuzamosított ellenállások alatt SMD pad-ek látszanak, erősen füstös állapotban, de égett SMD alkatrészt nem találtam. Van-e valakinek ötlete? Mi lehetett az eredeti állapot? Köszönet előre is.
Szia!
A TOP221-el felépített tápegység működik?
Szia! Még nem mértem rá az áramkörre. Épp', hogy szétbontottam.
A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2015
Akkor éppen itt az idő az átméregetéshez!
![]()
Az is lehet, hogy korábban már volt javítva az áramkör, és a szétégett SMD-k helyett kerültek be az ellenállások.
Sziasztok!
A képen lévő 0B3P1 mi lehet? És hol lehet venni esetleg mivel lehet helyettesíteni? Válaszotokat előre is köszönöm! Üdv Kokozo
Szia!
Talán ez lesz: Bővebben: Link
Sziasztok! Tudom, nem pont témához illő, de tanácstalan vagyok. Most újítottam be egy Solomon SR-963-as 40W-os pákát, de amikor forrasztok néha úgy érzem mintha rázna(bizsereg), a fázisceruza pedig világít ha hozzáérek vele. Szerintetek zárlatos? Ha az lenne, akkor úgy is rázna hogyha hozzáérinteném az ónt, nem? ( Mellesleg a régi pákám is ezt csinálja)
Szia!
Nem lehet hogy a védőföldelésed nem megfelelő ott ahová be van dugva?
Szia!
Köszi lehet hogy ez lesz, csak kapni nem lehet sehol ![]()
Szia
Melyik LIDL furó a Li-Ion akksis nyomatékváltós? Már több darabban cseréltem FET-et a gyári ha jól emlékszem 60 amperes, 100A FET-et is hazavágta IRFB3306PBF ez 60V/160A nem a kapcsolóházba raktam. Külön kis hűtőbordára a nyélbe és vezetékkel kötöttem a kapcsolóházba, ebben van még egy 3-5A schotky ami tönkremegy a FET-el együtt, cserélni kell! Így már bírja a strapát, volt olyan akinek így már sikerült a motort leégetni (1cm vaslemezt fúrkált) de a FET túlélte. Üdv: Sipi
Sziasztok!
Mi lehet az a képen? Állítólag valami nyomtató/fénymásolóból van. Hány volt kelhet neki? Egyen vagy váltóáram?
Valószínűleg egy Scanner lámpája. Egyenfeszültségről megy. Azt, hogy mennyi kell neki, hellyel-közzel ki tudod deríteni, szépen lassan emeled a feszültséget és kész.
Próbáltam neki 35 volt egyenfeszültséget adni de semmi nem történik.
Szerintem ez egy hidegkatódos fénycső. Én is egy régi scannerből szedtem ki ilyet, csak az vékonyabb volt. Ha még meg van, keresd meg az inverterét is.
Bővebben: Link
Igencsak az lesz az! Esetleg egy energia takarékos égő elektronikával megpróbálhatod.
De az energia takarékosnak 4 szál van az elektronikán mint kimenet azt úgy hogy kössem be?
A két szélsőt, a középsők, csak a felfűtés miatt vannak, és kondival leválasztva. Csak egy pillanatra érintsd oda. sajna nincs több adat róla. /most/
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2015
Szvl ez esetben a két szélső?
Igen, a C7 a két fűtőszálnak ad áramot, amíg a gáz be nem melegszik. Ezért is halványabb a fénye bekapcsolás után, az áramfelvétele is picivel nagyobb, és nem szereti a sűrű kapcsolgatást. De mivel ez hideg, és csak 2 lába van nem kell neki fűtés, hasonlóan a TFT monitorok / notebookok csöveihez. De lehet kevés lesz neki ez is....
Nem csinál semmit meg se villan. Most mi legyen?
Kevés neki az a feszültség, amit generál.
Az eredeti invertere nincs meg, ami a fénymásolóban volt? Az általában 12V-ról szokott menni, és abból állítja elő a több kV-os feszt.
Sziasztok!
Van egy elektrolux mosógépbe való panel: 0032-0014C a panel száma Kellene róla egy rajz,vagy az R82-es ellenállás értéke,és olyan kérdés hogy a VDR7 számú alkatrész micsoda és az értéke. De ha van valakinek ilyen eladó panelje az is érdekelne. Üdv Jani |
Bejelentkezés
Hirdetés |